5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă - 28.01.2013
Dimensiune font:
Războiul de un miliard de euro dintre Becali şi Popoviciu şi producătorii de energie verde au luat „subvenţii“ triple în 2012. Citeşte pe larg revista presei din 28 ianuarie 2013
Capital - Războiul de un miliard de euro: Becali vs Popoviciu. Astăzi este primul termen al procesului intentat de DNA unui grup de oameni de afaceri şi foşti angajaţi ai statului, aceştia din urmă fiind acuzaţi că au prejudiciat interesele statului. Spus mai direct, procurorii contestă modul în care a obţinut Gabriel Popoviciu terenul din Băneasa, unde acum se află cel mai important proiect imobiliar din România.
ZF - Producătorii de energie verde au luat „subvenţii“ triple în 2012: 310 mil. euro. Producătorii de energie din vânt, apă sau soare şi-au rotunjit încasările anul trecut cu circa 310 milioane de euro, aceasta fiind valoarea certificatelor verzi emise în 2012 în contul energiei regenerabile. Suma este de peste trei ori mai mare faţă de cea din 2011 şi reflectă pe de o parte creşterea semnificativă a proiectelor de energie verde intrate în funcţiune anul trecut, dar şi faptul că 2012 a fost primul an în care schema de sprijin pusă la dispoziţie de statul român şi-a produs pe deplin efectele. Toţi aceşti bani se reflectă în creşterea facturilor plătite de populaţie şi industrie.
EVZ: Case executate silit, la preţuri mai mici. După trei ani de încercări repetate de vânzare a caselor pe care le execută silit, băncile au început să lase la preţ. Ofertele devin mai apropiate de posibilităţile financiare ale românilor, afectaţi încă puternic de criză. Creditorii au ieftinit imobilele executate silit. Apartamente confort 1 din Capitală au ajuns să se vândă cu circa 30.000 de euro, în timp ce case cu teren de 100 - 200 de metri pătraţi sunt scoase la vânzare pentru circa 25.000 de euro. Raiffeisen, BRD, Banca Transilvania sau Pro- Credit sunt câteva bănci cu oferte de acest gen.
ZF: Vacanţa prelungită de Crăciun şi Revelion a lovit în plin în încasările Finanţelor. Deficitul bugetar a făcut în decembrie un salt de circa 4 mld. lei din cauza blocării fondurilor UE, dar şi a nerealizării veniturilor ca urmare a slabei activităţi economice. Finanţele nu îşi îndeplinesc ţinta convenită cu FMI pentru prima oară din 2009 încoace. Deficitul bugetar a derapat surprinzător în decembrie 2012, ajungând la 14,8 mld. lei, adică 2,5% din PIB, depăşind ţinta agreată de autorităţile române cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, dar şi aşteptările Finanţelor şi ale analiştilor.
Avocatnet.ro: Amenzi de circulatie 2013. Cat vei plati in plus de la 1 februarie, daca incalci Codul rutier. Amenzile de circulatie vor creste de la 1 februarie 2013, odata cu majorarea salariului minim brut pe economie de la 700 la 750 de lei. Astfel, cea mai mica amenda pe care o puteti plati in acest an este de 150 de lei, iar cea mai mare poate ajunge si la 1500 de lei. Codul Rutier stabileste, la articolul 98, ca amenzile contraventionale se stabilesc in cuantumul determinat de valoarea numarului punctelor-amenda aplicate. Un punct-amenda reprezinta valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotarare a Guvernului. De la 1 februarie salariul minim brut creste de la 700 la 750 de lei, ceea ce inseamna ca valoarea unui punct de amenda devine 75 de lei, fata de 70 de lei, cat valoreaza un punct-amenda in prezent.
economica.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau