GALERIE FOTO - Cele mai bune soiuri de cireşe
Dimensiune font:
Cireşul este un pom fructifer, dar poate fi considerat şi un arbore ornamental, datorită florilor sale superbe şi foarte parfumate.
Specialiştii americani menţionează mai multe soiuri bune de cireş. Toate pot fi cultivate chiar şi într-o grădină micuţă, nu neapărat într-o livadă.
Cele mai bune soiuri străine de cireş
1. Cireşul Bing dă roade în perioada 22 mai-10 iunie. Fructele sale sunt mari, tari, zemoase şi dulci, de culoare aproape neagră atunci când sunt bine coapte. Gustul este delicios.
2. Cireşul Black Tartarian are fructe de dimensiune medie, aproape negre, foarte aromate, care apar la începutul sezonului. Este un soi foarte rezistent şi productiv.
3. Cireşul Craig Crimson este cel mai bun din punctul de vedere al gustului fructelor. Este un soi semi-pitic. Textura cireşelor este tare, culoare roşie spre negru, iar gustul este extraordinar.
4. Cireşul Lambert dă fructe spre sfârşitul sezonului, iar calitatea lor este similară cu a soiului Bing. Fructele sunt mari şi aproape negre la culoare.
5. Cireşul Lapins produce fructe de culoare roşu închis. Fructele sunt mari, tari şi au un gust plăcut. Este un soi originar din Canada.
Cele mai bune soiuri românești de cireş
Există şi multe soiuri româneşti de cireş care sunt foarte bune, după cum scrie Gazeta de Agricultura. Printre acestea se numără:
1. Cireşele negre de Bistriţa: sunt un soi viguros, fructele au culoarea roşu-vineţiu, pulpa este semipietroasă, gustul lor fiind catalogat de specialişti drept satisfăcător.
2. Cireşul Cerna are fructe mari, cu piele roşie strălucitoare şi gust plăcut. Fructele pot fi culese la mijlocul lunii iunie.
3. Ponoare este un soi foarte productiv, cu fructe de mărime mijlocie, roşii, cu un gust dulce-acrişor.
4. Pietroasele de Cotnari sunt cireşe foarte mari, iar soiul este extrem de productiv. Fructele sunt suculente, foarte bune la gust şi pot fi culese la sfârşitul lunii iunie.
5. Uriaşele de Bistriţa este un soi foarte viguros, cu fructe foarte mari, de culoare roşie. Pulpa este pietroasă, suculentă, iar gustul duce, puţin acidulat. Fructele pot fi culese în prima jumătate a lunii iulie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau