Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
Dimensiune font:
În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- învăţare din cadrul Proiectului de parteneriat strategic Environmental Education through STEAM, alături de alţi 30 de elevi şi 8 profesori din Danemarca, Italia, Lituania şi Ungaria. Sub titlul Environmental sustainability and food through STEAM, timp de o săptămână, la Şcoala Anna Trolle din Brenderup, Danemarca, s-au desfăşurat activităţi care au venit în întâmpinarea Agendei 2030 a Naţiunilor Unite, întregind astfel preocuparea de formare şi dezvoltare a tinerilor în spiritul practicilor sustenabile de consum.
Elevii au aprofundat cunoştinţe despre ceea ce înseamnă amprentă ecologică, risipă alimentară, economie circulară, descoperind legătura dintre o hrană sănătoasă, transportul durabil şi schimbările climatice. Au fost ajutaţi să înţeleagă implicaţiile economice, culturale şi de mediu în alegerea alimentelor ce vor fi consumate, au învăţat să cumpere şi să gătească hrană sustenabilă, acea hrană a cărei producere presupune o amprentă redusă de carbon asupra mediului.
Entuziasmul, pregătirea, informarea, implicarea, toate se regăsesc în produsul final al întâlnirii, o carte de bucate – Climate Friendly Food – la a cărei concepere şi redactare au participat toţi elevii prezenți la eveniment. Florentina SANDU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau