Ostropel de pui
Dimensiune font:
Ostropelul de pui este o mâncare delicioasă, ușoară, de vară.
Se folosesc pulpe de pui.
Ingrediente:
* 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate)
* 1 ceapa medie
* 1 capatana de usturoi
* 2-3 linguri de ulei
* sare, piper
* 100 ml vin alb sec
* 400 g rosii in conserva sau 600 g rosii proaspete de vara
* patrunjel verde tocat
Mod de preparare
Se poate folosi chiar si un pui intreg transat in piese mai mici: pulpe, aripi, piept, spate. Sau doar pulpe cu os si piele sau dezosate.
Pulpele de pui se pun la prăjit. După ce s-au rumenit adăugam ceapa, usturoiul tocat și un praf de sare. Se călește totul, se stinge cu 100 ml de vin alb sec, se adaugă rosiile din conserva (cuburi) și 200 ml de apa fierbinte. Daca folositi rosii proaspete (de vara) le putet opari si decoji in prealabil. Se lasă totul să fiarbă 20-30 de minute la foc mic, cu capac. Daca sosul ci se pare prea acru (din cauza rosiilor si a vinului) puteti sa-l corectati cu un varf de cutit de zahar. Înainte de a stinge focul se adaugă restul de catei de usturoi taiati in felii subtiri. Se presoară pătrunjel tocat și se servește cu mămăligă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau