Cum se manifestă cancerul de care ar fi fost operat Vladimir Putin
Dimensiune font:
Vladimir Putin ar fi fost operat de urgență, arată unele informații apărute luni, 16 mai, în spațiul public. Se pare că un oligarh rus ar fi fost înregistrat dezvăluind că președintele Federației Ruse este ”foarte bolnav de cancer de sânge”.
Se preconizează că intervenția chirurgicală și recuperarea anticipate îl vor ține pe Putin departe de îndatoririle sale pentru „o scurtă perioadă de timp”. De altfel, s-ar fi pus la punct și un plan pentru această situație. Președintele rus ar urma să fie înlocuit de Nikolai Patrushev, șeful Consiliului de Securitate al poliției federale ruse.
Dar se pare că totuși Putin ar fi recurs la 10 zile de înregistrări video pentru a-i acoperi absența.
Dar, dacă informația este reală, este puțin probabil ca liderul rus să fie complet vindecat după 10 zile.
Informații privind o boală foarte gravă de care suferă Vladimir Putin au apărut încă de la începutul lunii mai. Se pare că un oligarh ar fi ”scăpat” în presă informații conform cărora liderul de la Kremlin suferă de un cancer la sânge iar stadiul bolii ar fi foarte avansat. Informația nu a fost însă confirmată oficial de Moscova.
Ce este cancerul de sânge
O persoană din trei poate fi diagnosticată cu o formă de cancer de-a lungul vieții. Unele informații sugerează că președintele rus ar avea leucemie, o boală a sângelui gravă.
Leucemia este un cancer al celulelor timpurii care formează sângele, potrivit cancer.org. Cel mai adesea, leucemia este un cancer al celulelor albe din sânge, dar unele leucemii încep în alte tipuri de celule sanguine. Există mai multe tipuri de leucemie, care sunt împărțite în principal în funcție de faptul dacă leucemia este acută (creștere rapidă) sau cronică (creștere mai lentă) și dacă începe în celulele mieloide sau celulele limfoide. Diferite tipuri de leucemie au opțiuni de tratament și perspective diferite.
Ce simptome au pacienții cu leucemie
Simptomele pot varia în functie de tipul de leucemie care le determină apariția, dar în general semnele sunt reprezentate de:
Ads
Sindrom febril;
Oboseală;
Infecții recurente cauzate de scăderea funcției de apărare a sistemului imunitar;
Pierdere neintenționată a greutății corporale;
Adenopatii cu localizare variată, hepatomegalie (mărirea dimensiunii ficatului),
splenomegalie (mărirea dimensiunii splinei);
Sindroame hemoragice;
Transpirații nocturne;
Dureri osoase.
Sunt patru tipuri de leucemie
Există patru tipuri principale de leucemie, în funcție de evoluție și tipul de celulă afectat
limfocitul și mielocitul, registru-celule-stem.ro.
leucemie acută limfoidă (sau leucemie acută limfoblastică): este frecventă la copii, dar poate apărea și la adulți;
leucemie acută mieloid (sau leucemie acută mieloblastică): poate afecta atât adulții cât și copiii;
Ads
leucemie limfoidă cronică: este cea mai frecventă formă de leucemie a adultului, afectând în special persoanele în vârsta, această formă de leucemie afectând de obicei persoanele de peste cincizeci de ani si foarte rar copiii;
leucemie mieloidă cronică: această formă apare în special la adulți.Starea de sănătate în leucemia acută se poate agrava rapid. Pacienții cu leucemie acută de cele mai multe ori se resimt imediat.
La cei cu formă cronică, evoluția este una lentă și de multe ori simptomele nu sunt resimțite decât atunci când boala este avansată. Celulele stem hematopoietice pot trata următoarele tipuri de leucemii:
Formele agravate de leucemie acută
– Chimioterapia și radioterapia utilizate inițial distrug celulele maligne și fac loc celulelor sănătoase ale donatorului. Transplantul de celule stem, dacă un donor poate fi găsitpot reface depozitele de celule sănătoase din sângele primitorului și să crească imunitatea;
Celulele stem pot proveni din măduva osoasă, din cordonul ombilical sau din sânge;
Ads
Dacă există o recădere după un astfel de transplant, o transfuzie cu mult mai multe leucocite din sângele donatorului poate determina instalarae remisiei;
– Tratamentul formei cronice
Medicația administrată va distruge celulele canceroase și va face loc pentru celulele sănătoase din sângele primit de la donator Celule stem: de la un donator compatibil, pot proveni din: măduva osoasă, cordonul ombilical sau sânge.
– Transplantul de celule stem: se face de obicei din măduva osoasă sau din sânge. Unele transplanturi sunt autologe însemnând că celulele stem provin de la propriul organism, iar altele sunt alogenice, însemnând că celulele stem sunt donate de o altă persoană. Scopul transplantului este acela de a distruge toate celulele din măduva osoasă, inclusiv cele canceroase și înlocuirea lor cu celule noi, sănătoase.
Bolile de care ”suferă” Vladimir Putin
Starea de sănătate a lui Vladimir Putin a fost dezbătută de mai mult timp. S-a zvonit că președintele rus suferă de la cancer tiroidian și abdominal, până la boala Parkinson și chiar demență. Însă acum, presupusul oligarh care ar fi dezvăluit că problemele medicale ale lui Putin sunt rezultatul diagnosticului său de cancer de sânge.
Ads
Șchiopătatul lui Putin, în urma căderii de pe cal
Într-un articol privind starea de sănătate a liderului rus, site-ul The Project amintește un episod mai vechi când acesta ar fi căzut de pe cal. În urmă cu 10 ani, fiind prezent la un eveniment în Piața Roșie, alături de Patriarhul Kirill, Putin a fost văzut șchiopătând, iar acele simptome ar fi fost legate de trauma suferită de la acel accident.
Masa ”de protecție” anti-COVID
La începutul toamnei trecute, după o lungă perioadă de izolare din cauza pandemiei de Covid-19, Putin și-a făcut apariția în public, în cele din urmă. Însă cei care au fost atenți la gesturile lui au semnalat că acesta a început să se poarte ciudat. La început, a apărut înconjurat de foarte mulți sportivi, la un eveniment local. Cum însă foarte multe persoane cu care a luat contact s-au îmbolnăvit apoi de Covid-19, președintele a început să se izoleze din nou. Așa a apărut în scenă și imensa masă la care au fost așezați președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei Olaf Scholz sau chiar ministrul de externe rus Serghei Lavrov.
Putin este în permanență înconjurat de medici. În 2019, amintește sursa citată, acestea era înconjurat de nu mai puțin de 13 medici la Palatul său de la Soci. Unul dintre ei este oncologul Evgeny Selivanov, chirurg specializat în cancerul tiroidian.
În patru ani, acesta l-a vizitat de 35 de ori și a petrecut nu mai puțin de 166 de zile alături de șeful statului rus. A fost prezent atât în timpul evenimentelor de la Soci, cât și în momentele în care Vladimir Putin a dispărut de pe scena publică.
Se spune că Putin se scaldă în sângele extras din coarnele de cerb, care sunt tăiate în timp ce cresc și încă pline de sânge proaspăt. Aceste băi sunt o terapie alternativă în regiunea Altai din Rusia, care se învecinează cu Khazakstan și Mongoliaspun și se pare că îmbunătățesc sistemul cardiovascular și întineresc pielea
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau