Cum poți deschide un laborator de cofetărie și ce presupune o utilare completă a acestuia
Dimensiune font:
Laboratoarele de cofetărie sunt unități ce aparțin de industria alimentară, în care se desfășoară o multitudine de activități, executate de mai mulți cofetari în vederea producției de dulciuri și derivate ale acestora, cum ar fi prăjiturile și torturile. Începerea unei afaceri în acest domeniu necesită o muncă în detaliu, în vederea utilării laboratorului cu ustensilele necesare, obținerii avizelor de funcționare și pregătirii personalului. 1. Alegerea tipului de laborator
Laboratoarele de cofetărie se prezintă sub mai multe forme: - Cofetării de tip ghișeu: acest tip de unitate prezintă doar laborator și spațiu destinat pentru vânzarea produselor; - Cofetării cu spațiu de servit: sunt cofetării prevăzute cu laborator, spațiu destinat vânzării produselor și spațiu prevăzut cu mese pentru servirea produselor dulci; - Laboratoare de cofetărie în propria locuință: acestea sunt potrivite persoanelor care nu vor să închirieze un spațiu comercial ori să investească într-un imobil, persoanelor care dispun de capital mai mic de pornire și celor care doresc să realizeze produse în cantități reduse; 2. Conceperea unui plan de afaceri Planul de afaceri oferă o structură pentru organizarea planurilor, obiectivelor, structurii operaționale și produselor, având în componență un rezumat cu scopul afacerii, analiza pieței și a concurenței, prezentarea viitoarelor produse, planul de marketing și așteptările în ceea ce privește vânzările. 3. Alegerea locației potrivite Spațiul potrivit pentru un laborator trebuie atent ales, astfel încât să aibă loc suficient pentru depozitarea materiilor prime, desfășurarea activităților, amplasarea echipamentelor și o suprafață generoasă destinată recreerii personalului. 4. Achiziționarea de echipamente și ustensile Atât echipamentele, cât și ustensilele sunt articole indispensabile într-o cofetărie, iar pentru realizarea corectă a dulciurilor este necesară investirea în aparatură de bună calitate. Din aparatura și echipamentele necesare realizării produselor de cofetărie fac parte aparatele frigorifice, cele de gătit și copt, roboții profesionali pentru prelucrarea aluaturilor, mixerele și malaxoarele. Pentru depozitarea produselor semipreparate se folosește lada frigorifică, în timp ce frigiderele sunt utile pentru produsele perisabile, care necesită respectarea strictă a condițiilor de păstrare. Pentru prezentarea produselor finite se recomandă achiziționarea unei vitrine frigorifice. Cuptoarele profesionale sunt utile în coacerea uniformă a blaturilor, în timp ce roboții și malaxoarele sunt ajutorul de nădejde al oricărui cofetar în prepararea cremelor și decorurilor de zahăr. Pe site-ul celor de la altex.ro se poate găsi o varietate de ustensile și echipamente, care pot veni în ajutorul celor care doresc să își utileze viitorul laborator de cofetărie. 5. Alegerea meniului Meniul trebuie ales, astfel încât să cuprindă o varietate de produse potrivite pentru gusturile tuturor, dar mai ales să țină cont de posibilele intoleranțe sau alergii ale clienților. Produsele de cofetărie se pot împărți pe categorii, în funcție de compoziția acestora. Spre exemplu, meniul poate fi compus din produse care conțin toate tipurile de alergeni, produse fără zahăr sau vegane. Având o varietate cât mai mare de produse, numărul clienților va crește. 6. Crearea decorului și a ambientului Laboratoarele de cofetărie sunt adesea frecventate de copii și oameni dornici să se delecteze cu preparate dulci, de aceea este indicat ca interiorul acestuia să fie cât mai primitor și vesel. Mai mult, mostrele gratuite expuse pot fi extrem de atrăgătoare. Laboratoarele de cofetărie pot aduce multe bucurii, atât în rândul clienților, prin îndulcirea acestora cu preparate dulci, cât și a angajaților, prin crearea unui mediu de lucru plăcut și confortabil, iar utilarea acestora cu aparatură de înaltă calitate va garanta reușita produselor și va aduce numeroase satisfacții. Sursa foto: unsplash.com Pași esențiali în vederea deschiderii unui laborator de cofetărie
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau