Angajații români nu se simt apreciați de către șefi
Dimensiune font:
Conform unui studiu realizat de Centrul de Formare APSAP, aproximativ 60% dintre angajații din România nu se simt apreciați de angajatori. Studiul arată că angajații din mediul privat sunt mai motivați decât cei care lucrează în sectorul public. Studiul relevă că mai mult de jumătate dintre angajați nu se simt motivați de organizațiile în care lucrează să își depășească limitele profesionale.
„Majoritatea angajaților români nu doar că nu se simt apreciați de angajatori, dar 55% dintre ei nu se simt nici motivați de companiile pentru care lucrează și au temeri legate de activitatea lor profesională. Este de remarcat că 63% dintre angajații la stat se simt mai puțin apreciați de angajatori decât cei din mediul privat”, a declarat Bogdan-Costin Fârsirotu, președintele Centrului de Formare APSAP. El a subliniat că angajații din sectorul public nu sunt motivați de angajatori să se autodepășească profesional.
„Acesta este unul dintre motivele pentru care tot mai mulți români se înscriu la cursuri de perfecționare, dorind să schimbe domeniul profesional și să lucreze în mediul privat”, a adăugat președintele Centrului de Formare APSAP.
Întrebați despre motivația de a se autodepăși profesional, angajații din sectorul privat se simt, în general, mai motivați decât cei din sectorul public. Astfel, 45% dintre angajații din privat se simt „extrem de motivați”, comparativ cu 37% dintre cei din sectorul public.
Cea mai mare temere a angajaților, atât din sectorul public cât și din privat, este lipsa timpului pentru viața personală. Cu toate acestea, peste 27% dintre respondenți ar alege un loc de muncă solicitant, dar cu beneficii salariale atractive.
Studiul arată că pe locul doi în topul temerilor se află frica de a face greșeli majore sau de a eșua în proiecte importante, iar pe locul trei se află teama de suprasolicitare și de a nu face față cerințelor personale.
„Atât în sectorul privat cât și în cel public, angajații sunt cel mai mult motivați de flexibilitatea programului și de echilibrul între viața personală și cea profesională. Astfel, 48% dintre angajații din privat și 29% din public se simt motivați de aceste aspecte. Pe locul doi se află nevoia de recunoaștere și apreciere din partea colegilor și conducerii, cu un procentaj egal de 30% pentru ambele sectoare”, se menționează în studiu.
În ceea ce privește barierele întâmpinate la angajare, principala problemă indicată de respondenți din ambele sectoare este că beneficiile salariale oferite erau sub așteptările lor. În sectorul public, peste 21% dintre respondenți au menționat această problemă, comparativ cu 14% în sectorul privat.
Dan DIMA
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau