„Cei mai mulţi dintre oameni sunt nişte bio-roboţi”
Dimensiune font:
Interviul cu Anatol Basarab, parapsiholog, astrolog și numerolog
„Tu eşti un 2, o cifră care arată legătura. Orice ai face şi cum ai face, mereu vei fi în mijlocul oamenilor. Îi vei lega şi vei strânge firele unei comunităţi. Mă întrebi de unde îţi ştiu profesia – 1 adunat cu 3 din ziua naşterii dă 4, adică simbolul informaţiei”. Aşa mi-a explicat Anatol Basarab câteva dintre coordonatele vieţii mele, după ce l-am rugat să-mi răspundă de unde ştie, citind doar câteva cifre, care este destinul fiecărui om. „Există o legătură, evident, dar să nu uităm că destinul ţi-l faci singur, dacă vrei şi ţii la tine, la viaţa ta. Numerele te ajută doar să vezi unele amănunte peste care altfel ai trece nepăsător”, a mai spus Anatol Basarab înainte de a deschide o discuţie despre cum putem creşte frumos la orice vârstă.
- Spuneţi de multe ori că avem momente în care viaţa ne trăieşte, nu noi trăim viaţa. Cum se întâmplă acest lucru?
- Cei mai mulţi dintre oameni sunt nişte bio-roboţi. Ei trăiesc la comanda altora. Nu au propriile dorinţe, îndeplinesc mereu ceea ce vor alţii, societatea. Ei nici nu-şi dau seama de acest lucru şi se trezesc că au îmbătrânit şi că au trăit mereu pentru alţii. Nici dorinţele nu sunt ale lor. Sunt ale părinţilor, ale copiilor, ale celor din jur. Li s-a spus mereu ce să facă şi cum să trăiască, până şi ce să simtă li s-a spus, iar ei nu s-au cunoscut pe ei înşişi. Mulţi caută fericirea în afara lor, depind de alţii şi aşteaptă fărâme de mulţumire din viaţa altora. Nu-şi aparţin.
- Sună grav ce spuneţi. Cu alte cuvinte, putem pluti o viaţă în siajul altora fără să ne dăm seama. Cum putem înota în propriile ape?
- Trezindu-ne! Primul pas este conştientizarea. Este imposibil, chiar şi ca bio-robot, să nu am sentimente de disconfort, să nu mă deranjeze anumite stări, lucruri, fapte. Acel moment, care poate fi chiar unul de criză, este foarte important de urmărit şi de înţeles. Atunci ne dăm seama cam pe unde suntem – pe drumul nostru ori pe alăturea. Avem mereu semne, ni se arată mereu direcţia pe care mergem, dar oamenii nu sunt atenţi. Ei sunt luaţi pe val şi trăiesc dintr-o tornadă în alta plângându-se de necazuri. Trebuie să vezi ce vise ai -- sunt alte tale sau ale celor din jur? Ca să ai fericire trebuie să ţi-o doreşti şi să o faci cu mâinile tale.
„Trăieşti viaţa sau doar o mimezi?”
- Să înţeleg că putem avea mereu o a doua şansă. Cum reuşim să o prindem?
- Dorindu-ne acest lucru şi folosindu-ne de corpul fizic. El este cel mai bun prieten din planul vizibil. În corpul fizic sunt implementate dorinţele şi faptele noastre, emoţiile, frustrările. Dacă ne acordăm un răgaz să-l simţim, vom şti mereu răspunsurile. Dacă faci un lucru şi nu-ţi place, corpul îţi spune acest lucru. Ai o stare de disconfort, te nemulţumeşte ceva. Dacă porţi poverile altora, te încarci emoţional cu problemele familiei, ale prietenilor, corpul îţi va da semnale. Postura spune multe lucruri despre o persoană. Dacă vezi că este aplecată, e clar că-i măcinată de griji. Dacă e dreaptă, semeaţă, veselă, omul este în echilibru. Ochii vorbesc mereu. Este nevoie să învăţăm să ne ascultăm corpul şi să facem ceea ce ne cere fiindcă nu greşeşte niciodată. Noi nu suntem atenţi la semnale şi ne plângem că ne îmbolnăvim, că ne este greu. Cum să fii bucuros când nu-ţi trăieşti viaţa, ci doar o mimezi? Haideţi să învăţăm să avem satisfacţia vieţii şi dacă ai deja acest sentiment, ţi se va mai da. Nici nu trebuie să ştii cum vei primi fiindcă Universul are grijă de toate. Dar dacă nu eşti plin de pace, de linişte, din ce ai ţi se va mai lua şi vei fi mereu trist.
- Vorbeaţi de Univers, că el are grijă de toate, noi nu trebuie decât să ne dorim. Cum se poate acest lucru?
- Prin Legea atracţiei, prin rezonanţă. Nu-i nimic nou şi de neînţeles. Este important să ne cunoaştem sistemul de credinţe, să ştim ce vrem şi să cerem convinşi că vom primi. Trebuie să fii centrat pe tine, axat pe propria persoană, să fii sută la sută cu tine, să fii sincer cu tine. Când avem o dorinţă şi deja simţim plăcere în corpul fizic, parcă vedem şi cum s-a împlinit, suntem relaxaţi. Din acest moment, Universul va pune lucrurile la punct conform stării noastre. Totul este dovedit ştiinţific, nu mai ţine de poveste. Sunt oameni care au un set de credinţe care îi duc către nefericire. Universul le preia starea şi le dă ceea ce cred ei. Cosmosul nu ştie de bine sau de rău. El are răspunsuri energetice şi ne dă aşa cum îi facem lista. Nu ne contrazice. Dacă noi spunem că ne este rău, păi chiar aşa va fi şi vom atrage numai ghinioane. Dacă ne simţim plini de viaţă, totul va fi un paradis în jur.
„Ascultă-ţi sufletul şi recâştigă-ţi libertatea”
- Aşadar, avem la îndemână reţeta fericirii veşnice. Şi totuşi, lumea e plină de depresivi.
- Excluzând cazurile patologice, este vorba despre o obişnuinţă. Imaginaţi-vă un om deprins să trăiască în întuneric, căruia deodată îi aprinzi lumina. Se sperie, el nu ştie să trăiască aşa. Societatea te vrea predictibil, dar omul fericit este nepredictibil. Omul fericit nu ştie cum îi va fi viaţa, are doar starea de împlinire. Aşa apar şansele -- Cosmosul îţi dă tot ceea ce ai nevoie, dacă îţi doreşti acest lucru. Dar aveţi grijă cum vă doriţi fiindcă şi aici este o artă. În momentul în care lansezi o dorinţă, poţi trimite şi teama că nu se va împlini şi atunci energia este disipată -- Universul nu ştie ce vrei şi nu-ţi dă nimic, iar omul se supără. Aşa se explică frica de succes. Îţi doreşti atât de mult un lucru că aproape te temi că nu vei putea gestiona momentul în care îl vei primi şi ai tăiat toate şansele de a-ţi vedea visul cu ochii. Dorinţa trebuie să fie foarte clară, nu trebuie să conţină negaţie.
- Altfel ne întoarcem din nou la teamă…
- De când ne naştem suntem preocupaţi să fim tensionaţi. Dacă eşti încruntat pari mai interesant, atragi atenţia. Ne mai place mult să opunem rezistenţă fără să ne dăm seama că ne distruge. Evoluţia presupune ieşirea din zona de confort, dar nu este uşor fiindcă atunci vei avea de luptat cu cei din jur, care te voiau docil, ascultător, gata oricând să le vii în ajutor.
- Aşa începem primul război cu noi înşine?
- Mai degrabă aş spune că aşa începe lupta cu cei din jur. Dacă eşti calm nu produci scandal. Când ai linişte interioară îţi poţi auzi sufletul, te întâlneşti cu starea ta de creator, lucru cu care societatea nu este de acord. Dacă eu sunt lider de grup, nu am nici un interes ca subordonaţii mei să-şi audă vocea interioară. Cine ştie ce idei de libertate le mai vin celor din jur. Şi atunci eu, ca lider, produc tensiune în jur. Oamenii, neştiind cum să reacţioneze, fac exact ceea ce nu trebuie – devin violenţi. Adică, la presiune oferă presiune sau frică şi aşa apare subjugarea. De asta suntem mereu cu capul plecat. Uitaţi-vă la români, la postura lor. Priviţi-i cum merg pe stradă - apăsat, cu capul plecat, se tem. Dacă îi întrebi de ce, nu ştiu să-ţi spună.
„Numerele sunt vibraţii”
- La începutul discuţiei spuneaţi că destinul ne este scris în numere...
- Oamenii pot fi analizaţi prin intermediul numerelor care-i definesc. Numerograma personalizează individul, stabilindu-i relaţia dintre psihic (spirit, suflet)-destin-nume-ereditate. O altă lege a universului, Legea vibraţiei, explică de ce mulţi oameni nu se înţeleg: minţile lor vibrează pe frecvenţe diferite şi cu amplitudini diferite. Tainele acestor vibraţii sunt „stocate” în data zilei noastre de naştere, care în planul numerelor poartă numele de „număr psihic”. Acest număr, în mod misterios, poate dezvălui starea noastră psihică ce izvorăşte din trup, dar şi din suflet fiindcă omul este, în proporţii secrete, atât „animus” (suflet-gând, minte), cât şi „anima” (suflet – viaţa, inimă).
- Cum ne ajută calculul numerologic?
- Cunoscând matricea numerologică pot stabili, prin calcule, minimum 17 parametri care caracterizează o persoană. Prin numerologie ne putem dezvolta intuiţia, putem dobândi succes material, în carieră sau în alt domeniu al vieţii. Spre exemplu, anul trecut au venit la consultaţie câteva doamne care îşi doreau copii, dar nu puteau să-i aibă. Era o problemă de infertilitate. Prin calcul numerologic am depistat cauza şi le-am oferit sugestii. Au spus atunci că dacă sfaturile mele vor avea urmări pozitive, copiii se vor numi Anatol, dacă vor fi băieţi, sau Anastasia, dacă vor fi fetiţe. Ei bine, deja am primit veşti că s-au născut trei Anastasii. Numerologia nu este o joacă, nu este o ghiceală. Pitagora a fost un mare numerolog, Descartes la fel. Vă puteţi convinge singuri de ajutorul pe care îl aduc cifrele în viata voastră. Este unul dintre sistemele metafizice cele mai uşor de învăţat, iar puterea sa constă chiar în această simplitate. Te ajută să te cunoşti şi să obţii tot ce vrei aparţinându-ţi ţie.
- Cum ajungem în starea de pace, de linişte interioară? Când suntem noi ce adevăraţi?
- Atunci când hotărâm să trăim, când decidem că nu mai suntem călători în trenul altora, ci proprii conductori. Nu este un proces de o secundă, e nevoie de exerciţiu. Trebuie să aruncăm balastul emoţional şi toxinele nervoase care ne-au măcinat, să ajungem în starea de calm prin care avem acces la Conştiinţa Supremă. Atunci suntem noi înşine, găsim răspunsuri la toate problemele şi suntem fericiţi. Calmul lasă loc de bucurie. Agresivitatea interioară nu lasă loc de nimic în afară de furie, pe care o exprimăm în exterior şi are efect de bumerang. Atât timp cât eşti agitat, te contaminezi singur. Suntem noi, cei adevăraţi, atunci când ne simţim sufletul.
Anatol Basarab este originar din Republicat Moldova, unde s-a instruit în domenii ce ţin de psihologie, parapsihologie. Este pasionat de astrologie şi numerologie, ştiinţe pe care le studiază de la vârsta de 15 ani. Ca psiholog a fost angrenat în multe programe de cercetare la Universitatea din Moscova. În Rusia a lucrat cu echipele care au pregătit astronauţii pentru călătoriile spaţiale. În România a venit la începutul anilor '90. Este Vărsător, îi plac oamenii şi a pus la punct câteva tehnici psiho-energo-informaţionale cu aplicabilitate în domeniul psihologiei şi al dezvoltării personale.
Numerologia arată care ne sunt motivaţiile, vă pune în lumină talentele, vă face să vedeţi cum sunteţi privit de cei din jur. Ea schiţează tendinţele fiecărei zile, ce se întâmplă, ce s-a întâmplat şi de ce şi, de asemenea, poate anunţa ce urmează să se întâmple. Utilizarea acestui limbaj al cifrelor ajută la îmbunătăţirea calităţii vieţii atât spiritual, emoţional, mental, cât şi material.
A consemnat Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau