Producătorii români vor o bursă a cărnii
Dimensiune font:
Producătorii şi procesatorii români de animale şi carne pot fi sprijiniţi pe termen mediu şi lung de autorităţi prin măsuri precum înfiinţarea unei burse a cărnii care ar contribui la transparentizarea pieţii, a spus miercuri directorul general al companiei Doly-Com, Iulian Căzăcuţ, într-o conferinţă de specialitate. „O bursă a cărnii ar concentra materia primă în interesul comun al producătorilor şi procesatorilor, ar crea o piaţă deschisă, dar şi una a informaţiilor despre preţuri şi provenienţa animalelor şi a cărnii. Sub patronajul unei autorităţi de reglementare, Ministerul Agriculturii spre exemplu, bursa ar fi o sursă credibilă şi ar curăţa industria de suspiciunile interne şi externe”, a spus Iulian Căzăcuţ. Potrivit estimărilor companiei Doly-Com, valoarea producţiei locale de carne de vită (sacrificări în România) se ridică la circa 70 - 80 de milioane de euro. (Alina Stan)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau