Destinații ideale pentru luna septembrie. ”Tarifele scad cu 30-40% față de vârful de sezon”
Dimensiune font:
Chiar dacă vara este pe final, temperaturile caniculare țin cu oamenii care vor să profite de un concediu ca la carte și în luna septembrie, dar fără să scoată la fel de mulți bani din buzunar. La mare, la munte, sau, mai nou, în zonele rurale, oamenii încă au timp să se orienteze către o vacanță pe ultima sută de metri.
Traian Bădulescu, consultant în turism, a explicat pentru Ziare.com care sunt cele mai căutate destinații de români, dar și unde este cel mai avantajos, din punct de vedere financiar, să îți petreci concediul în luna septembrie.
Traian Bădulescu punctează avantajul litoralului în extra-sezon, și anume prețurile mai mici cu până la 40% în luna septembrie, comparativ cu perioadă de vârf din luna august.
”La munte și în zonele rurale tarifele nu au crescut neapărat așa de mult în august pentru că pe litoral se înghesuie lumea, acolo este vârful de sezon. Avantajul pe litoral e că în perioada de extra-sezon, începând cu 1 septembrie, sunt oferte speciale și tarifele scad cu 30-40% față de vârful de sezon. Poți să stai la trei stele și cu 700-800 de lei, de familie, o săptămână în septembrie.
Deci, ca diferențe mari de preț, categoric e un avantaj litoralul în septembrie față de perioada 15 iulie – 1 septembrie”, explică Traian Bădulescu.
Vacanțe influențate de pandemie
Consultantul în turism explică și că oamenii s-au orientat foarte mult în funcție de cerințele fiecărei țări, în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, persoanele vaccinate aleg cu precădere Grecia sau Turcia, pe când cele nevaccinate aleg litoralul românesc sau Bulgaria.
”Turiștii nevaccinați aleg des litoralul românesc și Bulgaria. Cei vaccinați preferă în continuare Grecia și Turcia.
Unii au ales și Spania, care e o destinație mai puțin solicitată decât în trecut. Multe țări care nu au fost constante în timp, unde s-a văzut că mai poate crește gradul de infectare, că mai poate trece pe lista galbenă, roșie, acolo mai repede s-au avântat la rezervări cei vaccinați. Dacă ești vaccinat nu trebuie să mai faci niciun test, ești primit în majoritatea țărilor doar cu adeverință și la întoarcere eviți carantina. E cel mai simplu pentru ei”, mai explică Traian Bădulescu.
Traian Bădulescu spune și cum pandemia a determinat oamenii să își planifice vacanțele în funcție de categoria în care se află fiecare țară, adică pe lista verde, galbenă sau roșie.
”Italia și Croația sunt destul de solicitate și pentru septembrie, aflându-se pe lista verde.
Turiștii români se orientează și în funcție de culoarea țărilor, iar cei nevaccinați aleg destinațiile verzi sau eventual galbene, unde li se solicita un test PCR la întoarcere pentru a nu intra în carantină”, explică el.
Muntele și zonele rurale
Traian Bădulescu spune că, dacă ne referim la turism intern, există categoria celor care preferă locurile liniștite, unde nu este aglomerație, mai ales muntele. Totuși, de când cu pandemia, s-au orientat și către vacanțe mai lungi în zonele rurale. Dacă înainte petreceau acolo doar câte un weekend, acum turiștii stau și câte o săptămână.
”Dacă ne referim la stațiuni montane, Valea Prahovei, mai ales pe weekend, Bușteni, Predeal, Poiana Brașov.
Turismul rural a devenit o tendință de anul trecut, mulți turiști au vrut să fugă de aglomerație și din cauza pandemiei. Au preferat să își ia un sejur întreg, de o săptămână, la o pensiune rurală. E o tendință mai nouă în perioada concediilor, că de obicei românii stăteau un weekend. Acum din ce în ce mai mulți stau și câte o săptămână.
Pe turism rural avem Moeciu, Mărginimea Sibiului, Maramureș, Bucovina, Oltenia de sub munte, mai ales nordul județului Gorj, Neamț, și Delta Dunării”, explică Traian Bădulescu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau