FOTO - Sarmale cu foi de viță și mentă
Dimensiune font:
Pe taramul scaldat de Marile Egee, Ionica si Mediterana, menta este folosita atat la preparate vegetariene (gen faimosul “Chaniotiko Boureki”, un fel de gratin de cartofi si dovlecei, cu branza si menta, extrem de popular in Creta), cat si la preparatele cu carne (“Keftedakia”, chiftelute cu oregano si menta). Eu va propun insa niste sarmalute in foi de vita, fara carne si parfumate cu menta, servite reci, pe post de antreu (“dolmades”) sau chiar aperitiv (“dolmadakia”), daca le faceti de mici dimensiuni, cat sa fie devorate dintr-o inghititura. Delicioase, parfumate si racoritoare, aceste sarmalute se servesc cu lamaie, iar daca nu le preparati in post, e musai sa le adaugati un pic de iaurt.
Ingrediente (pentru 30 de sarmalute):
– foi de vita 34 buc.
– ceapa alba 1 buc. (65 g)
– ceapa verde 2 legaturi mari (350 g)
– orez pentru sarmale (bob rotund) 250 g
– ulei de masline 100 ml
– menta 15 g
– marar 1 legatura
– lamai 2 buc.
– sare, piper
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau