Mâncare de ardei întregi
Dimensiune font:
Pe timpul verii, mâncarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au mulți ardei copți.
O tocană de ardei copți este mereu o opțiune gustoasă pentru prânz.
Ingrediente
* 1 kg ardei grași
* 5-6 cepe potrivite
* 1 kg rosii coapte bine
* 2 lg pasta tomate
* sare,piper foi dafin
& 1 lingurita boia dulce,
1/4 lingurita fulgi de ardei iute verdeata tocata
2-3 linguri ulei pentru prajit
* o lingură de smântână
Mod de preparare
Se spală și se usucă ardeii, apoi se coc. Se lasă la răcit într-un castron acoperit, după care se pot curăța de pielițe. Se toacă ceapa julien, iar roșiile se prin blender. Se călește ceapa, apoi se adaugă condimentele și apă cât să acopere. e fierbe cam 20 min acoperit cu capac apoi se adauga rosiile blenduite, bulionul, boiaua si fulgii de ardei si se mai lasa la fiert cam 15 min, tot acoperit. Se adaugă cu grijă ardeii întregi, iar după 5 minute oprim focul. Gustăm și mai adăugăm, dacă este nevoie, sare și piper, verdeață tocată sau smântănă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau