18 candidaţi pe un loc de profesor de Matematică!
Dimensiune font:
Astăzi, de la ora 9, se va desfăşura proba scrisă pentru ocuparea catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar ieşene. La nivel județean sunt disponibile 164 de posturi didactice şi catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, din care 90 în mediul urban şi 74 în mediul rural.
În județ, proba se va susține la 59 de discipline și se va desfășura în 4 centre de concurs: Colegiul Național Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Iași, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, Școala Gimnazială „Ion Simionescu” Iași.
Cea mai mare concurenţă este pentru posturile de profesori de matematică. Sunt 111 candidaţi pe 6 locuri vacante. De asemenea, sunt 260 candidaţi pentru 36 de prosturi de învăţător/institutor în învăţământul primar de limba română. Pentru postul de educatoare/institutor pentru învățământul preșcolar/profesor pentru învățământul preșcolar în limba română sunt 40 de posturi şi 340 de candidați.
Au dreptul să participe la proba scrisă candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică, inclusiv absolvenţii promoţiei din acest an. „Pentru acest concurs, la nivelul județului Iași, s-au înscris 1.859 de candidați, dintre care 377 de candidați provin din promoția curentă. Dintre cei înscriși, în urma susținerii probelor practice și a inspecțiilor la clasă, 1.764 de candidați au dreptul de a participa la proba scrisă. Candidaţii vor fi prezenţi în sala de concurs, cel mai devreme la orele 7.00 şi cel mai târziu la orele 8.00. Candidaţii care nu sunt prezenţi în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susţine proba scrisă”, a spus Antonina Bliorţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar.
După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în situațiile speciale: candidați nevăzători, ambliopi sau cu anumite deficiențe de vedere. „Conform metodologiei, în aceste cazuri, comisiile județene de organizare și desfășurare a concursului asigură condiții de egalizare a șanselor pentru candidații cu deficiențe, prin adaptarea procedurilor de redactare a lucrărilor la subiectele de concurs, în funcție de particularitățile individuale și de cele specifice deficienței respective.Pentru redactarea lucrărilor se foloseşte cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa şi cu creionul negru”, a spus Antonina Bliorţ.
Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe titularizare. edu. ro.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.
Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau