Clădire ultracentrală a unui afacerist controversat, vândută fără licitaţie
Dimensiune font:
După mai multe încercări eşuate de-a valorifica activele Moldova Invest Office prin licitaţie, creditorii au decis tranzacţionarea bunurilor prin negociere directă. „Extindere Hotel Moldova- Office Center“, o clădire de birouri din centrul Bacăului, este un business estimat la 8,3 milioane de lei. Societatea care deţine spaţiul este controlată de Corneliu Iacobov, condamnat definitiv anul trecut pentru prejudicierea statului în dosarul Rafo Oneşti.
Nenumărate licitaţii pentru a vinde o proprietate imobiliară deţinută de Moldova Invest Office din Bacău s-au soldat cu eşec, iar astăzi lichidatorul judiciar va încerca să vândă activul prin negociere directă. Potrivit anunţului Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL, creditorii societăţii controlată de Corneliu Iacobov, au decis valorificarea prin negociere directă a unei proprietăţi cu o suprafaţă utilă totală de 1.614 mp din centrul Bacăului, pe care se află în construcţie o clădire de birouri.
Un cunoscut hotel din Iaşi trage obloanele
„Cei interesaţi vor putea supraoferta pentru activul imobil de la preţul minim de 8.346.240 lei TVA inclus, pasul de supraofertare a fost stabilit la valoarea de 83.462 fără TVA“, au anunţat reprezentanţii lichidatorului judiciar. Astăzi, 25 septembrie, de la ora 12.00, este programată negocierea directă.
Ce se scoate la vânzare
Proprietatea scoasă la mezat este amplasată într-o zonă ultracentrală a municipiului Bacău, la 700 de metri de Primărie. Clădirea cu parter şi două etaje a început să fie construită în 2008, când a fost înfiinţată şi SC Moldova Invest Office. Spaţiul, amplasat lângă Hotel Moldova, a rămas în schele, fiind realizat în proporţie de aproximativ 80%.
Evaluarea iniţială a activului ce astăzi este scos la vânzare prin negociere directă ajungea la 11,9 milioane de lei, dar în urma unor licitaţii repetate la care nu s-au prezentat ofertanţi eligibili valoarea s-a diminuat constant. Reprezentanţii firmei Moldova Invest Office nu au putut fi contactaţi pentru a-şi prezenta punctul de vedere.
Compania Norocea - primul pas spre colaps
Acuzat că a prejudiciat statul cu 24 de milioane de lei
Clădirea de birouri în schele aparţine unei societăţi controlată de omul de afaceri Corneliu Iacobov. Afacerile acestuia au fost îngropate odată cu trimiterea sa definitivă după gratii, la mijlocul anului trecut.
EXCLUSIV: Harta executărilor în Moldova
Iacobov a fost trimis în judecată în noiembrie 2005, sub acuzaţia de spălare de bani, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi complicitate la abuz în serviciu. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DIICOT, Corneliu Iacobov, Toader Găurean - administrator unic la SC Rafo SA, Liliana Luchian şi Marin Marin erau acuzaţi că, în perioada 2000 - 2003, s-au asociat în vederea prejudicierii Rafo cu 24.289.450 de lei.
În 2008, omul de afaceri Corneliu Iacobov a fost achitat de magistraţii Tribunalului Bucureşti, procurorii au făcut recurs, iar în 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis condamnarea sa definitivă la 7 ani de închisoare pentru prejudicierea statului cu peste 24 de milioane de lei în dosarul Rafo Oneşti. Alături de omul de afaceri băcăuan au mai ajuns după gratii Toader Găurean şi Marin Marin, iar Liliana Luchian a fost achitată. (Alina Stan)
Potrivit bilanţurilor financiare depuse la Ministerul de Finanţe, încă de la înfiinţare, în 2008, societatea băcăuană a înregistrat pierderi. Datoriile totale ale SC Moldova Invest Office, raportate în 2012, depăşeau 9,6 milioane de lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau