Un nou scandal în industria alimentară
Dimensiune font:
Şefii Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare au anunţat că nu au primit până în prezent date complete referitoare la lotul de conserve din carne de vită, provenite din România, suspectate de autorităţile din Marea Britanie că ar conţine carne de cal.
„De regulă, când se anunţă un astfel de caz, autoritatea statului membru trebuie să spună lotul, cantităţile, data de fabricaţie, ca noi să putem face verificările vizavi de ceea ce se suspicionează. Noi am luat ca dată de referinţă încă de anul trecut ceea ce a produs această fabrică, tocmai pentru a ne lua o marjă de siguranţă faţă de produsele exportate în Uniunea Europeană. Singurul lucru pe care îl spun autorităţile din Marea Britanie este că produsele respective expiră în ianuarie 2016“, a precizat Vladimir Mănăstireanu, şeful autorităţii, citat de Agerpres.
Potrivit oficialilor români este vorba de o singură firmă din România şi un singur depozit, iar la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil luni, va exista un rezultat final în urma verificărilor. Din datele verificate până în prezent de inspectorii veterinari nu se confirmă că ar fi vorba despre fraudă.
700 de kilograme de carne de pui infestată retrase de la Selgros
„Informaţiile pe care le avem de la autorităţile din Marea Britanie spun că în conserve de carne de vită feliată s-a găsit un procent între 1% şi 5% ADN de cal, dar nu avem informaţii suplimentare, nu avem numărul lotului respectiv, nu avem cantitatea de conserve care este suspicionată, dar se fac cercetări şi vom da publicităţii rezultatele“, a explicat şeful ANSVSA, potrivit aceleiaşi surse. Acesta a precizat că, în urma scandalului cărnii de cal din Franţa, Comisia Europeană a hotărât ca toate produsele din carne de vită comercializate pe piaţa europeană să fie controlate din punct de vedere al ADN-ului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau