Cum a murit cu zile un tânăr de 25 de ani din Mangalia: bolnav de apendicită, a fost operat când a fost prea târziu
Dimensiune font:
Iulian Grigore, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a murit de peritonită după ce cadrul medical care ar fi trebuit să-l opereze ar fi amânat operația fiindcă programul său de lucru se încheiase, conform Antena 3.
Tânărul s-a prezentat la spitalul din Mangalia alături de tatăl său după primele dureri de burtă, dar trei zile ar fi trecut până i s-a pus un diagnostic. Inițial cadrele medicale l-au tratat pe tânărul în vârstă de 25 de ani de enterocolită, de pietre la rinichi și ulterior de apendicită.
„I-au făcut electrocardiogramă, i-au băgat o perfuzie și i-au dat drumul acasă. Ba că-i rinichiul, ba că e nisip, ba că-i enterocolită, ba că-i piatră... deci au mers pe bâjbâială... Am plecat iar la urgență, în aceeași zi, pe 17. De data asta i-au luat și sânge, urină, i-au făcut iar perfuzii”, a declarat tatăl tânărului, Marius Grigore.
În plus, Iulian Grigore s-a prezentat la spital înainte de Crăciun, iar o zi de așteptare s-a transformat în șase.
Umilit de asistente
„A fost și umilit de către asistente. Îi spuneau: dă-te jos din pat că ești mare, de-aia ești așa gras, du-te și spală-te că puţi! Deci îl umileau, iar el, săracul, nu putea de dureri...", a mai povestit Marius Grigore.
În cele din urmă, tânărul a fost transferat în stare gravă la Spitalul Județean Constanța. Cadrele medicale de la Mangalia nu-l mai puteau opera astfel că au decis să-l transfere la Județean.
„În urma investigațiilor imagistice s-a decis să se intervină chirurgical de urgență. Ulterior a mers la Terapie Intensivă cu stare generală gravă, instabil hemodinamic. În pofida tuturor eforturilor depuse de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța, a survenit decesul”, a afirmat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.
Iulian Grigore a murit de peritonită, se arată în certificatul medico-legal. Medicul chirurg învinuit că nu a dorit să-l opereze pe tânăr la Mangalia lucrează la acea unitate spitalicească de peste 15 ani. Șefii săi așteaptă expertiza medico-legală.
„Pentru a se dovedi malpraxisul se vor implica 3 sau 5 instituții. Prima dovada va fi expertiza anatomopatologică sau medicolegală. Din ea va rezulta diagnosticul constatator și apoi se poate face o legătură cu o eventuală rea practică a domnului doctor. Documentele vor putea fi folosite de familie în sesizarea colegiului medicilor”, a declarat Liviu Mocanu, purtător de cuvânt al Spitalului din Mangalia.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau