Top 500 miliardari. Un oneștean este cel mai bogat om din România. Pe locul al doilea sunt tot niște băcăuani. Cine sunt moldovenii care i-au întrecut pe Ion Țiriac

Daniel_Dines

Dimensiune font:

| 17-11-2020 17:26

 

 Forbes România a făcut recent un top al averilor celor mai bogați oameni de afaceri din România. Evaluarea averilor oamenilor de afaceri incluși în top are la bază meteodologia de calcul realizată de Forbes România, pornind de la multiplii medii pentru cifra de afaceri, profitul net și un set de oeficienți aplicabili fiecăruia dintre acești indicatori financiari, pentru estimarea cât mai corectă a valorii companiilor.

Multiplii au fost furnizați de către Deloitte România, pe baza analizei bursiere a ompaniilor listate din Europa Centrală și de Est, în toate domeniile și sectoarele de activitate. Alte informații au fost obținute din surse oficiale, de pe site-ul Ministerului Finanțelor, de la Registrul Comerțului.

Locul 20, Augustin Oancea. Tinmar, cel mai mare furnizor privat de energie din ţară, a gestionat cu succes criza energetică din 2017 și accelerează planurile de dezvoltare din România și din afara ţării.

Locul 19,  Liviu Tudor. Unul dintre cei mai experimentaţi actori din piaţa imobiliară și unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri de pe piaţa locală, iar ultimii ani arată că planurile sale nu se opresc aici.

Locul 18, Enrico Perini. Afacerile controlate de Enrico Perini se menţin pe linia profitabilităţii, Romstal Imex rămânând cea mai de succes companie controlată de omul de afaceri de origine italiană.

Locul 17, Alin Niculae și familia. Ei își consolidează poziţia în topul celor mai bogaţi români, obţinând profituri confortabile atât din industria petrolieră, cât și din imobiliare.

Locul 16, Horia Ciorcilă. După ce anii de criză păreau să aducă agonia pentru Horia Ciorcilă, acum, la peste zece ani distanţă, omul de afaceri se situează la polul opus al emoţiilor.

Locul 15, Michael Schmidt. Revenit în ţară la începutul anilor 1990, Michael Schmidt a pus bazele Grupului Automobile Bavaria, care include cea mai mare reţea de dealeri din Europa Centrală și de Est pentru marca auto premium BMW.

Locul 14, Ioan Popa. Afacerile Transavia, cea mai mare companie locală din industria cărnii de pui, își continuă avansul indiferent de vremuri.

Locul 13, Iulian Stanciu. Unul dintre cele mai valoroase branduri românești continuă să reconfigureze industria locală de e-commerce și nu numai.

Locul 12, Anca Vlad. Grupul Fildas-Catena, fondat de Anca Vlad, cea mai puternică femeie din business-ul românesc, a încheiat anul 2018 cu afaceri la un nivel record.

Locul 11, familia Cristescu. Fraţii Marius și Emil Cristescu, unii dintre cei mai mari antreprenori din vestul ţării, au anunţat o investiţie importantă anul acesta.

Locul 10, Gruia Stoica și Vasile Didilă. Fraţii Gruia Stoica și Vasile Didilă au cunoscut succesul în industria feroviară, iar acum își îndreaptă atenţia și către alte pieţe.

Locul 9, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu. În anii de după criză, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu au făcut pasul decisiv și au pus bazele celui mai important dezvoltator de proiecte imobiliare rezidenţiale de lux, pentru ca ulterior să atace și celelalte sectoare ale pieţei imobiliare.

Locul 8, Iulian Dascălu. Este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din țară, realizând investiții de sute de milioane de euro în proiecte imobiliare dezvoltate în orașe precum Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara.

Locul 7, familia Talpeș. Bitdefender, unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate cibernetică la nivel global, își continuă strategia de extindere.

Locul 6, Radu Dimofte. Succesul francizelor. În cei doi ani de la listare, Sphera Franchise Group, care operează restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell din România și Italia, a ajuns să ofere unele dintre cele mai bune randamente de la Bursa de Valori București.

Locul 5. Zoltan Teszari. RCS & RDS, companie controlată de Zoltan Teszari, a reușit pentru al doilea an consecutiv să raporteze profit. Cel mai mare angajator din mediul antreprenorial local are în faţă o mare provocare: licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G.

Locul 4, Anastasia Soare. Deși anul acesta nu a fost prea bun pentru afacerea creată de Anastasia Soare, antreprenoarea are planuri mari în ceea ce privește extinderea brandului său în alte regiuni.

Locul 3, Ion Țiriac. pare că își concentrează tot mai mult atenţia pe prima sa iubire, tenisul.

Locul 2, Dragoș și Adrian Pavăl. Povestea de succes a fraţilor Pavăl (Bacău)pare că este încă la început, chiar dacă fondatorii Dedeman sunt printre cei mai cunoscuţi antreprenori români.

Locul 1, Danie Dines. Originar din Onești, el este cel mai bogat om din România. Tehnologia este cea care poate schimba regulile jocului în aproape orice industrie. Cel mai bun exemplu este UiPath, firma fondată de el.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:22

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Germaniul, mai valoros decât aurul! Planurile României pentru Roșia Montană
18/05/2024 00:23

Tribunalul Arbitral de la Centrul International de Reglementare a Disputelor privind Investitiile (ICSID) a dat castig de cauză statului roman in dosarul Rosia Montană. Această victorie importantă permite ...

Trenurile soarelui pleacă spre Litoral din iunie
17/05/2024 09:12

CFR Călători va da startul programului estival de transport „Trenurile Soarelui” in 14/15 iunie 2024, iar turiştii vor avea la dispoziţie 30 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe di ...

România preia afacerile Gazprom din Republica Moldova: Romgaz are o nouă sucursală la Chișinău
17/05/2024 06:42

Sucursala Romgaz din Chişinău a fost inregistrată joi la Agenţia Servicii Publice a Republicii Moldova, in Registrul de Stat al persoanelor juridice, informează compania printr-un comunicat Prin Hotărare ...

Mugur Isărescu, veste proastă. „S-ar putea să nu vină”
16/05/2024 17:37

Momentul reducerii dobanzii cheie s-ar putea să nu vină in acest an, dar dacă inflaţia pe luna mai va fi scăzută, atunci membrii Consiliului de Administraţie al BNR se vor uita la date, a declarat, mierc ...

Marcel Ciolacu pune în mișcare un plan care va schimba piața muncii din România: se pregătește salariul minim european
16/05/2024 15:44

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că intentia clară a Guvernului este de a aplica de la 1 iulie măsura deja anuntată de a creste salariul minim brut la 3.700 de lei. Măsura nu este una usor de luat, pent ...

Noi investiții în modernizarea reţelelor de gaze și electricitate din Moldova
16/05/2024 12:26

Compania Delgaz Grid, parte a grupului E.ON Romania, are in plan pentru acest an infiinţarea de noi staţii de distribuţie a gazelor naturale pentru mărirea capacităţii de transport către consumatorii c ...

Mugur Isărescu vorbește despre un scenariu apocaliptic pentru România: Ar însemna un șoc teribil! Eu am trăit asta
16/05/2024 07:04

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, referindu-se la acuzaţiile potrivit cărora Guvernul se imprumută pentru a finanţa deficitul bugetar, că soluţia nu este s ...

Economia Rusiei sfidează sancțiunile și crește în continuare. BERD: Este nerealist să ne aşteptăm ca aceste sancţiuni să conducă la o criză economică
16/05/2024 00:17

Economia rusă s-a dovedit mai rezistentă decat s-a prevăzut şi urmează să crească in acest an, in pofida sancţiunilor impuse de către Occident, iar Războiul din Faşia Gaza afectează ţările din reg ...

Guvernatorul BNR liniștește populația: Noi nu vedem recesiune. Riscul a fost pentru trimestrul întâi
15/05/2024 16:14

Guvernatorul Băncii Naţionale a Romaniei, Mugur Isărescu, a afirmat că nu vede Romania iin pragul recesiunii şi a precizat că riscul a fost pentru trimestrul intai. El a adăugat că toţi indicatorii cu ...

Trăim pe credit! Datoria externă a României a săltat cu aproape 10% în 2024
15/05/2024 07:51

Datoria externă totală a Romaniei a crescut in primele trei luni cu 7,643 miliarde euro, pană la 177,726 miliarde euro, de la 170,083 miliarde euro la 31 decembrie 2023, arată datele Băncii Naţionale a Ro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei