Atenție ce emoji trimiteți pe Whatsapp - Un fermier a fost obligat să plătească o sumă imensă pentru că a trimis un 'like'
Dimensiune font:
O instanță din Saskatchewan a decis că emoji-ul ”like” este la fel de valabil ca o semnătură și obligă un fermier să plătească 61.442 de dolari pentru un contract neîndeplinit.
Un judecător canadian a decis că emoji-ul "degetul mare în sus" este la fel de valabil ca o semnătură, susținând că instanțele trebuie să se adapteze la "noua realitate" a modului în care oamenii comunică, în timp ce a condamnat un fermier la plata a 82.000 de dolari canadieni (61.442 de dolari) pentru un contract neîndeplinit.
Într-un caz recent, Court of King's Bench din provincia Saskatchewan a auzit că un cumpărător de cereale de la South West Terminal a trimis un mesaj text în masă clienților în martie 2021, anunțând că firma dorea să cumpere 86 de tone de in la un preț de 17 dolari canadieni (12,73 dolari) pe bushel.
Cumpărătorul, Kent Mickleborough, a vorbit la telefon cu fermierul Chris Achter și a trimis prin SMS o fotografie a unui contract de livrare a inului în noiembrie, cerându-i fermierului să "confirme, vă rog, contractul pentru in" în mesaj.
Achter, care locuiește în comunitatea din Swift Current, a răspuns cu un emoji cu degetul mare în sus. Dar Achter nu a livrat inul în noiembrie - și până atunci, prețurile pentru această cultură au crescut.
Mickleborough și Achter contestă semnificația emoji-ului. Cumpărătorul a indicat contractele anterioare confirmate prin SMS, sugerând că emoji-ul însemna că Achter era de acord cu termenii contractului.
Achter a spus că emoji-ul indica doar că a primit contractul prin SMS
La un moment dat, avocatul lui Achter a obiectat la o interogare încrucișată a clientului său cu privire la semnificația degetului mare în sus, argumentând că clientul său "nu este expert în emoji".
Judecătorul Timothy Keene, care la un moment dat a folosit o definiție a simbolului din dicționar.com, a deplâns faptul că acest caz "a condus părțile la o căutare îndepărtată a echivalentului pietrei Rosetta în cazuri din Israel, statul New York și unele tribunale din Canada etc. pentru a descoperi ce înseamnă un emoji ”cu degetul mare în sus”.
"Această instanță recunoaște cu ușurință că un emoji cu degetul mare în sus este un mijloc netradițional de a "semna" un document, dar, cu toate acestea, în aceste circumstanțe, aceasta a fost o modalitate validă de a transmite cele două scopuri ale unei "semnături"", a scris el.
Keene a respins, de asemenea, preocupările apărării conform cărora permiterea emoji-ului "degetul mare în sus" pentru a semnifica acceptarea "ar deschide porțile" pentru noi interpretări ale altor emoji-uri, inclusiv "pumnul în sus" și "strângerea de mână". Constatând că degetul mare în sus poate fi folosit pentru a încheia contracte, Keene a declarat că instanța "nu poate (și nici nu ar trebui) să încerce să oprească valul de tehnologie și utilizarea comună" a emoji-urilor.
"Aceasta pare a fi noua realitate a societății canadiene, iar instanțele vor trebui să fie pregătite să facă față noilor provocări care pot apărea din cauza utilizării emoji-urilor și a altora asemănătoare".
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau