Evaluare Naţională 2021. Totul despre desfăşurarea examenelor la limba română și matematică
Dimensiune font:
Începe Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a. Prima probă a Evaluării Naționale 2021 va avea loc la limba și literatura română, pe 22 iunie, urmată pe 24 iunie de proba la matematică. Examenul se va încheia pe 25 iunie, cu proba la limba și literatura maternă, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.
Accesul în unitățile de învățământ se va realiza până la ora 8:30, potrivit Edu.ro. De asemenea, probele scrise pentru Evaluarea Națională încep la ora 09:00.
Materiile la care se susțin examene la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt:
Calendarul examenelor de la Evaluarea Națională 2021
22 iunie 2021 – Limba și literatura română – probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematica – probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
29 iunie 2021 – (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor (Rezultate Evaluarea Națională 2020)
Regulile de desfășurare a examenelor de la Evaluarea Națională 2021
Anul acesta, Ministerul Educației a stabilit un nou set de reguli pentru Evaluarea Națională. Dacă în anul 2020, verificarea temperaturii era o măsură obligatorie, impusă de pandemia de coronavirus, în 2021, această regulă a fost scoasă.
Nu mai este măsurată temperatura candidaților la intrarea în școală.
Candidații și cadrele didactice participante vor purta mască de protecție pe toată durata concursului, în interiorul unităților de învățămînt.
În intervalul orar 08:30 – 09:00, asistenții pregătesc debutul probei prin: legitimarea și instruirea elevilor, împărțirea broșurilor.
Le este interzis candidaților să aducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele.
Candidații au obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ.
Cei care refuză depozitarea obiectelor menționate în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în sala de examen.
Le este interzis candidaților în sălile de examen să aibă în obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte, în penare și altele asemenea ori în băncile în care sunt așezați în sălile de examen orice fel de lucrări: manuale, cărți, dicționare, culegeri.
Se interzice candidaților să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare.
Candidații eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă primesc nota 1 (unu) pe lucrarea scrisă.
Durata fiecărei probe de examen este de 120 de minute (2 ore), iar în sala de examen rămân ultimii trei elevi, până la predarea lucrării și de către ultimul candidat.
Candidații la examenul de Evaluare Națională care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la distribuirea subiectelor în săli.
Toate sălile in care se desfășoară probele de evaluare ale examenului vor fi supravegheate audio-video și vor avea pe ușă anunțul privind monitorizarea.
Cum se face supravegherea în sălile de examen
Camerele sistemului de supraveghere audio-video în sălile de examen vor fi instalate astfel încât să asigure vizibilitatea tuturor persoanelor din sală și să nu poată fi obturate prin prezența persoanelor sau a unor obiecte.
Depozitarea bagajelor în sala special destinată va fi monitorizată audio-video.
În sălile de preluare/multiplicare a subiectelor, camerele vor surprinde în totalitate acțiunile și dialogurile membrilor comisiei în activitățile de preluare/tipărire/multiplicare a subiectelor, precum și monitoarele calculatoarelor folosite la descărcarea / tipărirea / multiplicarea subiectelor.
Reguli pentru predarea lucărilor scrise
Secretizarea lucrărilor se face de către asistenți, după verificarea scrierii corecte a datelor de identificare ale elevului.
Pentru ștampilarea lucrărilor scrise şi a ciornelor se utilizează exclusiv ștampila tip – Comisie de Examen.
Președintele Comisiei de Examen nu va semna lucrările scrise.
La predarea lucrărilor scrise, elevii vor semna procesul verbal de predare-primire.
Se va consemna pe lucrare și în procesul verbal numărul total de pagini scrise.
În Centrul de examen se va realiza capsarea lucrărilor, în laterala din partea stângă, în trei locuri – sus, mijloc și jos, așezate sub formă de caiet, în ordinea paginilor.
În Centrul de examen nu se numerotează lucrările. Predarea lucrărilor la comisia județeană se face de către președintele comisiei și un membru/ secretar, însoțiți de reprezentanți ai MAI.
În fiecare zi în care se desfășoară probe scrise, la ora 15.00 se afișează baremele de evaluare și notare pe site-ul Edu.ro
Afișarea rezultatelor elevilor se realizează și în format fizic la Centrul de examen și se păstrează pe o perioadă de o lună de la data afișări
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau