Ziua păsărilor, sărbătorită printr-un test dedicat iubitorilor de înaripate
Dimensiune font:
Ziua Păsărilor va fi sărbătorită pe 1 aprilie, prin evenimente organizate pe pagina de Facebook a Societăţii Ornitologice Române (SOR), care includ un material video informativ, teste destinate pasionaţilor, dar şi începătorilor.
Conform unui comunicat SOR, evenimentul va debuta la ora 10,00 cu un material video conceput de specialişti ai organizaţiei, în care vor fi prezentate cele mai comune specii de păsări ce pot fi observate în oraşe. La ora 12,00, va fi organizat un quiz (test) destinat începătorilor în recunoaşterea păsărilor, iar la ora 14,00 unul pentru pasionaţii din domeniu.
La ora 18,00, va fi prezentat, tot pe pagina de Facebook a SOR, un formular conceput să vină în ajutorul celor care merg în această perioadă în natură pentru activităţi de observare a păsărilor.
Ziua Păsărilor este unul dintre "evenimentele emblemă" ale Societăţii Ornitologice Române, care, în cei 27 de ani de când este organizat, a reuşit să strângă mii de participanţi, a precizat Dan Hulea, director executiv al SOR.
"La SOR, an de an, sărbătorim Ziua Păsărilor, alături de iubitorii de păsări şi natură. Chiar dacă nici în acest an nu ne putem întâlni cu toţii în natură din cauza măsurilor de restricţie impuse de autorităţi, tot ne vom bucura de păsări, doar că, de data aceasta, doar în mediul online. Printre activităţile pe care le-am pregătit pentru această zi specială se regăseşte un filmuleţ de iniţiere pentru recunoaşterea celor mai comune specii de păsări pe care le putem vedea în oraşe. După ce învăţăm cum să le recunoaştem, urmează să exersăm cunoştinţele abia învăţate printr-un quiz pentru începători. Nu i-am uitat nici pe împătimiţii păsărari şi am organizat un quiz şi pentru ei", a transmis el.
Potrivit SOR, persoanele care doresc să participe la activităţi de observare şi identificare a păsărilor o pot face în zone specifice, precum râuri, lacuri naturale sau de acumulare, mlaştini şi păduri. Societatea recomandă următoarele zone:
- Dobrogea - Vadu, Năvodari, Techirghiol, Cheile Dobrogei;
- Muntenia - Comana, Balta Albă, Grădiştea, lacurile de baraj de pe Argeş, Bistreţ, Lacurile de baraj de pe Olt, Maglavit;
- Moldova - Jijia-Miletin, Pângăraţi-Vaduri-Bâtca Doamnei, lacurile de baraj de pe Siret, Maţa-Cârja-Rădeanu;
- Transilvania - lacurile de baraj de pe Olt, Sânpaul, Iernut, Cipău, Zona Zau de Câmpie - Tăureni;
- Banat-Crişana - Lunca Turului, Aleşd, Cefa, Lunca Mureşului, Satchinez.
"În ceea ce priveşte Capitala, Parcul Natural Văcăreşti rămâne în continuare cel mai bun loc de birdwatching, conform observaţiilor realizate de membrii SOR în cadrul proiectului Atlasul Păsărilor din Bucureşti. Dar şi în parcurile Herăstrău sau Tineretului sau pe Lacul Morii se pot observa numeroase specii", se precizează în comunicatul citat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau