ATENŢIE! Peste 90% din puii de pe piaţa românească sunt INJECTAŢI cu apă. Ce spun experţii
Dimensiune font:
În România, peste 90% dintre puii din hipermarketuri sunt injectaţi, susţine Dragoş Frumosu preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară. Mai mult, el spune că injectarea se practică nu doar pentru a da un aspect atrăgător cărnii, ci şi pentru a prelungi termenul de valabilitate al acesteia.
Nutriţionistul Virgil Stroescu susţine că aceşti pui sunt periculoşi pentru sănătatea omului deoarece nu se ştie cu exactitate ce conţine substanţa cu care aceştia sunt injectaţi.
"Dacă ar fi numai apă nu ar fi periculoasă, faptul că degradează calitatea e cu totul altceva. Dacă introduc în pui ceva, sigur nu o să fie doar apă curată distilată. Ar trebui ca Institutul de cercetare a alimentelor să reia această problemă şi ei să ne dea răspunsul exact. Trebuie să vadă chimic şi biochimic ce modificări sunt, nu doar organic. Apa în sine nu face decât să dăm bani în plus, pentru că cumpărăm apă. Problema este dacă nu se întâmplă şi modificări biochimice prin această injectare cu apă şi cu sare sau altceva", a declarat Virgil Stroescu la România TV.
Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, spune că 90% dintre puii de pe piaţa românească sunt injectaţi cu apă.
"Dără discuţie există această carne injecată în România. Lucrul ăsta se întâmplă de foarte multă vreme. Tot ce arată frumos, rotund, aranjat în pungă, în procent de 90% înseamnă pui injectat. Se practică această injectare şi datorită măririi termenului de valabilitate, dar nu ştim ce mâncăm. În românia şi în domeniul industriei alimentare şi al respectului faţă de consumator trebuie o legislaţie foarte drastică. Trebuie să avem standarde pentru fiecare produs, ca să ne asigurăm că mâncăm sănătos", a precizat Frumosu.
Preşedintele FNSIA spune că una din singurele modalităţi prin care ne putem da seama de puii injectaţi este să ne uităm la aspectul lor: "Tot ceea ce arată rotund şi frumos înseamnă injectat. Trebuie verificat bine, pentru că în afară de apă poate să mai conţină şi altceva şi trebuie să ştim procentul care trebuie fi utilizat pentru a nu ne îmbolăvi", mai spune Dragoş Frumosu.
"Pe etichetă trebuie să scrie "conţine apă în procent de...". Trebuie făcută o disciplină chiar dacă marii producători nu doresc lucrul ăsta. Dacă gustaţi nişte produse făcute de o companie multinaţională din România şi acelaşi produs din Franţa, Germania, Belgia, veţi observa că produsul de acolo e mai bun. În România, din reţete se "fură", adică se foloseşte mai puţin pentru ca produsul să iasă mai ieftin, dar consumând în multe situaţii porcării", a subliniat preşedintele FNSIA.
Nutriţionistul Virgil Stroescu spune că, dacă problema este naţională, Institutul de cercetare alimentară trebuie să ia mostre ale produselor şi să facă o cercetare. "O dozare hormonală, să vedem parametrii respectivi, pentru că nu ştim exact când injectează apa dacă este distilată sau conţine şi altceva. Şi apoi, de ce să nu laşi puiul în pace, aşa cum s-a făcut el? Nu trebuie să ne jucăm cu sănătatea", a mai spus Stroescu.
sursa: rtv.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau