Rate mai mari la bănci
Dimensiune font:
Românii care au amânat plata ratelor bancare, în contextul pandemiei de COVID-19, începând din luna mai, ar putea ajunge să plătească mai mult, de anul viitor.
Curtea Constituțională va analiza pe 13 ianuarie contestația formulată de Guvernul împotriva legii care anulează dobânda percepută de bănci și de IFN-uri la dobânda pentru împrumuturile acordate. În aceste condiții, în funcție de hotărârea Curții Constituționale, românii vor afla dacă, atunci când vor relua plata ratelor, vor fi obligați să suporte și costurile în plus cu dobânda la dobândă.
„Amânarea ratelor intervenită în luna mai presupune că o parte dintre clienți și-au putut amâna plata ratele, iar până la 1 ianuarie nu au plătit nici o rată. Asta înseamnă că la 1 ianuarie vor cumula sume neachitate, să luăm, de exemplu, 5.000 de lei. Ei pot fi achitați în prima zi din 1 ianuarie și atunci nu mai contează daca ar fi sau nu o dobanda la acesti bani. Sau Îi pot plăti în maximum 60 de luni și contează dacă în aceste 60 de luni ar trebui sau nu să plătească dobândă la cei 5.000 de lei pe care nu i-au achitat în cele 6-7 luni de când și-au făcut amânarea la plata ratelor”, a explicat consultantul financiar Dragoș Nichita pentru realitatea.net.
Potrivit spuselor sale, în procente, dobânda la dobândă nu reprezintă mai mult de 1% din totalul de rambursat, însă această sumă ar putea fi destul de mare dacă și creditul obținut are o valoare ridicată.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau