Zeci de percheziții la firme din Neamț, Cluj, Brașov și București
Dimensiune font:
Zece percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din judeţele Cluj, Braşov, Neamţ şi din Bucureşti au loc miercuri, într-un dosar vizând o grupare care ar fi preluat fraudulos, de la titularii unor societăţi comerciale, părţile sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societăţii, prin folosirea unor documente de cesiune false.
”Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu poliţişti din cadrul serviciilor de investigare a criminalităţii economice din Cluj, Braşov şi Sectorul 3 Bucureşti, serviciilor de investigaţii criminale Cluj şi Sibiu, efectuează 10 percheziţii domiciliare şi la sediile unor firme din judeţele Cluj, Braşov, Neamţ şi din municipiul Bucureşti. Activităţile sunt desfăşurate într-un dosar penal, întocmit la nivelul Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în declaraţii, înşelăciune, fals şi uz de fals”, anunţă IGPR.
În luna aprilie a acestui an, în urma unei sesizări depuse de un bărbat din Sibiu, poliţiştii Serviciului Investigarea Criminalităţii Economice Sibiu au demarat cercetările.
Din investigaţiile desfăşurate a reieşit că membrii grupării ar fi preluat fraudulos, de la titularii unor societăţi comerciale, părţile sociale, sub pretextul unei eventuale cumpărări a societăţii, prin folosirea unor documente de cesiune false. Ar fi profitat de contextul pandemiei, când astfel de operaţiuni puteau fi efectuate şi online, prin folosirea semnăturii electronice a unui avocat.
De asemenea, ar fi convins administratorii societăţii să se înscrie la unele licitaţii, iar, după obţinerea documentelor societăţii, ar fi preluat firma prin acelaşi circuit al documentelor false.
Gruparea ar fi urmărit preluarea unor firme cu capital important. De exemplu, una dintre societăţi a fost evaluată la 10 milioane de euro.
Activităţile se desfăşoară cu sprijinul serviciilor de investigare a criminalităţii economice din Cluj, Braşov şi Sectorul 3 Bucureşti, Serviciului Criminalistic Sibiu, Unităţii Centrale de Analiza a Informaţilor, serviciilor de investigaţii criminale Cluj şi Sibiu, precum şi al serviciilor pentru acţiuni speciale Sibiu, Cluj, Braşov şi Neamţ.
Acţiunea beneficiază de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau