Cum se comportă Generaţia (Happ)Y la serviciu
Dimensiune font:
Zeci de specialişti în resurse umane au aflat cum pot recruta, motiva şi menţine în companiile pe care le reprezintă tineri ce fac parte din Generaţia Y * oameni de HR din Iaşi au luat parte, ieri, la workshopuri în cadrul HR Summit Iaşi, iar astăzi sunt aşteptaţi la numeroase conferinţe
Unul dintre cele mai aşteptate workshopuri în cadrul HR Summit Iaşi 2014 a fost cel susţinut de Cristiana Stanciu, reprezentant Oracle România. Acesta a vorbit în faţa a zeci de specialişti în resurse umane din companiile ieşene despre caracteristicile Generaţiei Y sau (Happ)y, din care fac parte tinerii născuţi între 1981 şi 2000. „Comportamentul acestei generaţiei ar trebui să intereseze oamenii de HR, deoarece până în 2025 aceşti tineri vor asigura 75% din forţa de muncă“, a explicat Cristiana Stanciu, cea care coordonează activitatea Oracle ca Senior Sales Manager în Europa de Est.
Succintul portret realizat Generaţiei Y de către reprezentantul Oracle arată că tinerii din această categorie sunt extrem de optimişti în legătură cu viitor lor, sunt dezinhibaţi, dar se plictisesc foarte repede, nu acceptă autoritatea şefilor, vor flexibilitate şi câştiguri materiale ridicate. Au o etică a muncii diferită de a părinţilor: vor sarcini atractive şi provocatoare.
Vor să devină antreprenori
Pe de altă parte, pentru că au primit totul de-a gata din partea părinţilor, atunci când aspiraţiile şi visele lor nu se concretizează se deprimă extrem de repede. „Studiile arată că 71% dintre angajaţii marilor companii au planuri de-a deveni antreprenori“, susţine Cristiana Stanciu, ceea ce poate constitui o încercare pentru oamenii de HR de a-i păstra în companii. „Mulţi doresc posibilităţi de avansare, să aibă ocazia de a se dezvolta personal, caută angajatori cu un brand puternic, dar şi companii care se implică social. Motivaţia financiară nu mai este de ajuns“, a spus Cristiana Stanciu. Aceasta a explicat specialiştilor de HR din firmele ieşene că pentru a menţine în companie angajaţi din Generaţia Y aceştia trebuie să primească feedback constant, să fie încurajaţi să lucreze în echipă, într-o atmosferă transparentă şi de încredere.
Un alt workshop în cadrul HR Summit Iaşi a fost susţinut de Sergiu Neguţ, managing partener la Mindit. Acesta a vorbit despre calităţile pe care trebuie să le aibă un om de HR dintr-o companie. Astfel, responsabilii cu resursele umane dintr-o firmă trebuie să cunoască valoarea oamenilor care muncesc în acea companie, să construiască în jurul lor încredere, să gândească la nivel strategic, să înţeleagă cum evoluează afacerea pe care o reprezintă, să dea dovadă de agilitate, să răsplătească adevăratele succese ale angajaţilor şi să promoveze agenţii de creştere din corporaţie.
Programul de astăzi la HR Summit Iaşi
În cursul zilei de astăzi sunt anunţate mai multe conferinţe. Prima va începe la ora 9.50 şi va fi susţinută de Mihai Găvan- sales manager la Romanian Software. Acesta va vorbi despre „Mobilitatea şi eficienţa în procesele de HR“. Antoneta Galeş, co-fondator Sonas, va prezenta „Lungul drum de la specialist la strateg în resurse umane“, iar Lucian Ivan va împărtăşi aspecte despre „Cum construim şi măsurăm experienţa unui candidat“. Specialiştii în gestionarea resurselor umane vor vorbi astăzi despre tendinţele HR în 2015, dar şi despre „Bagheta magică a HR-ului“, conferinţă ce va fi susţinută de Ioana Toma, HR Manager la Cargus.
La această ediţie în zona expoziţională participanţii vor găsi companii precum : Mindit, Signal Iduna, Romanian Software şi UCMS. Mai multe informaţii despre agenda evenimentului găsiţi pe www.iasi.hrsummit.ro.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau