Inca o banca de vanzare in Romania
Dimensiune font:
Comisia Europeana a aprobat, luni, planul de restructurare a bancii portugheze BCP, care include si vanzarea subisidiarei Millennium Bank din Romania, anunta presa din tara iberica.
In plus, grupul va fi nevoit sa vanda si participatia pe care o are la Piraeus Bank, precum si sa renunte la 25% din costurile cu personalul raportat la nivelul anului 2012, pana la finele lui 2015, conform Jornal De Negocios.
Millennium BCP, cea mai mare banca listata din Portugalia in functie de active, a primit anul trecut pentru recapitalizare 3 miliarde de euro sub forma de obligatiuni convertibile din imprumutul atras de Portugalia de 78 de miliarde euro de la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.
In schimb, BCP s-a angajat sa implementeze un program de restructurare care include si vanzari de active.
Inca o banca ar putea sa plece din Romania - care sunt cauzele
In Romania, Millennium Bank a intrat pe piata locala in 2007 si detine o cota de piata sub 1%.
Banca a incheiat primul semestru cu o pierdere neta de 3,5 milioane de euro, in scadere cu 47% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului semestrial al grupului.
Scaderea pierderilor a fost sustinuta de cresterea cu o treime a veniturilor operationale si de reducerea costurilor. Veniturile bancii au urcat la aproape 14 milioane de euro in primul semestru, in timp ce cheltuielile s-au redus cu 10% si au ajuns la 15 milioane de euro.
Scaderea cheltuielilor vine pe fondul reducerii personalului, banca ramanand la sfarsitul lunii iunie cu 584 de salariati, ceea ce inseamna o scadere de 12% fata de aceeasi perioada din 2012.
Numarul de sucursale si agentii a ramas insa constant, la 65 de unitati. Majorarea veniturilor se datoreaza cresterii portofoliului de credite de la 405 milioane de euro in iunie 2012 la 481 milioane de euro la jumatatea acestui an.
Tranzactii bancare pe banda rulanta
In acest an, Unicredit Tiriac Bank a preluat clientii persoane fizice cu depozite de la RBS, iar pana la jumatatea lunii octombrie urmeaza sa se intample acelasi lucru si cu cei cu credite.
Din cauza sirtuatiei din Cipru, clientii cu depozite de peste 100.000 de euro la Bank of Cyprus Romania au trecut la Marfin Bank.
De asemenea, portofoliul ATE Bank a trecut, tot in acest an, la Piraeus Bank pentru ca, ulterior, banca greceasca sa vanda licenta si activele ATE catre un investitor roman.
In plus, Seful Banca Italo Romena, Paolo Mariani, a anuntat ca banca va fuziona cu Veneto Banca, in urma unui proces de eficientizare.
In luna iulie a fost finalizata tranzactia ce implica achizitia portofoliului de retail al Citibank Romania de catre Raiffeisen Bank.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau