FOTO - Rețete de post - ciulama de praz
Dimensiune font:
Una dintre primele autoare de cărți de bucate din România a fost Maria General Dobrescu, lucrarea „Bucătăria sătencei" fiind publicată în 1941.
“Se fierbe prazul taiat feliute. Apoi se infierbanta uleiul intr-o cratita, se pune cate o lingura de faină de persoana, se prajeste bine si se umple cratita cu prazul fiert si zeama lui.”
Ingrediente
2-3 fire praz
1/4 pahar ulei
5 linguri faina
putin marar
putina sare
Instructiuni
Se curata, se spala prazul si partea tare a acestuia se taie rondele
Intr-o oala, se pun la fiert rondelele de praz cu apa cat sa le acopere
Cand prazul este fiert, se pregateste ciulamaua astfel: in uleiul fierbinte se pune, putin cate putin, faina amestecand continuu astfel incat sa obtinem o crema fara cocoloaae, apoi se adaugă prazul fiert impreuna cu zeama lui (amestecând incontinuu)
La final, se potriveste de sare si se adauga putin marar verde taiat marunt
Se serveste ciulamaua calda sau rece
Note reteta
In reteta originala nu sunt indicate cantitatile exacte insa acestea pot fi adaptate propriului gust. In plus fata de ingredientele indicate in reteta originala am adaugat sare si putin marar verde tocat marunt.
Aceasta ciulama de praz poate fi servita alaturi de rosii taiate feliute (sau alte legume).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau