Ajutoare de stat pentru firmele din construcţii, domeniul reciclării, procesatorii de carne și clinicile medicale
Dimensiune font:
Firmele din judeţul Iaşi specializate în producţia de materiale de construcţii, în domeniul reciclării, procesatorii de carne sau clinicile medicale care doresc să facă investiţii sunt eligibile pentru a primi până la 50% finanţare nerambursabilă prin Schema de ajutor de stat HG 807/2014. Potrivit REI Finance Advisors, companie de consultanţă specializată în atragerea de finanţări nerambursabile, programul a fost extins până la sfârşitul anului 2023, condiţiile de accesare a fondurilor fiind mai relaxate comparativ cu alţi ani. Investiţiile se pot implementa până la sfârşitul anului 2028.
Eligibile pentru finanţare sunt atât startup-uri, deţinute de acţionari care nu mai sunt implicaţi în alte companii ce activează în acelaşi domeniu, cât şi IMM sau companii mari, cu mii de angajaţi. Una dintre condiţii este ca aplicanţii să fi înregistrat profit în cel puţin unul din ultimii 3 ani de activitate. Statul decontează investiţiile noi, construirea de clădiri de la zero, extinderea clădirilor existente sau o simplă achiziţie de echipamente care să conducă la diversificarea produselor societăţii, creşterea capacităţii sau schimbarea fluxului tehnologic.
Nu este posibilă renovarea de clădiri sau achiziţia de clădiri deja existente, mai arată sursa citată. La depunerea proiectului este nevoie de un deviz general şi de devize pe obiect conform HG 907/2016, respectiv de prezentare a unei analize de piaţă privind cererea pe următorii 7-10 ani pe segmentul de piaţă pe care activează compania. Societatea beneficiară de ajutor de stat trebuie să menţină media angajaţilor din ultimele 12 luni şi plata de taxe şi impozite strict pe noul proiect de investiţii, nu pe toată compania, în cuantum egal cu grantul primit (impozite aferente noilor angajaţi, impozit pe profit, taxe plătite la bugetul local).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau