Românii se îngrămădesc din nou la credite
Dimensiune font:
* interesul românilor pentru credite a început din nou să crească * numărul celor care şi-au făcut o evaluare financiară a crescut, în ianuarie, la 8.295 persoane, cu 97,54% mai multe decât în decembrie 2012, potrivit datelor site-ului eFin.ro
„Acest lucru era de aşteptat, reprezintă efectul de sezonalitate în ceea ce priveşte interesul persoanelor fizice pentru credite. În decembrie ei sunt interesaţi mai mult de sărbătorile de iarnă, de cumpărături şi zile libere. În ianuarie, mulţi resimt cheltuielile făcute sau doresc accesarea unor credite pentru vacanţă, studii sau alte nevoi curente”, a precizat Dragoş Cabat, managing partner al site-ului eFin.ro.
Dintre persoanele care şi-au făcut o evaluare financiară, 62% au obţinut un rezultat favorabil în cursul lunii ianuarie, conform Credit Scoring, instrumentul online dezvoltat de portalul eFin.ro pentru a permite aplicanţilor să îşi evalueze şansele de a le fi acceptată cererea de credit la bănci.
În medie, o persoană face 2,52 aplicaţii pentru a înţelege care sunt aspectele pe care trebuie să le îmbunătăţească, în principal veniturile şi comportamentul de plată, pentru a putea avea acces la creditul dorit. 49% (4.065 de persoane) dintre cei care şi-au făcut o evaluare financiară în ianuarie sunt absolvenţi de studii superioare, iar rata de succes pentru acest tip de aplicanţi este de 77,6%.
Venituri de la 500 la 5.000 de lei
Datele indică faptul că sunt interesate de contractarea unui credit atât persoane cu venituri nete de peste 1.500 lei lunar, cât şi persoane care au venituri nete mai mici sau egale cu 500 lei. În cazul acestora din urmă, însă, şansa de a obţine un împrumut este destul de redusă. Din cele 189 de persoane cu venituri sub 500 lei care şi-au făcut o evaluare financiară, doar 24 ar putea îndeplini condiţiile de eligibilitate. Potrivit Credit Scoring, persoanele cu venituri nete cuprinse între 750 şi 1.500 lei sunt cele mai dornice să acceseze un împrumut (37,5%).
De remarcat este faptul că şi românii cu venituri peste medie (2.000 - 5.000 lei) sunt interesaţi de verificarea şanselor reale pe care le au în vederea contractării unui împrumut. Din totalul persoanelor care şi-au calculat credit scoringul, 75% s-ar califica pentru obţinerea unui împrumut. Persoanele cu venituri ridicate reprezintă 32% din totalul aplicanţilor. (Dana Chiru)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau