Companii Românești Din Zona Blockchain

antet-veeling

Dimensiune font:

| 02-03-2021 09:45

 

 

Economia românească se bazează pe servicii în proporție de aproximativ 60% – și ca atare, IMMurile românești sunt nevoite să apeleze la tehnologii inovatoare pentru a rămâne competitive pe plan național, cât și pe cel internațional. 

Printre subiectele cotidiene din lumea tech nu lipsesc, bineînțeles, criptomonedele – însă o mare parte din știrile din domeniul criptomonedelor se concentrează mai ales pe creșterea amețitoare a valorii (ce-i drept, uneori destul de volatilă) lor, ignorând motivul pentru care acestea din urmă au ajuns la valoarea lor actuală.

La baza criptomonedelor stă tehnologia Blockchain – o metodă de a valida pachete de informații transferate in rețeaua respectivă într-o manieră ce nu permite nimănui să le schimbe, odată ce aceste pachete de informații au fost validate într-un block. Acest block este conectat la toate celelalte block-uri din blockchain, astfel încăt fiecare nod primeste o copie a blockchain-ului in timp real, făcând astfel imposibilă modificarea unor date deja validate, având în vedere că toate celelalte noduri au deja copia originală validată, în timp real. Pentru a schimba o informație deja intrată în blockchain ar fi nevoie să fie schimbate informațiile din toate celelalte block-uri, ceea ce este imposibil – cel puțin cu tehnologia disponibilă în acest moment.

Această tehnologie este așadar perfectă pentru validarea datelor financiare, asigurarea integrității acestora, rapiditatea transferului, și nu numai – ea se pretează foarte bine oricărui domeniu unde o schimbare neautorizată a unor date ar putea avea consecințe majore, precum în cazul datelor personale, a apărării naționale, sau chiar și în cazul rețelelor de utilități publice.

Țări precum SUA, China, Olanda și Estonia printre altele au investit masiv în cercetarea relevantă acestui domeniu. De altfel, Estonia a înlocuit marea majoritate a fostei sale infrastructură guvernamentală cu un sistem bazat pe această tehnologie.

La noi, această cercetare este în mare parte domeniul sectorului privat, reprezentat de firme de R&D (Research and Development) precum Softbinator Technologies, o companie ce furnizează soluții software cu precădere în domeniul Inteligenței Artificiale și în domeniul tehnologiei Blockchain. Considerând că această tehnologie va fi vitală pentru piața de desfacere a serviciilor din următorii ani, această firmă face tot posibilul să ajute viitori cercetători din acest domeniu, prin intermediul unor laboratoare tehnice în cadrul Facultății de Matematică din București.

Pe de altă parte, sunt și IMMuri românești care se ocupă de partea mai vizibilă din punct de vedere al expunerii către public a tehnologiei blockchain – bineînțeles, este vorba de platforme de schimb și de cumpărare a criptomonedelor. Firme precum Tradesilvania se adresează clienților români interesați de day-trading și nu numai. Iar alte firme românești precum start-upul Elrond se adresează publicului cu servicii de transfer monetar prin intermediul criptomonedelor. În 12 ore de la lansarea aplicației lor, Maiar, peste 37,000 de conturi au fost înregistrate.

Totuși, ar mai fi un domeniu în care tehnologia blockchain ar putea revoluționa piața – domeniul muncii în regim liber-profesionist.

 Având în vedere numărul de freelanceri și clienții lor deopotrivă nemulțumiți de cerințele joburilor fie schimbate, fie neîndeplinte, o soluție se impune. 

 Din fericire, tehnologia blockchain permite întocmirea contractelor Smart – care se execută numai în momentul în care toate condițiile contractului sunt îndeplinite de către partea aferentă a contractului.

 

 Folosind această tehnologie, am creat platforma Veelancing – o platformă pentru liber-profesioniști de pretutideni, cu cel mai mic comision de pe piață.

În momentul în care un client și un freelancer cad de acord asupra termenilor unui contract, aceștia sunt adăugați într-un contract smart. În momentul în care se încheie contractul, banii sunt plătiți de către client și vor fi ținuți de către Veelancing până în momentul în care toate condițiile au fost îndeplinte. Același lucru se aplică și în cazul freelancerului – dacă termenul limită impus nu este respectat, banii vor fi returnați clientului.

În afară de siguranța pe care o oferă contractele smart ce utilizează tehnologia blockchain, ea poate preveni multe dispute ce pot apărea în urma unor neînțelegeri asupra unui contract – și în cazul în care o dispută se întămplă oricum, medierea sa va urma cu strictețe toate clauzele contractului smart.

De asemenea, dorim să oferim tuturor posibilitatea de a plăti cum își doresc – ca atare, plățile în criptomonede sunt bine-venite pe Veelancing. De altfel, vom avea un schimb de criptomonede chiar la noi pe site, pentru a facilita plățile în criptomonede în cazul în care doar una dintre părți dorește o astfel de plată.

Lansarea oficială a platformei va avea loc în curând – între timp, vă invităm să vă înregistrați și să încercați funcționalitățile noastre aflate în beta – la Veelancing.io .

Pe curând!

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
Concedieri în masă la CFR Marfă: 1.400 de oameni ar putea pleca
18/04/2021 21:12

Conducerea CFR Marfă discută ia in calcul disponibilizarea a 1.400 – 1.500 de angajati, adică o unei treimi din total, scrie Club Feroviar. „Este o discutie, (…) Este in stadiu de lucru, n ...

Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de duminică, 18 aprilie, 2021
18/04/2021 20:06

  Numerele extrase, duminică, 18 aprilie, 2021   Loto 6/49  12   22   36   6   23   37 Loto 5/40  23   22   3&nbs ...

Sprijin de 500 de milioane de euro pentru IMM-uri româneşti, aprobat de Comisia Europeană
18/04/2021 15:54

Comisia Europeană a aprobat o schemă romanească in valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde lei) ca sprijin pentru intreprinderile care işi desfăşoară activitatea in domeniul turi ...

Cazarea de Paste in Mamaia, mai scumpa ca un sejur all inclusive in Maldive. Cat platesc romanii pentru un mini-concediu la Marea Neagra
18/04/2021 15:45

Romanii au fost foarte interesati, in pandemie, de destinatii cat mai exotice, care nu erau incluse in lista galbena, pentru ca nu era necesar sa stea in carantina la sosire sau la intoarcere. Vacantele in insu ...

Traseu pentru biciclete – semicircular - Mioriței – COMUNICAT DE PRESĂ
18/04/2021 13:00

 COMUNICAT DE PRESĂ Data: 18.04.2021 “Traseu pentru biciclete – semicircular - Mioritei”  

Vrei să te îmbogățești de la stat? Cultivă cimbru!
18/04/2021 12:15

Agricultorii care vor cultiva cimbru şi busuioc vor putea primi in acest an un sprijin financiar de 3.400 de euro/hectar (ha), respectiv 2.600 de euro/ha, printr-o schemă nouă de ajutor de minimis privind su ...

Aproape 4 milioane de tineri (18-34 de ani) locuiesc cu părinții. Iar motivele lor nu sunt doar economice...
17/04/2021 09:33

 Circa 3,88 milioane de romani cu varsta cuprinsă intre 18 si 34 de ani preferă să trăiască impreună cu părintii, potrivit datelor Eurostat, bărbatii fiind usor majoritari (putin peste două milioa ...

CAFE STORY SRL – Anunț începere proiect finanțat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor
16/04/2021 16:14

 Comunicat de presă 16.04.2021 Anunt incepere proiect finantat prin Măsura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru CAFE STORY SRL

 Dacă vrei să muncești pentru tine, e timpul să concretizezi visul tău de a deveni antreprenor. Trebuie să iei în considerare foarte multe variabile și riscuri și să le elimini rând pe rând, mizând pe
16/04/2021 16:06

Recomandări de afaceri cu ajutorul cărora să obtii un profit rapid Chiar dacă pe plan mondial si, implicit, in Romania, mai toate businessurile au fost afectate de pandemie, nu putini sunt antrep ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei