Top 500 miliardari. Un oneștean este cel mai bogat om din România. Pe locul al doilea sunt tot niște băcăuani. Cine sunt moldovenii care i-au întrecut pe Ion Țiriac
Dimensiune font:
Forbes România a făcut recent un top al averilor celor mai bogați oameni de afaceri din România. Evaluarea averilor oamenilor de afaceri incluși în top are la bază meteodologia de calcul realizată de Forbes România, pornind de la multiplii medii pentru cifra de afaceri, profitul net și un set de oeficienți aplicabili fiecăruia dintre acești indicatori financiari, pentru estimarea cât mai corectă a valorii companiilor.
Multiplii au fost furnizați de către Deloitte România, pe baza analizei bursiere a ompaniilor listate din Europa Centrală și de Est, în toate domeniile și sectoarele de activitate. Alte informații au fost obținute din surse oficiale, de pe site-ul Ministerului Finanțelor, de la Registrul Comerțului.
Locul 20, Augustin Oancea. Tinmar, cel mai mare furnizor privat de energie din ţară, a gestionat cu succes criza energetică din 2017 și accelerează planurile de dezvoltare din România și din afara ţării.
Locul 19, Liviu Tudor. Unul dintre cei mai experimentaţi actori din piaţa imobiliară și unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri de pe piaţa locală, iar ultimii ani arată că planurile sale nu se opresc aici.
Locul 18, Enrico Perini. Afacerile controlate de Enrico Perini se menţin pe linia profitabilităţii, Romstal Imex rămânând cea mai de succes companie controlată de omul de afaceri de origine italiană.
Locul 17, Alin Niculae și familia. Ei își consolidează poziţia în topul celor mai bogaţi români, obţinând profituri confortabile atât din industria petrolieră, cât și din imobiliare.
Locul 16, Horia Ciorcilă. După ce anii de criză păreau să aducă agonia pentru Horia Ciorcilă, acum, la peste zece ani distanţă, omul de afaceri se situează la polul opus al emoţiilor.
Locul 15, Michael Schmidt. Revenit în ţară la începutul anilor 1990, Michael Schmidt a pus bazele Grupului Automobile Bavaria, care include cea mai mare reţea de dealeri din Europa Centrală și de Est pentru marca auto premium BMW.
Locul 14, Ioan Popa. Afacerile Transavia, cea mai mare companie locală din industria cărnii de pui, își continuă avansul indiferent de vremuri.
Locul 13, Iulian Stanciu. Unul dintre cele mai valoroase branduri românești continuă să reconfigureze industria locală de e-commerce și nu numai.
Locul 12, Anca Vlad. Grupul Fildas-Catena, fondat de Anca Vlad, cea mai puternică femeie din business-ul românesc, a încheiat anul 2018 cu afaceri la un nivel record.
Locul 11, familia Cristescu. Fraţii Marius și Emil Cristescu, unii dintre cei mai mari antreprenori din vestul ţării, au anunţat o investiţie importantă anul acesta.
Locul 10, Gruia Stoica și Vasile Didilă. Fraţii Gruia Stoica și Vasile Didilă au cunoscut succesul în industria feroviară, iar acum își îndreaptă atenţia și către alte pieţe.
Locul 9, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu. În anii de după criză, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu au făcut pasul decisiv și au pus bazele celui mai important dezvoltator de proiecte imobiliare rezidenţiale de lux, pentru ca ulterior să atace și celelalte sectoare ale pieţei imobiliare.
Locul 8, Iulian Dascălu. Este unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din țară, realizând investiții de sute de milioane de euro în proiecte imobiliare dezvoltate în orașe precum Cluj-Napoca, Iași sau Timișoara.
Locul 7, familia Talpeș. Bitdefender, unul dintre cei mai mari producători de soluţii de securitate cibernetică la nivel global, își continuă strategia de extindere.
Locul 6, Radu Dimofte. Succesul francizelor. În cei doi ani de la listare, Sphera Franchise Group, care operează restaurantele KFC, Pizza Hut și Taco Bell din România și Italia, a ajuns să ofere unele dintre cele mai bune randamente de la Bursa de Valori București.
Locul 5. Zoltan Teszari. RCS & RDS, companie controlată de Zoltan Teszari, a reușit pentru al doilea an consecutiv să raporteze profit. Cel mai mare angajator din mediul antreprenorial local are în faţă o mare provocare: licitaţia pentru acordarea licenţelor 5G.
Locul 4, Anastasia Soare. Deși anul acesta nu a fost prea bun pentru afacerea creată de Anastasia Soare, antreprenoarea are planuri mari în ceea ce privește extinderea brandului său în alte regiuni.
Locul 3, Ion Țiriac. pare că își concentrează tot mai mult atenţia pe prima sa iubire, tenisul.
Locul 2, Dragoș și Adrian Pavăl. Povestea de succes a fraţilor Pavăl (Bacău)pare că este încă la început, chiar dacă fondatorii Dedeman sunt printre cei mai cunoscuţi antreprenori români.
Locul 1, Danie Dines. Originar din Onești, el este cel mai bogat om din România. Tehnologia este cea care poate schimba regulile jocului în aproape orice industrie. Cel mai bun exemplu este UiPath, firma fondată de el.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau