Toyota a prezentat scuze familiei unui fost angajat, care s-a sinucis din cauza hărțuirii. Incidentul a avut loc în urma cu 4 ani
Dimensiune font:
Gigantul nipon al automobilelor Toyota a prezentat scuze şi a ajuns la un acord amiabil cu familia unui angajat care s-a sinucis în 2017 după ce a fost victima unei hărţuiri, transmis Kyodo şi AFP.
Sinuciderea inginerului de 28 de ani a fost consecinţa problemelor psihologice rezultate în urma hărţuirii sale de către un superior direct, a stabilit în 2019 un organism regional al Ministerului japonez al muncii.
Toyota a încheiat pe 7 aprilie a.c. un acord amiabil cu familia tânărului. Valoarea compensaţiei nu a fost dezvăluită.
Inginerul, al cărui nume nu a fost făcut public, lucra pentru Toyota de un an şi jumătate, atunci când s-a sinucis, în octombrie 2017. Superiorul lui i-ar fi spus între altele că "ar fi mai bine să moară", au relatat media nipone.
Toyota a menţionat că responsabilul în cauză a fost sancţionat, fără a face alte precizări.
Directorul grupului, Akio Toyoda, a fost recent în vizită la familia victimei pentru a prezenta scuze şi a explica măsurile luate pentru a evita repetarea dramei, a declarat pentru AFP avocatul părinţilor, Yoshihide Tachino.
"Simţim şi acum în inimă durerea celor întâmplate fiului nostru mult-iubit", a transmis familia lui, într-un comunicat.
La rândul ei, Toyota a prezentat "cele mai sincere condoleanţe" pentru moartea "tragică" a inginerului, adăugând că "se roagă pentru odihna sufletului său", într-un comunicat publicat luni.
"Tratăm cu cea mai mare seriozitate faptul că s-a pierdut preţioasa viaţă a unui angajat", a asigurat grupul, afirmând că au fost "aplicate măsuri pentru a evita repetarea unui asemenea accident tragic".
Japonia rămâne cunoscută pentru condiţiile dure de muncă şi numărul ridicat de decese din cauza epuizării, a amintit avocatul familiei, potrivit căruia numărul de plângeri pentru hărţuire la locul de muncă este în creştere.
Avocatul a mai notat că faptul în sine că o companie de renume cum este Toyota a recunoscut hărţuirea este "simbolic" şi ar putea contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă din arhipelagul nipon, unde rata sinuciderilor este cea mai ridicată din ţările G7.
Problema surmenării la muncă a devenit mai mediatizată în Japonia după sinuciderea, în 2015, a unei angajate a societăţii de publicitate Dentsu, atribuită orelor suplimentare excesive.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau