Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu
Dimensiune font:
Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritionist a fost confirmata de colaborarea sa cu sportivi romani de performanta.
‘’Cand bei un pahar de acesta, indiferent de cat de obosit esti si cat de trist esti, si amarat, simti intai un fel de zguduitura in corp, se ridica parul si, dupa un sfert de ora, jumatate de ora, esti ca si cum te-ai fi sculat din somn’’, spune dr. Virgiliu Stroescu
Beneficiile miraculoase ale patrunjelului
– Frunzele de patrunjel contin opt vitamine si numeroase alte substante care previn degenerarea ADN-ului si imbatranirea celulelor (flavonoidele, clorofila, ftalidele, etc.).
– Vitamina C, vitamina A, vitamina B12, clorofila, dar si luteolina din frunzele de patrunjel stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar si le activeaza pe cele existente.
– Patrunjelul echilibreaza si stimuleaza energia organelor, imbunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizare a nutrientilor.
– Ajuta la neutralizarea efectelor nocive ale alcoolului si ale tutunului, este un bun stimulent al sistemului nervos.
– Patrunjelul verde protejeaza plamanii si caile respiratorii, ficatul, intestinul si rinichii de radicalii liberi, de aparitia mutatiilor si a cancerului.
– Patrunjelul verde amestecat cu suc de lamaie si ulei de masline activeaza puternic sistemul imunitar. In plus, combate direct foarte multe specii de bacterii si ciuperci parazite. Studii facute la Universitatea din Ankara (Turcia) recomanda aceasta combinatie mai ales in cazurile de infectii recidivante, imunitate slabita.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau