Scade numărul săracilor?
Dimensiune font:
* cel puţin în statistici, cei care apelează la ajutorul cantinelor sociale a scăzut în ultimii ani * scăderi s-au înregistrat în toate judeţele Moldovei
O analiză a numărului de persoane care apelează la ajutorul cantinelor sociale pentru a putea supravieţui de pe o zi pe alta arată că starea economică a judeţelor din regiunea Moldovei s-a îmbunătăţit, cel puţin în statistici. De altfel, întreaga ţară pare a fi depăşit de mult criza financiară, dacă analizăm anumite evoluţii statistice, mai ales cele privind ajutoarele sociale. Chiar mai mult, s-ar părea că trendul este un avânt economic masiv, intrucât tot mai puţini români apelează la diferite ajutoare sociale de la stat.
Judeţul în care s-a înregistrat cea mai reprezentativă scădere a numărului de persoane care apelează la cantinele sociale este Bacăul. Conform statisticilor, în anul 2008 în Bacău erau 218 persoane care aveau nevoie să mănânce în aceste incinte, numărul acestora reducându-se la 210 în 2009 şi ajungând la 123 în 2011.
Botoşaniul este cel de-al doilea judeţ din Moldova în ceea ce priveşte numărul de porţii de la cantinele de ajutor social. În 2008 aici erau înregistraţi 285 de beneficiari, iar în 2011 numărul lor era de 255.
Următorul judeţ din regiunea de Nord Est este Iaşul. Aici numărul celor care apelează la cantinele de ajutor social a scăzut de la 194 în 2008 la 170 în urmă cu doi ani, acestea fiind ultimele date disponibile.
Scădere semnificativă la Suceava
Judeţul Neamţ a înregistrat, de asemenea, una dintre cele mai importante scăderi a numărului de locuitori care mănâncă la cantinele de ajutor social. Aici, în anul 2008 erau înregistraţi 535 de asistaţi, iar acum, ultimele statistici arată 276 de persoane.
Suceava este un alt judeţ din regiune care în anul 2008 era fruntaş la numărul de persoane asistate social. 1.268 de suceveni erau abonaţi atunci la cantina săracilor. Numărul lor a scăzut semnificativ, acum fiind de doar 749 de persoane.
Şi judeţul Vaslui a înregistrat în ultimii ani o scădere a asistaţilor social. În 2008 numărul lor era de 364, iar în urmă cu doi ani ajunsese la 315.
La nivel naţional, numărul celor care recurg la cantine sociale pentru hrana zilnică a scăzut în 25 de judeţe. În 11 judeţe numărul a crescut şi a stagnat într-unul singur.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau