Scrisoare motivațională pentru dosarul de aplicant la universitățile din SUA. Părerea membrilor comisiei de admitere
Dimensiune font:
Comisia de admitere are de examinat un număr enorm de dosare a aplicanților. După părerea membrilor comisiei, scrisoarea de motivare este unul din cele mai importante documente din dosarul aplicantului, deoarece doar aceasta poate să prezinte personalitatea tânărului. Într-un spațiu limitat trebuie să reușească să relateze atât despre interesele și realizările, cât și despre speranțele și visele acestuia. Să prezinte individualitatea și ambițiile aplicantului pentru viitor.
O istorie laconică, interesantă, scrisă cu un limbaj viu și dinamic va fi apreciată de către membrii comisiei. Aceștia ar dori să vadă în viitorul student o persoană interesată în ceea ce urmează să studieze. O persoană cultă, capabilă să-și exprime gândurile coerent, logic, organizat.
Structura scrisorii motivaționale
Eseurile motivaționale sunt de două tipuri: scrisori nestructurate și eseuri în formă de interviu - răspunsuri scurte la întrebări concrete. Astfel sunt cele scrise pentru programele MBA.
Aplicantul trebuie să ia în considerație anumite momente la scrierea eseului, și anume: care sunt cerințele instituției, în care intenționează să studieze. Cele mai importante fapte e mai bine să le plaseze în prima jumătate a eseului. O mare atenție trebuie acordată înșiruirii logice și bine structurate, în paragrafe nu prea voluminoase, fără construcții complicate și întortochiate, vocabular prea sofisticat. La sfârșitul scrisorii se fac anumite concluzii, exprimând speranța de conlucrare ulterioară.
Etapele creării unui eseu motivațional
Scrisoarea motivațională presupune o perioadă destul de îndelungată de lucru, cu mai multe etape:
-
Perioada de pregătire. Această etapă presupune o reflecție asupr dorințelor, intereselor, scopurilor în viață. Lucrul asupra eseului trebuie început cu mai mult timp înainte, chiar cu câteva luni. Ar trebui să se atragă atenție la momentele, care nu au fost menționate în ancheta depusă, și în același timp, să nu să se repete informațiile prezentate deja.
-
Etapa de bază - scrierea eseului. Este un lucru foarte dificil să reușești să te faci remarcat printre sutele de texte, pe care le citesc membrii comisiei de admitere. Ar fi bine aplicantul să găsească un moment special, care să motiveze alegerea lui, un eveniment din trecut, o experiență specială. Motivul a putea fi legat și de o activitate extracurriculară, un hobby. Ar fi bine să fie menționate punctele forte ale pretendentului, realizările, abilitățile, reușitele sale, de exemplu, participările la olimpiade, victorii în competiții, participarea la programe de burse. Astfel acesta va apărea drept o persoană talentată, interesantă, armonios dezvoltată.
-
Verificare și redactarea textului. Aplicantul trebuie să-și lase timp pentru a analiza eseul scris, cel mai bine după câtva timp, chiar și câteva zile. Se verifică mai întâi conținutul, se atrage atenția la stilul expunerii, la greșelile gramaticale și lexicale.
Greșelile comise în scrisorile motivaționale
Volumul eseului este redus, de aceea aplicanții nu ar trebui să repete informația, pe care a prezentat-o deja anterior. O altă greșeală este să alcătuiești o singură scrisoare motivațională pentru mai multe instituții. Este o practică obișnuită în Statele Unite de a aplica la mai multe facultăți în același timp. Pentru fiecare în parte se scrie un eseu special, deoarece fiecare școală își are cerințele sale față de un astfel de text, fiecare are specificul și avantajele sale, care trebuie evidențiate. Informațiile speciale despre universități pot fi găsite pe siturile oficiale ale acestora.
De reușita creării scrisorii motivaționale depinde în mare măsură decizia comisiei de admitere. Pentru ca în eseu să se țină cont de toate subtilitățile, aplicanții pot recurge la ajutorul profesional a serviciilor specializate, cum ar fi papernow.org. Astfel vor obține o scrisoare motivațională alcătuită după toate rigorile înaintate acestui tip de text.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau