Moldova de Muntenia (A7) și Transilvania (A13). Termene de finalizare VIDEO
Dimensiune font:
Regiunea Moldovei, deconectată de restul României, din lipsa de autostrăzi, va beneficia, într-un final, de ceea ce merită: un drum de mare viteză ce va lega Moldova de Transilvania (A13) și altul, ce va conecta regiunea estică de Muntenia (A7).
Pe majoritatea loturilor de pe A7, Ploiești - Pașcani, cu o lungime de aproximativ 320 de kilometri, lucrează firmele antreprenorului băcăuan Dorinel Umbrărescu. Astfel, de la București/Ploiești până la Focșani ar urma să se circule până la jumătatea lui 2025, până la Bacău, până la finalul lui 2025, iar până la Pașcani (Iași), termenul este 2026.
În această săptămână, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost pe șantier, pe sectorul Ploiești - Buzău. Potrivit oficialului, până la finalul anului se va putea circula pe loturile 1 și 2, deci până la Pietroasele, aproape de Buzău. Așadar, până la Buzău, rămâne lotul 3, respectiv lotul 1 din Buzău - Focșani, ce vor fi gata în 2025, cel mai probabil.
Care este stadiul Autostrăzii A13 (Sibiu-Brașov)
În cazul A13, pe ruta „Sibiu - Brașov - Bacău", cu o lungime de 300 de kilometri, situația e mai complicată și mai „întârziată". Pentru prima secțiune, de la Sibiu la Făgăraș, vor începe în curând lucrările. Pentru cealaltă secțiune, de la Brașov la Bacău, studiul de fezabilitate va fi gata abia peste doi ani. Pentru prima secțiune, lucrările ar putea să dureze în jur de trei ani, având în vedere complexitatea traseului montan. De asemenea, birocrația și seriozitatea trebuie luate în calcul, pentru eventuale marje de eroare. Apoi, până la Bacău, autostrada ar putea ajunge abia peste șase ani.
Astfel, autostrada până la Făgăraș, aproape de Brașov, ar putea ajunge în 2028, dacă nu vor apărea surprize neplăcute. Dacă vorbim despre secțiunea care ar urma să ajungă până la Bacău, există multe condiții, însă cel mai probabil, ar putea fi luat în calcul anul 2030.
„Pe Sibiu-Făgăraș sunt patru loturi pe care le construiește antreprenorul Makyol (Turcia), intră în execuție. Pentru Sibiu-Făgăraș, loturile 1, 2 și 4, termenul de finalizare este 2028, iar pentru lotul 3, 2027. Toate cele patru sunt încă în proiectare. Lotul 3 intră în execuție în acest an. Loturile 1, 2 și 4 intră în execuție la începutul anului viitor.
Pentru Brașov-Bacău este un contract semnat pentru completarea SF, cu termen de 24 de luni”, a declarat pentru Ziare.com Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Termenele pot varia, în funcție de diverse elemente neprevăzute.
„Depinde foarte mult cum reușesc să se mobilizeze. E timp patru ani pentru Sibiu-Făgăraș. Vom vedea în 2025 cum se mișcă. În cazul Făgăraș-Bacău, nicio șansă. Trebuie făcute licitații, găsite surse de finanțare etc", a declarat pentru Ziare.com Ionuț Ciurea, de la Pro Infrastructura.
Zilele trecute, CNAIR a publicat imagini de pe șantierul A13, Sibiu - Făgăraș, în zona comunei Cârța, Sibiu. Mai exact, este vorba despre primele lucrări derulate de turcii de la Mykol pentru organizările de șantier.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau