Mâncarea românească, în topul celor mai delicioase bucătării. Ce mănâncă străinii când vin în România?

4_11zon

Dimensiune font:

| 20-09-2023 10:59

Bucătăria românească este delicioasă. Fie că suntem la mare, la munte sau la țară la bunici, preparatele tradiționale pregătite atrag prin savoare și, de multe ori, prin aspect. Pentru mulți dintre români, aceasta este cea mai bună mâncare din lume. Cu toate acestea, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți străini vin în România, degustă preparatele locale și se declară încântați. Ce mănâncă străinii când vin în țara noastră?

Top cele mai delicioase bucătării din lume

Mâncarea, pe lângă faptul că ține foamea departe, aduce oamenii laolaltă. Fie că vorbim de petreceri, mesele de duminică sau simple întâlniri, atmosfera este cea mai relaxantă în timp ce toată lumea se desfată cu bucatele alese prezente pe mese.

România se bucură să aibă una dintre cele mai bune și recunoscute bucătării din lume. Acest lucru se datorează pe deoparte cetățenilor care au plecat în lumea largă și au prezentat străinilor mâncarea de acasă. Pe de altă parte, popularizarea bucătăriei noastre se bucură de un salt extraordinar și datorită turiștilor care vizitează România.

Anual, numărul celor care călătoresc în țara noastră crește exponențial. Astfel că, turiștii care au venit în România în anul 2022 a fost de peste 11 milioane de oameni. Fie că rămân în capitala București să încerce faimoșii mici sau călătoresc în Cluj să mănânce celebra „Varză a la Cluj”, ne putem mândri cu ce pun românii pe masă.

Cel mai important website internațional din domeniul bucătăriei a clasat România pe locul 22 în topul celor mai bune bucătării.

Topul arată astfel:

Italia,Grecia,Spania,Japonia,India,Mexic,Turcia,SUA,Franta,Peru,China,Brazilia,Portugalia,Polonia,Germania,Indonezia,Croatia,Argentina,Coreea de Sud,Vietnam,Ungaria,Romania

La o mică privire asupra clasamentului, putem privi cum în Top 10 sunt țările care au cea mai mare amprentă asupra bucătăriei internaționale. Cu toate acestea, pentru a privi partea bună, trebuie luat în considerare că există peste 190 de țări recunoscute la nivel internațional, fiecare cu bucătăria locală.

Ce mănâncă străinii în România?

Același site de specialitate a adunat datele și informațiile străinilor care au ajuns, la un moment dat, în România și a realizat un clasament al mâncărurilor românești. Cum era de așteptat, cel mai cunoscut fel de mâncare românesc este micul. Bucata de carne făcută pe grătar se gătește ușor și poate fi servit aproape la orice ocazie.

Clasamentul mâncărurilor iubite de străini este completat de: cozonac, borș pescăresc, mămăligă, ciorbă de fasole, ciorbă de burtă, chiftele, ciorbă de pui, covrigi și salată de vinete.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 Clătitele în jurul lumii
20/09/2023 15:07

Oricat de simplă sau de sofisticată ar fi bucătăria unui popor, există un lucru care le uneste pe toate: clătita. Prezentă in diverse forme, de la bliniurile rusesti la crêpes-urile frantuzesti, cl ...

 Mâncare de gutui
20/09/2023 11:45

  Reteta de mancare de gutui este una foarte apreciată, avand un gust dulceag si o textură aparte. În plus, gutuile au multe beneficii pentru organism. Indiferent cum le folosim - crude, coap ...

Este mâncarea de post mai sănătoasă?
20/09/2023 11:22

Mancarea de post nu este pe gustul tuturor si foarte multi oameni consideră că nu este foarte sănătoasă pentru organismul uman, insă dacă sunt alese alimentele care trebuie corpul poate beneficia de o de ...

 Călătorie în lumea dulce a brânzoaicelor. Tradiție și sărbătoare în fiecare bucată
19/09/2023 08:15

Sfaraitul usor al aluatului in uleiul incins, aroma inconfundabilă de branză dulce si stafide si acea notă de vanilie care te imbie si te incantă, acesta este portretul branzoaicelor, delicioasele prăjitur ...

Cafea de patrunjel, reteta de succes a doctorului nutritionist Virgiliu Stroescu
18/09/2023 08:46

 Supranumit si ‘’apostolul alimentatiei sanatoase’’, doctorul Virgiliu Stroescu a fost medicul nutritionist al multor componenti ai Lotului Olimpic Roman. Reputatia sa de nutritioni ...

 Călătoriile iaurtului, de la păstori la supermarket
16/09/2023 07:29

Prezent pe rafturile magazinelor, pe mesele noastre de dimineată sau drept gustare de la pranz, iaurtul a devenit un aliment indispensabil vietii moderne. Dar cum a ajuns această delicatesă fermentată in vi ...

 Ștrudelul, un mozaic culinar cu rădăcini împletite
15/09/2023 14:30

În căutarea unei povesti culinare ce imbină traditia si inovatia, nu trebuie să căutăm mai departe decat la strudel, o delicatesă care a reusit să imbine elemente din diferite culturi si timpuri. A ...

Rețete de post - mâncare de ardei întregi
15/09/2023 13:20

Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente  * 1 ...

Migas, mâncarea păstorilor din Spania
15/09/2023 12:54

Migas este una dintre cele mai vechi mancăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau painea mai veche in grăsime de oaie, pregatindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi i ...

 În căutarea originilor șnițelului, un periplu gastronomic în timp
14/09/2023 13:28

  În fiecare farfurie cu snitel, există mai mult decat o bucată de carne pane; există o istorie bogată, influente culturale si traditii culinare care au rădăcini adanci. Cand vorbim de snitel ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei