„Mă inspir mereu de la persoana din fața mea, din povestea și energia ei”

1interviu

Dimensiune font:

| 04-06-2024 06:50

 * dialog cu make-up artistul Brândușa Bordeianu, trainer și fondator al unei academii de beauty

Într-o lume plină de nuanțe și contururi, există artiști care jonglează cu pensule și culori, transformând chipuri în pânze vii. Printre acești magicieni se află și Brândușa Bordeianu, o femeie pasionată care trăiește și respiră arta transformării prin make-up.

Pentru ea, fiecare chip este o pânză goală, așteptând să fie pictată cu nuanțe care spun povești, cu linii care îmbrățișează emoții și cu umbre care dezvăluie profunzimea sufletului. Pasiunea ei pentru machiaj nu este doar despre a aplica produse cosmetice, ci despre a crea o conexiune intimă între artist și subiectul său, prin intermediul culorilor și al texturilor.

Pentru ea, make-upul nu este doar o meserie, ci o formă de exprimare artistică. Este un mod de a spune povestea fiecărei persoane, de a evidenția trăsăturile care îi definesc individualitatea și de a sublinia emoțiile care îi luminează chipul.

Însă, în spatele sclipirii dată de farduri, se ascunde o muncă asiduă, ore de practică și o neîncetată dorință de a învăța și de a evolua. Fiecare linie trasată și fiecare umbra aplicată sunt rezultatul unei călătorii de învățare continuă, unde pasiunea se împletește cu tehnică și talent.

Cea mai mare recompensă nu vine în formă de aplauze sau de recunoaștere externă, ci în momentele intime în care ochii unei persoane se întâlnesc cu reflexia lor în oglindă și zâmbesc cu încredere în propria lor frumusețe. În acele clipe simte că și-a găsit adevărata vocație – cea de a aduce lumina și bucuria în viața celorlalți prin arta ei.

Pentru Brândușa Bordeianu, fiecare zi petrecută în lumea machiajului este o poveste nouă de descoperit, o călătorie plină de culoare și emoție.

-         Când te uiți în urmă la cariera ta, care este momentul în care ai simțit că ai atins un nou nivel de creativitate și inovație în machiaj?
- E greu să definesc cu exactitate acel moment. Creativitatea mi-am explorat-o cu fiecare make-up realizat și asta pentru că persoana din fața mea avea de spus o poveste sau era într-un context memorabil. Sau ea însăși era o poveste și atunci aveam cumva responsabilitatea imaginii în ansamblul ei. Dacă e să vorbim de inovație, pot spune că a venit o dată cu dezvoltarea produselor, a tehnicilor și a instrumentelor. Îmi amintesc acum de anii 2014-2015, când am fost la un curs la Paris și am învățat despre tehnica airbrush, o tehnică inovativă de aplicare a fondului de ten sau chiar a make-upului cu ajutorul unui aparat numit aerograf.
- Care a fost cea mai provocatoare cerință de make-up pe care ai primit-o și cum ai reușit să o duci la bun sfârșit?
- De curând, am machiat o personalitate publică și îmi amintesc că a fost provocator procesul în sine, nu cerința. Eram la primul contact, nu ne cunoșteam și fiecare dintre noi aveam temerile noastre. Însa, cu încredere în mine, în ceea ce știu să fac și cum fac, am realizat un make-up care a surprins pe toată lumea, inclusiv pe ea. Poate, dacă mă gândesc bine, cea mai provocatoare cerință este de a realiza un make-up natural, care să nu schimbe fizionomia (așa cum se mai întâmplă) și care să pună în evidență cele mai frumoase trăsături pe care femeia le are. Unele au ochii, altele pomeții sau buzele ori structura feței în sine. De fiecare dată reușesc, cu încredere în mine, în tehnicile mele, în produsele folosite și prin conectarea la persoana din fața mea. Este vorba despre energia care se creează atunci, în acele momente.
- Într-o lume în continuă schimbare a tendințelor de pe piața de beauty, cum reușești să îți păstrezi poziția și să inovezi constant?
- Cred că este important să îți respecți promisiunea făcută față de tine însăși ca profesionist, clientele, confidențialitatea și nu în ultimul rând să îți păstrezi stilul de make-up. Despre mine se știe că nu fac make-up în anumite tehnici, culori sau după trenduri. Ca stil, îmi place cel clasic, elegant și adaptat momentului în care va fi „purtat”.
- Există vreun moment din cariera ta când ai simțit că machiajul a avut un impact profund asupra încrederii în sine a unei persoane? Poți să ne povestești despre această experiență?
- De multe ori mi s-a întâmplat, cel mai adesea când realizam make-upul mireselor. Este multă tensiune, emoție și neîncredere acolo. Stresul și faptul că mireasa este centrul atenției de dimineață până târziu în noapte are un anumit impact, nu crezi? Iar acea oră petrecută împreună era oxigenul de care au nevoie. În acea oră se petrece o magie, iar la final, când se văd în oglindă, universul lor interior s-a schimbat. Pe multe dintre ele le-am văzut plecând zâmbitoare și încrezătoare că se poate întâmpla orice, ele sunt frumoase și vor face senzație.
- Care sunt tendințele actuale în make-up care te entuziasmează cel mai mult și de ce?
- Nu urmăresc tendințele. Fiind în industria de beauty/make-up de peste 15 ani, mi-am format deja stilul și clientele. Însă, asta nu înseamnă ca nu urmăresc ce se întâmplă în acest domeniu. Două dintre tendințe le-am folosit mereu și le voi folosi. Este vorba de machiajul cu accentul pe ochi și tenul natural. Îmi place efectul de „prospețime” la nivelul pielii și pentru asta folosesc diferite produse și tehnici.
- Cum păstrezi echilibrul între nevoile comerciale ale industriei și dorința ta de a exprima arta și creativitatea personală prin machiaj?
(zâmbește cald) - Prin stilul meu de make-up, care mă reprezintă în primul rând pe mine. Și prin umanitatea, căldura, calmul și eleganța cu care depășim (eu și clientele mele) momentele tensionate, de neîncredere și incertitudine care pot să apară la o ședință de make-up.
- Ce sfaturi ai pentru tinerii make-up artiști care se confruntă cu nesiguranțe și îndoieli în legătură cu abilitățile lor?
- Să studieze mult, să participe la diverse cursuri, trainiguri și workshopuri, mai ales în afara țării. Și să își găsească stilul propriu de make-up.
- Din ce te inspiri pentru a crea look-uri unice care să fie atât relevante, cât și inovatoare?
- De la persoana din fața mea, de la povestea ei, energia și conexiunea care se creează între noi.
- Există vreo experiență personală care ți-a influențat profund stilul și abordarea în make-up?
- Interacțiunea cu profesioniști din domeniu cum sunt Dana Argeșan și Alexandru Abagiu, dar și toate cursurile, masterclassurile, pregătirea la Paris și Londra, mi-au șlefuit stilul și mi l-au influențat.
- Cum vezi viitorul machiajului în contextul sustenabilității și al responsabilității sociale?
- Sunt multe discuții si reglementari privind sustenabilitatea si responsabilitatea socială în ceea ce privește toate industriile, nu numai cea a make-upului. În mod special, aici vedem o tendință către componenți organici și nu chimici, către ambalaje din materiale reciclate, produse care să nu producă deșeuri. Dintre toate, pentru mine, la nivel personal, mă încântă faptul că nu mai sunt testate pe animale. Sau mă rog, există clar o tendință de a minimiza această tehnică. Acesta este și motivul pentru care au apărut produsele vegane. Cred caăpe viitor, folosind mai puțin plastic și având la bază ingrediente naturale și organice, vom vedea o diferență. Un alt aspect este și cel al educației, atât a profesioniștilor din domeniu, cât și a clientelor. Consilierea și recomandarea produselor de make-up uzuale, zilnice, vegane din ingrediente naturale și organice.

-         Maura ANGHEL

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:48

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 235 mp, teren curti constructii, situat in intravilan sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, str. Principala nr. 30, comuna Grumazesti, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 09.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 1, judetul Neamt, telefon 0233.786.059, fax 0233.786.364, e-mail: primariagrumazestineamt@yahoo.com, cod fiscal 2614198. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Teren identificat cu sola 31, parcela 712 al comunei Grumazesti, in suprafata de 152 mp, teren curti constructii, situat in sat Topolita, comuna Grumazesti, F.N., judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Grumazesti, conform H.C.L. Grumazesti nr. 63/30.05.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin cerere scrisa, transmisa prin mijloace electronice sau depusa in format fizic inregistrata la Comuna Grumazesti -Registratura. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 19.06.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 28.06.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Grumazesti -Registratura, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 01.07.2024, ora 11.00, Comuna Grumazesti, sat Grumazesti, comuna Grumazesti, Str. Principala nr. 30, judetul Neamt, cod postal 617235. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Tribunalul Neamt, Piatra-Neamt, Bd. Decebal nr. 5, judetul Neamt, cod postal 610012, telefon 0233.212.717, fax 0233.232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 06.06.2024.
Cum să alegi și să folosești corect cricul auto
21/06/2024 11:19

 Cum să alegi si să folosesti corect cricul auto Indiferent dacă este vorba de schimbarea unei roti pe un drum noroios sau de efectuarea unor interventii mai complexe sub masină, cricul auto reprezint ...

Recomandări pentru a cumpăra piese auto online în siguranță
21/06/2024 10:59

Recomandări pentru a cumpăra piese auto online in sigurantă   Platformele online care publică diverse anunturi cu piese auto de vanzare si site-urile de comert electronic ale firmelor care comer ...

Auditul de mediu: ce este și de ce este esențial pentru companii?
21/06/2024 08:49

 Sursă foto: Shutterstock  Responsabilitatea companiilor de a se asigura că isi desfăsoară activitatea intr-un mod care respectă mediul inconjurător este mai mare ca niciodată. Un instrument i ...

Cele zece porunci, afișate în școlile din Louisiana
20/06/2024 15:35

Autorităţile din Louisiana au impus, miercuri, afişarea celor „Zece Porunci” in toate sălile de clasă din acest stat conservator din sudul Statelor Unite. Această premieră a reaprins dezb ...

Floarea de frangipani, simbol al frumuseții și spiritului
16/06/2024 14:41

Floarea de Frangipani, cunoscută si sub denumirea stiintifică Plumeria, este un simbol al frumusetii si al spiritualitătii in multe culturi din intreaga lume. Originară din zonele tropicale ale Americii Cen ...

Grijile pe care oamenii de peste 80 de ani regretă că și le-au făcut când erau tineri. Mărturisirile care te vor pune pe gânduri
15/06/2024 22:46

 Între probleme financiare, probleme de relatii si probleme de sănătate, există o multime de griji de-a lungul vietii noastre. Potrivit Asociatiei Americane de Psihologie, aproximativ o treime di ...

Bârfa, firul nevăzut dintre oameni
14/06/2024 07:58

Cand ne gandim la barfă, deseori ne imaginăm soapte indiscrete si judecăti pripite, dar acest fenomen este mult mai profund si mai semnificativ decat pare. Barfa nu este doar un schimb superficial de informa ...

  Neîncrederea, ruina din suflet
12/06/2024 16:51

Neincrederea este un sentiment complex si profund, care poate avea efecte majore asupra vietilor noastre. Acest sentiment poate afecta relatiile personale si profesionale, influentand modul in care interaction ...

Pericolul demotivării
11/06/2024 18:37

  Demotivarea este un fenomen psihologic complex care afectează indivizii la nivel personal si profesional. Ea apare atunci cand există o scădere a motivatiei de a realiza anumite activităti sau obiec ...

Românii sunt tot mai puțini și mai bătrâni
10/06/2024 13:45

Peste 11.800 de copii s-au născut in luna aprilie a acestui an, in creştere cu 13,6% faţă de martie, insă sporul natural s-a menţinut negativ (-7101), numărul persoanelor decedate fiind de 1,6 ori mai ma ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei