FOTO - Sarmale de post cu ciuperci si smantana vegetala
Dimensiune font:
Sarmalele de post cu ciuperci sunt exact ceea ce iti trebuie pentru mesele tale fara carne!
Ingrediente reteta
250 g orez (1 cana)
150 g ciuperci (1-2 cani)
2 linguri soia granule (daca vrei sa nu folosesti soia, dubleaza cantitatea de ciuperci)
3 cepe taiate marunt
1 morcov razuiti fin
3 linguri pasta de rosii
1 lingurita cimbru
1 lingurita marar verde
1 lingurita amestec de legume uscate
1 lingura fulgi de drojdie inactiva
4-5 linguri de ulei
sare dupa gust
1 varza murata
Mod de preparare
Granulele de soia se pun la inmuiat 10 minute in apa calda, apoi se scurg de lichid.
Ceapa şi morcovul se calesc in putina apa si ulei, dupa care adaugam ciupercile tocate si granulele de soia.
Adaugam orezul spalat bine, legumele uscate, sarea, fulgii de drojdie, cimbrul si pasta de rosii.
Se desfac frunzele de varza si se indeparteaza cotorul. Se impacheteaza sarmalele de post cu ciuperci si orez si se asaza frumos intr-o oala in care s-au pus in prealabil 3-4 linguri de varza tocata pe fund.
Dupa ce se aseaza toate sarmalele, se toarna apa sau bulion si se fierb circa 1 ora, cu capac.
Cu mamaliguta calda si smantana vegetala, sarmalutele de post cu ciuperci sunt o alegere foarte bună pentru perioadele fara carne.
Observatii
Aceasta reteta de sarmalute de post cu ciuperci si soia este o reteta de sarmale fara carne si poate fi pregatita atat in perioadele dinaintea sarbatorilor, cat si de sarbatori de catre cei care au renuntat la carne. In acest fel nu va trebui sa renunti la produsele traditionale pe care le indragesti, chiar daca ai ales sa nu mai consumi produse de origine animala.
Multa lume renunta chiar si la soia in reteta de sarmale de post, punanad in ele o cana suplimentara de ciuperci in compensatie. Sunt foarte bune si in aceasta varianta, cu diferenta ca vor contine o cantitate mai mica de proteine vegetale.
Apa/bulionul pe care le pui in cratita trebuie sa acopere sarmalele de post, pentru ca acestea sa aiba lichid in care sa fiarba.
Fata de reteta clasica, sarmalutele cu soia si ciuperci fierb ceva mai repede, asa incat supravegheaza-le atent si daca apa/bulionul care le acopera scade, mai completeaza cu apa fierbinte, altfel risti sa afumi sarmalele.
Amestecul de legume uscate folosit in reteta de fata de sarmale de post cu ciuperci si orez si nu contine sare adaugata, conservanti sau glutamat, ajutandu-te astfel sa iti protejezi sanatatea.
Daca vrei sa iti iasa cele mai bune sarmale de post, alege varza bine murata, adica mai mult acra decat sarata si respecta pas cu pas indicatiile de mai sus. Nu sunt complicate, iar reusita retetei de sarmalute cu orez si ciuperci este garantata.
In momentul in care infasori sarmalele, nu strange foarte tare varza, pentru ca risti ca foaia sa se crape si umplutura sarmalelor sa se raspandeasca in cratita.
Dupa aceeasi reteta de umplutura ca si in cazul sarmalelor de post poti sa pregatesti si ardei sau vinete umplute.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau