Uterul artificial care ar permite alegerea caracteristicilor copilului
Dimensiune font:
A fost dezvăluit conceptul primului uter artificial din lume. Denumită EctoLife, instalația poate produce până la 30.000 de copii în fiecare an. Folosirea cuvântului „produce” este intenționată, deoarece, instalația își propune să ofere părinților o gamă largă de instrumente pentru a obține un copil personalizat în funcție de dorințele lor.
Conceptul și necesitatea unei astfel de facilități sunt destul de clare. Populația umană globală a ajuns acum la apogeu și este de așteptat să scadă de aici încolo. Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a fost foarte vocal în această privință și, prin faptul că este tatăl a nouă copii până în prezent, crede că face tot posibilul pentru a împiedica lumea să sufere un colaps demografic.
Alții, însă, se uită la tehnologie pentru a răspunde acestei nevoi de a avea o populație tânără care să susțină economia globală în deceniile următoare. Potrivit unui raport al ONU, țări precum Spania, Japonia, Thailanda, Coreea de Sud și Portugalia se numără printre cele 23 de țări care se află în prima linie a unei astfel de crize, notează Interesting Engineering.
În 2017, cercetătorii au construit toate componentele necesare pentru a realiza un uter artificial și au crescut în el un pui de miel, potrivit unui raport Forbes. Conceptul EctoLife își propune să extindă acest lucru la nivel industrial și să îl aplice în schimb la oameni.
Cum poate ajuta EctoLife
O instalație precum EctoLife poate ajuta părinții să aibă copii fără a fi nevoiți să treacă prin sarcină sau chiar prin concepție. Este bine cunoscut acum faptul că ratele de fertilitate au scăzut drastic în ultimele decenii. Luna trecută, Interesting Engineering a relatat cum numărul de spermatozoizi a scăzut cu 51% în ultimii 46 de ani.
O facilitate precum EctoLife poate îmbunătăți rata de succes a concepției prin utilizarea unor proceduri precum fertilizarea in vitro și apoi prin transplantarea embrionului fertilizat direct în uterul artificial. Aici, creșterea și dezvoltarea fătului pot fi monitorizate 24 de ore din 24, 7 zile din 7, și se pot face intervenții în timp util pentru a preveni pierderea sarcinii.
Părinții ar putea pur și simplu să se prezinte la data maturității pentru a-și lua copilul sau să fie implicați în sarcină prin intermediul unor instrumente precum realitatea virtuală, o suită corporală cu feedback haptic sau să acceseze feed audio-vizual prin intermediul telefoanelor lor.
În mod clar, o astfel de tehnologie ar fi un avantaj pentru cei care nu pot concepe sau care au un istoric de avorturi spontane sau afecțiuni genetice în familie. Dar, dacă ratele de fertilitate continuă să scadă, iar nordul global se confruntă cu o criză demografică, acest lucru ar putea deveni în curând modul obișnuit de a avea copii.
p>Un așa-numit „Pachet de elită” ar permite crearea genetică a embrionului înainte de a-l implanta în uterul artificial. Se poate alege totul, de la culoarea ochilor și a părului până la forță, înălțime și inteligena,iar bolile genetice vor fi evitatePuncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau