Zacuscă de dovlecei
Dimensiune font:
Delicioasă și ușor de preparat, zacusca de dovlecei este o gustare bună în orice anitomp.
Ingrediente zacusca de dovlecei:
3 kg dovlecei
1 kg ardei capia
1 kg ceapa
1 kg rosii
1/2 kg morcov
100 ml ulei
3-4 foi dafin
sare, piper
Mod de preparare zacusca de dovlecei:
Coacem ardeii apoi ii presaram cu sare, punem un capac deasupra si ii lasam cateva minute. Se vor curata mult mai usor astfel.
Curatam dovleceii de coaja, curatam ceapa si morcovii si alegem rosii bine coapte.
Calim ceapa taiata cubulete si morocovul dat pe razatoarea mica in uleiul incins, atat cat sa se inmoaie.
Adaugam dovleceii rasi pe razatoarea mare si ardeii curatati de cotoare si seminte si taiati cubulete.
Lasam pe foc pana cand se inmoaie dovlecelul si adaugam rosiile decojite si date pe razatoare. Adaugam cateva foi de dafin si sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana cand toate legumele vor fi bine fierte si va avea o consistenta asemanatoare cu cea de la zacusca de vinete.
Pregatim borcane bine spalate, sterilizate in cuptor. De preferat capacele sa fie noi si sa se inchida ermetic. Punem zacusca fierbinte in borcane, infiletam capacele apoi intr-un vas punem un prosop pe fund, asezam borcanele, completam cu apa pana la jumatate si dam in unul-doua clocote. Lasam borcanele sa se raceasca si dupa aceea le scoatem din vas, le stergem si le depozitam in beci sau camara, la loc racoros.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau