„Cel mai important lucru în terapia spirituală este deschiderea noastră ca ființe umane și puterea de a iubi”

1interviu daniela carp
1interviu1

Dimensiune font:

| 23-03-2024 12:40

 * dialog cu Daniela Carp, terapeut spiritual

- Care sunt principiile de bază ale terapiei spirituale și cum se diferențiază aceasta de alte forme de terapie?

- Principiile de bază ale terapiei spirituale sunt clădite pe legile universale și respectarea lor. Legile au la bază, ca principiu, susținerea vieții și viului indiferent de formă, timp și spațiu. Cel mai important lucru în terapia spirituală este deschiderea noastră ca ființe umane și puterea de a iubi. Fără să iubim pe cel din fața noastră nu-l vom putea ajuta și nici nu-l putem ghida. Iubirea este fluidul din nevăzut care ne leagă unii de alții, fir de care și eu mă prind să ajung la cel care a venit să-l ajut și prin care îl trag în iubire, adică în viu și viață! Fiecare terapie are o țintă anume. Dacă suntem la doctor, ținta va fi corpul fizic pentru a-l susține și vindeca prin diverse moduri, tratamente și intervenții. Dacă suntem la un psiholog, cu siguranță ținta va fi reglarea psihică și emoțională și învățarea gestionării acestora într-un mod favorabil pacientului. Dacă suntem la preot, atunci cu siguranță tratăm sufletul și starea lui, reglând acele părți din noi, ce nu se văd, dar pe care cu toții le conținem. Diferit de toate acestea enumerate mai sus, vine terapia spirituală care privește omul ca pe un întreg, acceptând că suntem toate cele de mai sus la un loc și încă „ceva!”. Iar acel „ceva”, odată descoperit și conștientizat, trăit, cum spun eu, ființa umană începe o reglare în toate aceste planuri fizice, psihice, emoționale și spirituale graduale până la vindecare totală.

- Cum influențează practicile spirituale dezvoltarea personală și starea de bine a unei persoane?

- Practicile spirituale ajută, în primul rând, la acceptarea ideii că, dincolo de identitate, suntem și ființe. Din momentul în care omul simplu conștientizează că este mai mult decât un corp fizic, înțelege că a trăit limitat și că dincolo de această graniță există și multe alte lucruri de care nu știe. Această libertate de a fi îi dă speranță, curiozitate și îi influențează pofta de viață pozitiv. Când omul accesează starea de ființă, pășește pe calea tuturor posibilităților sale infinite.

Rolul rugăciunii și al meditației în viața și dezvoltarea unui om este de a deveni practicant

- Ce rol joacă meditația și rugăciunea în procesul de vindecare și transformare personală?

- Rolul rugăciunii și al meditației în viața și dezvoltarea unui om este de a deveni practicant. Un practicant al stării de prezență și conștiență de Sine. Fără practică, nu suntem decât ascultători ai adevărurilor altora! Doar prin practica meditației, rugăciunii, alchimizării, ho'oponopono și alte ritualuri ne putem accesa adevărul nostru propriu și individual. Toate aceste practici au rolul de a ne descoperi cine suntem și care este adevărul nostru interior.

- Cum îți ajuți clienții să își găsească scopul și sensul în viață prin intermediul terapiei spirituale?

- Scopul și sensul omului sunt în el însuși, așa a fost dintotdeauna, doar că omul trăiește separat și în separare de el însuși, fără a se cunoaște! Rolul meu este să aduc omul împreună cu tot ce este el, unindu-l, pentru a se regăsi și cunoaște ca întreg și pentru a-l ajuta să curgă cu viața și nu împotriva ei. Terapia spirituală este o ghidare a fiecărui suflet spre propria armonie, desprinzându-l de temeri, frici, neîncredere, angoase, traume și făcându-l să înțeleagă că sensul este viul și viața, inclusiv acceptarea curgerii odată cu ele. Sensul vieții și viului întotdeauna a fost și este iubirea!

Mala este o lucrare vie din pietre semiprețioase naturale, florile mamei pământ

- Care este importanța și semnificația șiragurilor de mala (similar oarecum rozariului - n.r. )în practicile spirituale și de dezvoltare personală?

- Mala este o lucrare vie din pietre semiprețioase naturale, florile mamei pământ, care invită sufletul omului interesat de evoluție spirituală, la rugăciune, tehnica ho'ponopono sau practica mantrelor, rugăciune deschisă, cuvinte de putere etc. Prin rugăciunea pe fiecare piatră a malei, în câmpul auric al omului se produce o curățare, vindecare și o echilibrare prin vibrațiile ce se transmit în univers ca o cerere a sufletului și în același timp, primind prin acea conexiune din rugăciune, energia necesară efectuării curățirii, vindecării și echilibrării. Mala are mai multe roluri prin lucrarea sa! Unul este de a ajuta și a susține purificarea câmpurilor energetice ale corpului uman prin puterea atenției date de om, ținându-l în timpul prezent care este aici și acum, prin atingerea fiecărei boabe de mala. Are și rol de puternică protecție, odată ce pe mala s-au efectuat conexiuni energetice de înaltă vibrație obținute prin conectarea cu Divinitatea în meditație sau rugăciune, cât și în celelalte practici alese ca teme de lucru. Dacă practica rugăciunii pe ea este zilnică, mala va deveni un bun susținător energetic. În perioadele mai dificile din viață, doar având-o asupra noastră în diverse ipostaze, după preferință (la mână încolăcită sau pusă la gât, ori în geanta zilnică de lucru) ne va susține energetic, ne va ajuta în vindecare, susținere energetică și oferindu-ne și protecție totodată de energiile negative!

- Mala are 108 piese. De ce tocmai acest număr?

-  Numărul 108 este un număr maestru cu o vibrație aparte! Se spune că un muritor de rând nutrește 108 dorințe, poate spune 108 tipuri de minciuni, are 108 iluzii sau forme de ignoranță! Corpul uman are 108 linii bioenergetice care se unesc în chakra inimii. Alfabetul sanscrit este format din 54 litere a câte două variante masculin și feminin, Shiva și Shakti, în total 108 litere! Distanța medie a lunii față de pământ este de 108 ori diametrul lunii. Există 108 puncte marma pe corpul uman și 108 texte sacre! Pentru cei care doresc să practice pe mala mai mult decât rugăciunea pe mala, sau mai mult decât tehnica ho'ponopono, pot să practice incantația de mantre, sau incantația cuvintelor de putere, meditație, ritualuri diverse aferente lucrului pe mala! Una din cele mai cunoscute mantre este mantra „OM care are o vibrație foarte înaltă, astfel practicantul își va ridica vibrația sus în foarte scurt timp! Mala este, prin lucrarea sa, o invitație vie la rugăciune, la purificare și vindecare a sufletului și corpului și protejarea energetică a lui! Mala a venit la mine, ca și lucrare spirituală, în urma unui proces lung și complex de cunoaștere interioară și care continuă neîncetat!

- Cum alegi cristalele și materialele pentru a crea un șirag de mala și care este simbolismul lor?

- Pentru mine personal este unul dintre cele mai sacre ritualuri deoarece totul este sub ghidare divină și toate materialele folosite se așază într-o curgere cu semnificații diverse care au ca rol de a-mi dezvălui cele mai ascunse trăiri ale celui pentru care lucrez mala personalizată. Mi se revelează lecții de viață, restanțe karmice, distorsionări energetice din câmpul auric, mesaje strict pentru acel om pentru care lucrez mala, blocaje pe sănătate sau pe unul din câmpurile energetice, boli grave, vulnerabilități, cale de viață, potențial etc. Este o întreagă lucrare pentru mine crearea unei male. Tot ce folosesc pentru a o construi nu este decât o revelare, pe care, la final, o verific cu instrumentele mele personale pe care le dețin ca și cunoaștere dobândită în ani de studiu și practică.

- Cum poate fi utilizat un șirag de mala în practica zilnică pentru a sprijini starea de prezență și echilibrul mental?

- Pentru cei care doresc să devină practicanți, utilizarea malei este obligatoriu o practică zilnică. Atunci când se face zilnic, nivelul vibrației în câmpul auric al omului crește și entitățile, paraziții, duhurile pleacă. Astfel omul se simte în armonie, își recapătă vitalitatea și se poate susține singur. Nu mai are frici mari, nu se mai ține pe sine în starea de victimizare, nici nu va mai dori să rănească pe alți semeni și se va accepta ca ființă divină. Va dispărea starea de separare. Când mergem zilnic să ne întâlnim cu Dumnezeu, la un moment dat ne vom întâlni și nu ne vom mai despărți, rămânând UNUL.

- Cum integrezi principiile de mindful living și conștientizare în terapia spirituală și în lucrul cu șiragurile de mala?

- Fiecare boabă de mala atinsă, în practicarea rugăciunii, devine o treaptă în urcarea pe nivel de conștiință, până când conștientizăm că prezența la atingerea fiecărei boabe de mala, este tot ce este și că fără ea și conștientizarea acestei expresii divine de prezență, suntem pierduți.

În terapia spirituală producem unirea prin ghidarea cu iubire

- Cum abordezi aspectele emoționale și psihologice care pot apărea în timpul practicii spirituale și dezvoltării personale?

- Terapia spirituală este diferită de lucrul pe mala. Conlucrează frumos împreună, dar și practicate separat, pentru rezultate optime, însă duc în același loc „acasă, dar sunt foarte diferite în același timp. Sunt două lucruri care ajută omul să înțeleagă când este rătăcit și să se regăsească pe cărarea vieții cu ușurință. Pentru că ne putem regăsi și prin calea grea, cea a suferinței, ce pare-se că este aleasă de către cei mai mulți dintre noi. Prin șiragul de mala putem să ne adunăm interior prin atingerea cristalelor și asta ne ajută în conștientizarea că prezența și vibrația înaltă este totul! Pe când în terapia spirituală producem unirea prin ghidarea cu iubire, fir care în același loc este dus și pus omul, conștientizând că iubirea este marele ocean, acel „acasă, marele sens. Ambele tehnici sunt benefice și fiecare om își alege care este pentru el, calea cea mai bună pentru el, de a ajunge în starea de „acasă.

- Cum identifici și gestionezi eventualele blocaje energetice sau emoționale ale clienților în timpul ședințelor de terapie și meditație?

- Când omul alege practica liberă individuală, adică lucrul pe mala, trebuie să știe că va trebui să parcurgă drumul singur. Tot el este propriul lui ghid și învățător în a-și gestiona trăirile. În terapiile spirituale este diferit, deoarece toate catharsisurile fizice, psihice, emoționale și spirituale sunt descărcări spre eliberare, iar cel care conduce gestionarea lor, adică terapeutul care facilitează lucrarea, este ghidat de Sinele Divin ce nu conține eroare. Este un parcurs firesc, și terapeutul știe cât necesită prelungirea lor și cât să fie gestionare. Pentru asta am fost pregătiți, cel puțin eu vorbesc în numele meu și mă bazez pe pregătirea mea individuală în ani de muncă, atât cu mine însumi cât și cu clienții mei. Atât timp cât ești sub o ghidare divină, totul este și decurge firesc. Eu o fac din iubire și bucurie, știind că această descărcare ajută la a mai aduce un suflet în armonie.

A consemnat Maura ANGHEL

 

Caseta 1

Sunt un om simplu, care și-a dat voie să experimenteze viața liber, care și-a dezbrăcat hainele limitării de pe toate nivelurile și curge cu viața. Sunt o trăitoare, un om care iubește să știe, cu mare sete de viață! Iubesc oamenii și îmi place să lucrez cu ei, să-i servesc! Calea, menirea nu stau în libera noastră alegere, și nu este de la început până la final aceeași. De altfel, 26 de ani am servit umanității din cu totul alt loc. Când în acel loc mi-am atins măiestria, am fost dusă de viață în locul care sunt acum. Consider că toate locurile în care suntem puși nu sunt întâmplător și va trebui să atingem măiestria pentru a accede la următoarea misiune, de la următorul nivel. Să nu uităm că sensul în toate locurile vieții în care suntem puși este iubirea!

Caseta 2

Daniela Carp este consilier de dezvoltare personală și terapeut care folosește vindecarea dinamică pentru a susține oamenii să depășească atât probleme de ordin fizic, emoțional sau spiritual.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
„Noi artiștii, avem nevoie de întâlniri cu oameni din toate mediile, altfel riscăm să avem o viziune extrem de îngustă asupra lumii în care trăim, să ne izolăm într-o bulă”
25/09/2024 18:48

Cand ne gandim la teatru, de multe ori ne limităm imaginar la scenele mari ale oraselor, la clădirile impozante ale scenelor nationale sau la publicul sofisticat care asistă la premiere. Dar teatrul, in esen ...

„Viitorul medicinii tradiționale chineze în România pare promițător, cu posibilități de integrare în sistemul de sănătate”
21/09/2024 10:04

- Cum a inceput călătoria dumneavoastră in domeniul medicinei traditionale chineze? Ce v-a atras initial către această formă de medicină? - Călătoria mea in medicina traditională chineză (MTC) a i ...

„Dacă spectatorii se recunosc în personajele pe care le jucăm și măcar pentru o secundă, cred că ne-am făcut treaba”
21/09/2024 09:44

Una dintre cele mai vechi forme de artă, teatrul are un impact profund asupra dezvoltării culturale si emotionale a oamenilor, in special asupra adolescentilor, care se află intr-o perioadă de formare a ide ...

„Un curs de cinematografie îi pregătește pe copii să devină oameni asumați”
21/09/2024 09:24

- Cum a apărut ideea de a organiza un curs de cinematografie dedicat copiilor? Ce v-a inspirat să creati acest program? - Încă de pe vremea cand fetita mea era mică si practica modellingul si avea di ...

  „Oamenii caută adesea să aibă experiențe inedite care să le ofere amintiri de neuitat”
21/09/2024 08:23

Romanii au avut o vară plină in acest an, date fiind cifrele companiilor de turism. Cele mai populare destinatii au fost Turcia, Grecia, Egipt, Bulgaria, dar si turismul intern, atat la mare, cat si la munte. ...

„E nevoie de crearea unei comunități care să mențină viu teatrul de animație și de păpuși”
21/09/2024 08:21

„V-ati intrebat vreodată cum se nasc marile capodopere ale literaturii, care ne fac să visăm, indiferent de varstă sau de istorie? 20K leghe sub mări este o aventură in laboratorul de creatie a ...

Top 8 tehnologii auto care vor revoluționa industria în viitorul apropiat
27/08/2024 10:34

Top 8 tehnologii auto care vor revolutiona industria in viitorul apropiat Industria auto se află intr-o perioadă de transformare rapidă, impulsionată de inovatii tehnologice care promit să schimbe radi ...

Scandal între frații Ionuț și Tudor Chirilă. Cei doi au avut relații tensionate în perioada copilăriei și a adolescenței
07/07/2024 18:47

Viata lui Tudor Chirilă (50 de ani) a fost una plină de aventuri si intamplări pe care clar nu le va uita niciodată. Prezent la podcast-ul lui Mihai Bobonete, artisul a povestit despre conflictele intre el ...

„Gastronomia românească nu este doar despre gusturi, ci și despre povești”
16/05/2024 20:09

Dar gastronomia traditională romanească nu este doar despre alimente si retete. Este un ambasador al valorilor noastre, o modalitate de a celebra comunitatea si de a ne conecta la rădăcinile noastre. Prin i ...

„Vinul este o artă complexă”
16/05/2024 12:20

Oenologia, stiinta si arta vinului, ocupă un loc special in cultura umană, fiind mai mult decat o simplă activitate de producere si consum a băuturilor. Este o lume complexă si fascinantă care impleteste ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei