Freelancing-ul in Romania
Dimensiune font:
La nivel global, unele statistici privind numărul de oameni lucrând ca freelancer indică faptul că aproximativ 35% din populația aptă de muncă lucrează de acasă, dintr-o cafenea chic, sau chiar și dintr-un hub conceput pentru freelancing.
În România, conceptul de freelancing nu este la fel de bine înrădăcinat ca în alte locuri – însă și în România se estimează că între 100.000 și 400.000 de oameni lucrează de acasă, pentru ei, în ore stabilite tot de ei înșiși.
Dar până la urmă, ce este un freelancer? Un freelancer este un liber-profesionist, un om care pune libertatea si flexibilitatea pe primul loc. Cu siguranță, viața nu este întotdeauna roz pentru ei – deși în unele perioade aleg să lucreze chiar și peste noapte pentru a termina cât mai multe contracte cu cât mai mulți clienți, în unele perioade contractele sunt puține. Însă acestea sunt momentele perfecte pentru un freelancer să învețe un skill nou, sau să își aprofundeze cunoștințele deja dobândite.
Când vine vorba de freelancing, seriozitatea și bagajul de cunoștințe contează mai mult decât contează în multe firme – un client mulțumit poate deveni un client fidel foarte rapid.
Deși aceste condiții pot părea mai dificile pentru un freelancer începător, după primele câteva contracte îndeplinte cu succes majoritatea freelancerilor ajung la concluzia că nu se vor mai întoarce la un birou tradițional vreodată.
Însă aceste condiții se aplică și de cealaltă parte a baricadei – mulți freelanceri au avut de a face la un moment dat cu un client care plătește facturile cu întârziere, care nu furnizează instrucțiuni clare sau care nu tratează freelancerul cu respect. Iar networkingul funcționează și el în acest sens – un freelancer care a avut de a face cu un client neserios își va povesti experiențele altor freelanceri, care s-ar putea să fie mai reticenți când vor fi abordați de același client.
Totuși, experiențele neplăcute de acest tip pot strica freelancingul pentru mulți indivizi talentați, cât și pentru clienții care preferă să aibă de a face cu un profesionist bine-cunoscut la el în domeniu decât cu o firmă oarecare.
Problemele ambelor părți se rezumă într-un final la lipsa unei soluții care să ofere parametri pentru job care nu se pot interpreta greșit, cât și transparență în privința activităților întreprinse pentru a soluționa cererea.
Așa a apărut conceptul Veelancing Am construit de la zero o platformă pentru freelancing cu transparență totală, cu cel mai mic comision de departe pe piață și – cel mai important – smart contracts.
Ce este un smart contract? Tehnologia blockchain este mai bine cunoscute ca baza criptomondelor, însă ea poate fi folosită în multe alte feluri. În cazul contractelor smart, ea este folosită pentru a asigura completarea tuturor pașilor descriși în contract. Odată ce toate condițiile au fost îndeplinite, contractul se execută și plata este făcută. Datorită metodei unice de validare a informațiilor prin intermediul tehnologiei blockchain, informațiile nu pot fi schimbate – garantând imposibilitatea de intervenție a uneia dintre părți sau a unei părți terțe.
Pe scurt, am creat o platformă pentru freelanceri unde cele mai mari probleme au dispărut – și singurele lucruri care contează sunt libertatea fiecăruia, profesionismul și respectul pentru semeni.
Platforma va fi lansată în curând – dar între timp, vă invităm să încercați platforma Veelancing.io aflată încă în beta și să ne spuneți ce ați vrea să vedeți pe această platformă.
Vă așteptăm!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau