Ofensiva împotriva chiulului
Dimensiune font:
* elevii de la „I.C. Ştefănescu” chiulesc din ce în ce mai puţin şi se implică mai mult în activităţi şcolare şi interactive * rezultatul se datorează unei campanii de comunicare întreprinsă de conducerea liceului, demarată în urma rezultatelor slabe înregistrate la Bac
Pot fi apropiaţi de şcoală, dar cu greu sunt înduplecaţi să participe şi să învingă la examenul bacalaureat. Elevii de Colegiul Tehnic „I.C. Ştefănescu” aşteaptă nerăbdători diploma de competenţe, pentru a-şi putea lua zborul spre ţări calde şi spre mult râvniţii bani. Totuşi, până la momentul diplomei, acceptă să intre în jocul pe care l-au propus profesorii şi conducerea şcolii. Rezultatele nu au întârziat să apară – iar mulţumirea domneşte în ambele tabere. „După rezultatele de anul trecut de la bac, ne-am gândit la o mai bună comunicare şi o interacţiune între profesori, elevi şi părinţii pe care îi găsim în ţară, ca să vedem cum ne putem ajuta unii pe alţii şi cum putem elimina ruptura dintre generaţii. Avem întâlniri săptămânale şi lunare. Discutăm despre toate, de la organizarea orarului şi până la meniul de la cantină. Am implicat mult elevii în viaţa şcolii şi, până acum, am reuşit să scădem considerabil numărul de absenţe”, ne-a spus Dolores Voinea, directorul Colegiului Tehnic „I.C. Ştefănescu”.
Se mulţumesc cu certificatul de competenţe
Elevii care participă la întâlniri provin din medii diferite. Unii sunt din oraş, alţii din mediul rural, unii fac naveta, alţii stau la cămin. Cu toţii transmit mesajele în clasă, la colegi, şi de la colegi către domnii profesori. „La început, nu eram convins că părerea mea contează. Însă, acum mă simt implicat şi responsabil. Am reuşit chiar să-mi conving prietenii să nu mai fugim de la ore”, a povestit un tânăr din clasa a XII-a.
Acesta este adevărul căci, până acum, Colegiul „I.C. Ştefănescu” nu a fost implicat în scandaluri. În raziile poliţiei, niciun elev de aici nu a fost prins prin baruri. În plus, niciun elev nu şi-a pierdut bursa „Bani de liceu”. „Deşi absenţele sunt puţine, totuşi, referitor la simularea de bac, nu s-a îmbunătăţit extraordinar situaţia. Elevii nu prea vor să dea bacalaureatul. Ei aşteaptă să ia certificatul de competenţe şi să facă bani. Nu au bani şi asta le trebuie cel mai mult”, a spus, cu tristeţe, directoarea Dolores Voinea. Insistă însă pentru a-i vedea pe cât mai mulţi dintre ei că termină cu succes cei 12 ani de studiu, continuând campania împotriva chiulului.
Vor picta un perete al şcolii
Ultima noutate o reprezintă campania prin care s-a dat startul unui concurs ce se va finaliza cu perete pictat de elevi. „Eu ofer un perete al şcolii, ca să facă un desen reprezentativ pentru generaţia lor. Ca să vadă că eu îi înţeleg pe ei şi pentru a mă înţelege şi ei, la rândul lor”, a mai spus directoarea de la „Ştefănescu”. (Anda Pintilie)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau