Snitele de pleurotus la cuptor
Dimensiune font:
Șnițele de pleurotus sunt o alegere foarte potrivită pentru orice prânz. Ies crocante si sunt mai dietetice decat snitelele de ciuperci prajite.
Snitele de ciuperci pleurotus – Ingrediente (14 snitele)
14 ciuperci pleurotus mici
2 oua mari
pesmet (cca 200 g)
faina (cca 200 g)
1 lingura rasa parmezan ras
1 lingura rasa patrunjel tocat marunt
sare
piper
3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Eliminam piciorusul fibros al ciupercilor, apoi le stergem bine cu o carpa de bumbac umeda.
Spargem ouale intr-un vas, adaugam sare si piper si le amestecam cu un tel sau cu o furculita.
Punem faina si pesmetul in doua farfurii separate, iar in farfuria cu pesmet adaugam parmezanul ras, patrunjelul tocat si amestecam bine. Puteti sa eliminati parmezanul daca nu il aveti la indemana. Desi snitelele sunt deosebit de gustoase daca adaugam si putin parmezan, ies foarte bune si fara el.
Trecem fiecare ciuperca prin faina, ou si pesmet, si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
Preparare snitele de pleurotus
Stropim ciupercile cu uleiul de masline si le coacem, in cuptorul preincalzit la 200°C, cate 7-8 minute pe fiecare parte. Daca ciupercile sunt mari, le coacem cate 10 minute pe fiecare parte.
Se servesc calde sau reci, sunt delicioase in ambele variante.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau