Agențiile de pariuri și loto se redeschid, dar nu și sălile de păcănele
Dimensiune font:
CNSU a propus redeschiderea agențiilor de pariuri sportive și loterie, însă păcănelele și celelalte jocuri de cazinou rămân închise. Reprezentații ROMSLOT sunt nemulțumiți de decizie, reclamând faptul că în sălile de jocuri nu s-a înregistrat nici un caz de infectare cu COVID-19.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), sub comanda Primului Ministru Interimar Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întrunit în data de 17 decembrie și a adoptat Hotărârea nr.60, cu privire la măsurile de carantinare.
Propunerea de la articolul 4 anunță redeschiderea anumitor unități de pariuri: „Se propune ca funcționarea operatorilor economici din domeniu jocurilorde noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.”
Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României, însă cum nici o astfel de inițiativă nu a fost respinsă, este foarte probabil ca agențiile de pariuri și de loterie să fie redeschise în curând.
Deocamdată nu se vorbește despre posibila redeschidere a sălilor de jocuri din România, așa că până atunci, jucătorii rămân cu opțiunea de a practica jocurile de noroc favorite numai la cazinourile online licențiate.
Pandemia a jucat un rol major în migrarea divertismentului spre online, pe plan mondial. Anumite industrii, cum este și cea a jocurilor de noroc, ar putea fi afectate definitiv. O parte dintre operatorii fizici de jocuri de noroc vor avea dificultăți în a putea continua în industrie, întrucât majoritatea clienților s-au obișnuit deja să practice jocurile preferate de păcănele, ruletă, blackjack, bingo online, de pe telefonul mobil, tabletă sau de pe computer.
Asociația Organizatorilor de Sloturi din România (ROMSLOT)a criticat decizia de a închide sălile de păcănele din țară, spunând că atunci când acestea sunt deschise, generează venituri în valoare de 2 milioane de euro pe zi către stat, iar atunci când nu funcționează, statul trebuie să plătească șomajul celor 45.000 de angajați, reprezentând o cheltuială de aproximativ 1,5 milioane de euro.
„Asociația Organizatorilor de Sloturi din România critică decizia autorităților de închidere a sălilor de jocuri de noroc din Bucureștiși alte municipii. Decizia pripită nu aduce niciun beneficiu real în combaterea epidemiei Covid-19 în contextul în care nu există nici măcar un singur focar sau caz de client infectat în sălile de jocuri de noroc”, a fost mesajulasociațieidintr-un comunicat de presă.
Și mai mult decât atât, ROMSLOT, spune că Direcția de Sănătate Publică a admis în cadrul mai multor discuții private că sălile de jocuri reprezintă cel mai scăzut risc epidemiologic din toate activitățile care se desfășoară în spații închise, potrivit bzi.ro.
Explicația este simplă: clienții poartă măști, distanțarea socială se respectă pentru că spațiile sunt mari, iar panourile despărțitoare dintre aparate contribuie la scăderea riscului de contagiozitate. În plus, sălile de jocuri sunt monitorizate video, lucru care poate fi de folos atât în ceea ce privește verificarea respectării prevederilor sanitare, cât și în efectuarea anchetelor epidemiologice, în cazul unei posibile infectări.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau