Investiții de 450 de milioane de euro în hrană produsă din insecte
Dimensiune font:
O companie franceză a obținut investiții de 450 de milioane de euro ca să producă hrană din insecte.
Antoine Hubert a venit la Summitul EIT 2022, la care Institutul European pentru Inovație încearcă să aducă antreprenori tech reprezentativi pentru Europa. În urmă cu 10 ani, Antoine Hubert și alți 3 cofondatori, au deschis, la Paris, Ynsect, care de la bun început și-a propus să fie un startup revoluționar în domeniul agro-alimentar.
Ynsect este una dintre companiile acelea care produc hrană din insecte, mai exact din larvele unei insecte: gândacul de făină. Alimentele lor pot lua forma unui burger, a unui baton proteic sau forma pastelor, de exemplu. Anul trecut Comisia Europeană a autorizat „viermele de făină” pentru consumul uman, iar apoi a permis și folosirea lăcustei și a greierului de casă.
„Ynsect este o companie care acum are deja 10 ani vechime, este fondată în Franța, dar, pe lângă Franța, operăm și în Olanda și SUA, cu o viziune de a reinventa lanțul alimentar. Aceasta înseamnă că putem contribui la sustenabilitatea alimentației, pentru că, așa cum se cunoaște, agricultura și industria alimentară sunt primul motiv al declinului biodiversității și al doilea factor al schimbărilor climatice planetare, dar în același timp și prima victimă a schimbărilor climatice. Deci trebuie să schimbăm radical modul în care hrana este creată și consumată. Insectele sunt la baza lanțului trofic oriunde în natură și ceea ce facem noi este să ajutăm fermierii să folosească insectele pentru a-și fertiliza culturile vegetale în mod organic, înlocuind fertilizatorii chimici. De asemenea, îi ajutăm să folosească proteina locală pentru a hrăni peștele - somonul în Norvegia sau bibanul în Grecia -, precum și găinile și toate păsările și porcii, cu proteine mai sustenabile. Și de asemenea, oamenii, pentru că în unele zone, credem noi, oamenii se pot hrăni direct cu produse pe care le știm, ca burgerii, cârnații sau pastele - este interesant pentru că se pot reduce mult emisiile de gaze cu efect de seră, în linie cu agenda de sustenabilitate a Comisiei Europene", spune Antoine Hubert, fondatorul companiei. Firma crește viermele de făină, foarte larg răspândit în lume. Este aprobat de Comisia Europeană, alături de utilizarea greierilor. Sunt circa 1 milion de specii de insecte în lume, dar foarte puține sunt recunoscute de oamenii de știință și de reglementatori ca fiind sigure din punctul de vedere al consumului și benefice ca nutrienți și pentru sănătatea persoanelor, animalelor și a plantelor și, totodată, sustenabile.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau