Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi

default

Dimensiune font:

| 27-06-2017 17:22

 Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi

Noi pregătim specialişti în domeniile momentului!

 

            Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi este o instituţie specializată în învăţământul superior agronomic şi medical veterinar, cu anvergură la nivel naţional şi internaţional, având ca misiune formarea de ingineri pentru agricultură, horticultură, protecţia mediului, zootehnie, industria alimentară, dezvoltare rurală, alimentaţie publică şi turism, biologie, precum şi doctori medici veterinari. Oferta academică se defineşte prin facultăţi acreditate, domenii de studiu cu impact profesional, calitate în educaţie, performanţă în cercetarea ştiinţifică, mobilităţi europene, facilităţi şi condiţii de studiu moderne, cariere de succes.

Cele patru facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USAMV) – Agricultură, Horticultură, Zootehnie şi Medicină Veterinară, pregătesc specialişti care sunt la mare căutare în piaţa muncii. Printre domeniile care aduc cele mai mari satisfacţii profesionale este şi agricultura, aceasta fiind cea care asigură necesarul de alimente populaţiei mereu în creştere.  

De ce să alegi USAMV Iaşi?

Condiţiile de studiu sunt la nivel european, iar calitatea învăţământului a fost apreciată de către ARACIS prin calificativul maxim. Peste 30%  din studenţi primesc burse de studiu, de merit, de performanţă şi sociale. A fi student la USAMV Iaşi înseamnă şi multiple posibilităţi de pregătire în afara ţării, mobilităţi Erasmus + , stagii de practică în ţară şi în străinătate, în urma cărora pot fi obţinute şi sume importante de bani. Calitatea pregătirii şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia rapidă a absolvenţilor pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrarea produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, birouri de consultanţă, firme şi unităţi de turism, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a input-urilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar şi în circumscripţii sanitar-veterinare.

În prezent, cadrele didactice şi cei aproximativ 5000 de studenţi beneficiază de condiţii moderne pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare şi Centrul de vizualizare avansată – 3D.

Facultatea de Agricultură, cu o experienţă de peste 100 de ani, are şapte programe de studiu la licenţă: Agricultură, Monadologie, Exploatarea maşinilor şi instalaţiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Inginerie economică în agricultură, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecţia Consumatorului şi a Mediului, Biologie.

 „Munca pământului” sau agricultura este o ocupaţie foarte veche, care a evoluat de-a lungul timpului pentru ca în prezent să îmbrace forme diverse, specializându-se tot mai mult şi profitând de avansul tehnologic. Facultatea dispune de spaţii de învăţământ şi cercetare moderne, centre de practică şi instruire a studenţilor pentru formare de competenţe la nivel european. Spaţiile de învăţământ (reprezentate prin amfiteatre, laboratoare, săli de seminar, hale de maşini etc.) sunt dotate cu echipamente şi aparatură de laborator performante, mijloace multimedia  şi acces la internet. Activitatea de instruire proprie se realizează în cadrul Fermei Didactice Ezăreni, a Centrului de practică Plaiul Şarului, Făcăieni, la unităţi agricole, de industrie alimentară şi protecţia mediului de prestigiu din Regiunea de NE a României.

            Facultatea de Horticultură are trei programe de studiu la licenţă: Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului şi dispune de spaţii de învăţământ proprii, câmpuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performantă ce contribuie la realizarea unui învăţământ de calitate.

Misiunea de bază a Facultăţii de Horticultură o reprezintă formarea specialiştilor cu înaltă competenţă în horticultură, peisagistică şi ingineria mediului, capabili să gestioneze problemele complexe din pomicultură, viticultură, oenologie, legumicultură, floricultură, arhitectura peisajului, tehnologia produselor horticole, ingineria mediului etc. Facultatea nu a apărut întâmplător în constelaţia facultăţilor de profil din România, înfiinţarea acesteia a reprezentat consecinţa firească a preocupărilor horticole de secole ale românilor din această parte de ţară.

Facultatea de Zootehnie are 4 programe de studiu: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentaţia publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare.

Cele 4 specializări oferă posibilitatea ca absolvenţii Facultăţii de Zootehnie Iaşi să ocupe posturi de ingineri zootehnişti, de specialişti în producerea, controlul şi inspecţia produselor agro-alimentare, precum şi de manageri în turism şi agroturism. Beneficiind de excepţionale condiţii de cazare, de studiu şi de relaxare, dar şi de un climat academic modern şi prietenos, absolvenţii Facultăţii de Zootehnie Iaşi, îşi pot continua studiile la formele de Master şi Şcoală Doctorală. În cei peste 60 de ani de experienţă, peste 4000 specialişti au absolvit Facultatea de Zootehnie Iaşi. Dintre aceştia, unii au ocupat şi/sau ocupă funcţii de miniştri, secretari de stat, parlamentari, reputaţi directori de firme şi holdinguri, cadre didactice, directori de institute şi staţiuni de cercetare, cercetători, fermieri etc.

Facultatea de Medicină Veterinară gestionează programul de studiu de Medicină veterinară (în limba română şi în limba engleză) şi beneficiază de clinici medicale: Infecţioase, Parazitologie, Imagistică Medicală, Obstetrică şi Chirurgie, săli de operaţie şi laboratoare, toate cu  dotări de ultimă generaţie.

Se efectuează consultaţii şi examene de laborator pentru diagnosticul şi tratamentul bolilor animalelor cu aparatură modernă achiziţionată cu fonduri din proiecte de cercetări. Asistenţa medicală în clinici este asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii, asistate de studenţi şi doctoranzi. Totodată, Facultatea de Medicină Veterinară oferă posibilitatea studierii şi în limba engleză, cu un curriculum şi diplome recunoscute la nivel european, conform reglemntărilor UE.

Studiile de master pentru cei peste 800 de masteranzi sunt structurate pe 21 specializări distincte.

Studiile universitare de doctorat sunt organizate şi se desfăşoară în cadrul IOSUD în care funcţionează două şcoli doctorale, una pentru domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală şi una pentru domeniul Medicină Veterinară.

            Activitatea de cercetare a cadrelor didactice şi studenţilor se desfăşoară în Centre de cercetare acreditate, în cadrul cărora funcţionează 17 laboratoare specializate. De asemenea, în cadrul Universităţii există un Centru de vizualizare avansată 3D, care face posibilă simularea tridimensională a tuturor fenomenelor biologice, conducând la o mai bună percepţie a acestora de către studenţi. Concret, sudenţii şi profesorii celor patru facultăţi de la Universitatea „Ion Ionescu de la Brad” pot studia diverse obiecte, plantele, animalele sau mediul lor de viaţă, ca şi cum le-ar avea chiar în faţa lor, tridimensional. De asemenea, USAMV Iaşi este beneficiara celei mai moderne infrastructuri de cercetare: „Institutul de Cercetări pentru Agricultură şi Mediu” (ICAM), în care s-au investit peste 42 milioane de lei şi care este dotat cu echipamente moderne şi un fitotron (laborator care permite simularea tuturor condiţiilor experimentale pentru creşterea plantelor), unic în regiunea de Nord-Est şi cel mai modern din România.

            Cooperare internaţională

Pentru USAMV Iaşi, internaţionalizarea reprezintă o importantă prioritate strategică. După 1990, relaţiile internaţionale ale universităţii s-au dezvoltat an de an, având în prerzent peste 60 de acoruri bilaterale. Activitatea didactică se desfăşoară în sistemul de credite transferabile (ECTS) depunându-se eforturi permanente pentru compatibilizarea programelor de învăţământ cu programe similare ale ţărilor europene.

  USAMV Iaşi este membru asociat AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), membru activ EUA (European University Association), CASEE (Association for European Life Science Universities), membru EAEVE (European Association of Establishments for Veterinary Education), membru RIFEFF ((Réseau International Francophone des Etablissements de Formation de Formateurs).

USAMV Iaşi dezvoltă relaţii de colaborare bilaterală cu 60 de universităţi şi instituţii de învăţământ superior din Europa, Africa, SUA şi din alte zone ale lumii, pe bază de convenţii şi cu obiective prioritare în schimbul de experienţă organizatorică şi didactică, prin mobilităţi ale cadrelor didactice şi studenţilor, precum şi în diverse domenii de cercetare. De asemenea, aceste tipuri de mobilităţi se desfăşoară şi pe baza programului ERASMUS +, în cadrul căruia USAMV Iaşi are 101 parteneri direcţi.

 Biblioteca

            Biblioteca USAMV Iaşi are un profil ştiinţific şi enciclopedic, istoria sa fiind strâns legată de cea a Universităţii. Recent extinsă şi modernizată, aceasta cuprinde trei săli de lectură cu 150 locuri disponibile pentru utilizatori şi o cameră Multimedia & Internet cu 36 de PC-uri, asigurând condiţii excelente de studiu şi cercetare. Fondul total (cărţi, periodice, documente, cursuri, articole electronice) al Bibliotecii cuprinde 93.774 de volume. Baza de date online ANELIS poate fi accesată cu uşurinţă de pe site-ul web al Bibiotecii şi oferă cele mai recente informaţii din diferite domenii de cercetare ştiinţifică. Aceasta găzduieşte, de asemenea, o colecţie largă de cărţi de patrimoniu rare, datând din secolele 18 şi 19. Biblioteca dispune de o reţea de 92 de parteneri naţionali şi internaţionali pentru schimb interbibliotecar de cărţi şi publicaţii ştiinţifice. Find în curs de dezvoltare într-un context internaţional, Biblioteca USAMV Iaşi este unul din membrii fondatori ai Uniunii Bibliotecilor Balcanice (BLU) ale cărei obiective generale sunt de a ajuta bibliotecile din Balcani în formarea unei reţele funcţionale, îmbunătăţirea accesului la colecţiile bibliotecilor şi furnizarea mai eficientă a serviciilor de informare.  

Campusul

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi asigură cazare tuturor studenţilor aflaţi în primul an de studii, campusul studenţesc fiind la doar câţiva paşi de cele patru facultăţi. Instituţia de învăţământ superior are cinci cămine dotate cu Internet, cablu TV, spaţii de gătit şi maşini de spălat, ultimul dintre acestea va fi dat în folosinţă în toamna acestui an. Numărul locurilor de cazare disponibile este de aproximativ 1750. În incinta campusului sunt şi cabinete ce asigură asistenţa medicală a studenţilor.

Studenţii pot servi masa la Cantina-Restaurant a Universităţii, aflată în imediata apropiere a campusului şi renumită pentru produsele pe care le oferă . Cantina - Restaurant a USAMV a fost renovată şi modernizată, având o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi şi o capacitate de 350 locuri. Cantina - Restaurant are implementat şi certificat sistemul de calitate conform SR EN ISO 22000:2005 (HACCP), pentru alimentaţia publică, toate avizele sanitar-veterinare fiind la zi, ceea ce denotă o calitate la standarde internaţionale a preparatelor.

Complexul sportiv are o sală de sport polivalentă, o sală de fitness, două terenuri de fotbal cu gazon sintetic şi noctură, două  terenuri de tenis de câmp cu iarbă sintetică (din care unul este acoperit cu balon presostatic) şi saună. În campus, sunt organizate competiţii sportive, dar şi spectacole de diverse genuri.

În concluzie, tinerii care studiază la USAMV Iaşi au la dispoziţie un “mini-orăşel”, situat în cea mai liniştită şi pitorească zonă a Iaşului, Copou.

Vă aşteptăm să vă cunoaştem şi să beneficiaţi de facilităţile USAMV Iaşi!

Mai multe detalii pe www.uaiasi.ro/ https://www.facebook.com/uaiasi/!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:03

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Trei zile de foc pentru candidaţii la „examenul maturităţii”
11/06/2019 00:00

  * calendarul de Bacalaureat 2019 prevede că absolventii de liceu sustin pană astăzi, 11 iunie, competentele digitale, iar pe 12-13 iunie sunt examenele orale de limbă străină * probele scrise ince ...

„Dacă nu poți vedea punctele tari ale copilului, nu te atinge de slăbiciunile lui”
18/05/2019 00:00

  * in primăvara acestui an s-a organizat, pentru prima dată in Romania, un curs de formare in evaluarea dinamică a potentialului de invătare la copil - LPAD (Dispozitiv de evaluare a tendintei de inv ...

Fiecare şcolar va primi, din toamnă, câte o tabletă!
11/05/2019 00:25

  * Guvernul doreşte modernizarea sistemului de invăţămant cu ajutorul noilor tehnologii, urmand a investi cateva sute de milioane de lei pentru a instala sisteme wi-fi in 4.500 de şcoli * asta in co ...

Drama de la Buda l-a scandalizat pe şeful statului
16/04/2019 18:45

  * după ce luni, un copil de trei ani din satul Buda, comuna Brăeşti - Iaşi, a decedat, inecat in fosa septică din curtea şcolii, directorul respectivei unităţi de invăţămant a fost destituit ...

Elevii, educaţi în spiritul practicilor sustenabile de consum
11/04/2019 00:00

  În perioada 1- 6 aprilie 2019, un grup de elevi şi cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iaşi au participat la cea de-a patra activitate de predare- invăţare din ...

Înscrierea în clasa pregătitoare, etapa a doua
03/04/2019 00:00

  * a inceput cea de-a doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor de inscriere in invăţămantul primar pentru anul şcolar 2019-2020 * se adresează copiilor care nu au fost insc ...

Au rămas neocupate 954 locuri la „clasa zero”
27/03/2019 10:37

  * in judetul Iaşi au fost depuse 6.735 de cereri de inscriere pentru clasa pregătitoare * şcolile care au depăşit numărul stabilit prin planul de şcolarizare sunt Colegiul National „Garabet ...

„Sărbătorim oamenii, nu celebrăm zidurile care ne înconjoară”
17/11/2017 05:04

Gheorghe Asachi este promotorul infiinţării primei linii de educaţie in inginerie, care s-a concretizat in naşterea unei ,,clase de ingineri hoţarnici”, la data de 15 noiembrie 1813. Evenimentul care ...

Munţi de bani pentru angajaţii din învăţământ
10/11/2017 16:00

Luna trecută a fost marcată de apariţia in spaţiul public a unuia dintre cele mai aşteptate, dar şi controversate documente. Este vorba despre proiectul Legii salarizării unitare, proiect promis de alian ...

Cercetarea şi inovarea, susţinute prin Universitatea Tehnică
03/11/2017 04:06

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (UTI) invită doritorii la o Sesiune de informare privind oportunităţile de finanţare din cadrul acţiunilor „Marie Skłodowska-Curie&r ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei