Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

casasigradinaupdate
echipamentedeprotectieamunciiupdate

Dimensiune font:

| 04-12-2023 09:17

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă! O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur și simplu dorești să profiți de răsaduri mai devreme în primăvară, o seră oferă multe beneficii. Dar necesită niște echipamente și unelte speciale. Unele legume, ca roșiile și ardeii nu cresc în sezonul de iarnă datorită temperaturilor reci. Dar nu te descuraja, deoarece alegând soiurile potrivite, cu ajutorul serei, le poți prelungi sezonul sau poți opta pentru alte legume care pot fi savurate din toamnă până în primăvară, când grădina exterioară este neutilizată. Pe timp de iarnă, poți cultiva o varietate diversă de legume în sere și solare. În general, legumele cu frunze și rădăcini, ca salata verde, sfecla, morcovii și ridichile, se descurcă mai bine decât roșiile, ardeii și castraveții. Legumele cu frunze și rădăcini se dezvoltă foarte bine în condiții de iarnă.Ventilația și o bună circulație a aerului în seră sunt vitale pentru a minimiza problemele cu insectele și pentru a menține un aport constant de dioxid de carbon necesar creșterii plantelor. În zilele însorite, când temperatura serei urcă, deschide ușa pentru a permite aerului proaspăt să intre. Nu uita s-o închizi seara! Recomandarea noastră este să achiziționezi câteva echipamente de încălzire, precum calorifere electrice sau un tun de căldură, deoarece plantele tale vor avea nevoie constant de o temperatură optimă.

 

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur și simplu dorești să profiți de răsaduri mai devreme în primăvară, o seră oferă multe beneficii. Dar necesită niște echipamente și unelte speciale.

Unele legume, ca roșiile și ardeii nu cresc în sezonul de iarnă datorită temperaturilor reci. Dar nu te descuraja, deoarece alegând soiurile potrivite, cu ajutorul serei, le poți prelungi sezonul sau poți opta pentru alte legume care pot fi savurate din toamnă până în primăvară, când grădina exterioară este neutilizată.

Pe timp de iarnă, poți cultiva o varietate diversă de legume în sere și solare. În general, legumele cu frunze și rădăcini, ca salata verde, sfecla, morcovii și ridichile, se descurcă mai bine decât roșiile, ardeii și castraveții. Legumele cu frunze și rădăcini se dezvoltă foarte bine în condiții de iarnă.

Ventilația și o bună circulație a aerului în seră sunt vitale pentru a minimiza problemele cu insectele și pentru a menține un aport constant de dioxid de carbon necesar creșterii plantelor. În zilele însorite, când temperatura serei urcă, deschide ușa pentru a permite aerului proaspăt să intre. Nu uita s-o închizi seara! Recomandarea noastră este să achiziționezi câteva echipamente de încălzire, precum calorifere electrice sau un tun de căldură, deoarece plantele tale vor avea nevoie constant de o temperatură optimă.

Ce legume poți planta în sezonul rece de iarnă?

Legumele pot fi cultivate în paturi înălțate sau în pământ, în containere. Cele în pământ sunt mai recomandate, deoarece acesta ajută la menținerea rădăcinilor mai calde. Mai multe termometre poziționate în seră sunt esențiale pentru a verifica temperatura. De obicei, legumele cultivate iarna, nu au mase de rădăcină ca cele cultivate în exterior, în grădina de vară.

Sfecla roșie, morcovii, cartofii, ridichile, și napii tolerează o seră rece și se pot planta în pământ la o adâncime de aproximativ 15 cm până la 20 cm. Broccoli, varza de Bruxelles și conopida au nevoie de mai multă adâncime în pământ din cauza rădăcinilor lor lungi, de obicei de aproximativ 25 cm până la 30 cm adâncime. Nu-ți fie teamă să experimentezi în seră. Păstrează semințele depozitate la temperaturi medii și în încăperi uscate fiindcă nu le plac temperaturile de îngheț și umiditatea. Garajul și subsolul sunt ultimele locuri unde vrei să-ți depozitezi semințele.

De ce echipamente ai nevoie pentru sera ta?

Dacă ești în procesul de proiectare sau achiziționare a unei sere, probabil că ai câteva întrebări despre ce ar trebui să cumperi odată cu aceasta. Unii oameni ignoră complet accesoriile și echipamentele necesare, în timp ce alții cumpără tot ce pot pune în sere și solare. Câteva echipamente de bază ar fi mașina de tuns iarba, pompe de apă, echipamente de încălzire (calorifere electrice, tun de căldură), motosape, îngrășământ, un set de unelte de grădinărit, mănuși de protecție și semințe de legume. Acestea pot face o diferență, în funcție și de tipul de seră pe care îl alegi, astfel bucurându-te de legumele tale preferate în zilele întunecate și reci ale anotimpului de iarnă.

Iată de ce anume trebuie să ții cont când alegi aceste echipamente:

1. Mașină de tuns iarba

Alegerea mașinii de tuns iarba potrivite poate fi un proces dificil și îndelungat. Există multe caracteristici de luat în considerare, cum ar fi tipul de iarbă din grădină și cât spațiu trebuie să acoperi. Dacă iarba din grădina sau sera ta este groasă și dură, atunci va necesita mai multă putere decât dacă ar fi subțire sau delicată. Ia în considerare cât de mare este curtea ta. Dacă o utilizezi doar pentru seră, spațiul va fi mai limitat. Trebuie să te asiguri că achiziționați o mașină de tuns iarba cu puterea și dimensiunea potrivite pentru spațiul tău. Gândește-te și unde intenționezi s-o depozitezi atunci când nu o utilizezi. De asemenea, confortul și siguranța sunt importante. Diferitele mașini de tuns iarba oferă diverse caracteristici de confort, cum ar fi mânere și roți reglabile, care fac manevrarea în jurul zonelor dificile mult mai ușoară! Dacă există ceva care blochează drumul, atunci aceste funcții te pot ajuta să te deplasezi fără probleme. Dacă motorul se va încinge prea tare, se vor opri automat!

1. Pompă de apă

Cea mai frecventă sarcină în seră și grădină este irigarea. Dacă nu ai o suprafață mică pe care să o stropești, pompa potrivită te va scuti de o mulțime de bătăi de cap. Există mai multe tipuri de pompe de apă, ca pompele de suprafață, pompele submersibile și pompele de drenaj. Alegerea se face în funcție de cât de departe este sursa de apă și la ce adâncime. Pompele submersibile sunt parțial sau complet scufundate în apă, ele nu aspiră apa, ci o împing deasupra lor. Sunt folosite pentru pomparea unui volum mare de apă curată sau ușor poluată dintr-o fântână, foraj sau bazin pe distanțe lungi. Pompele de suprafață și pompele de drenaj nu sunt instalate în apă, ci în afara sursei de apă, și pot pompa din aproape toate tipurile de surse de apă. Acestea sunt folosite și pentru alimentarea cu apă a caselor. Se pot opri și porni automat și sunt bune pentru irigarea serei și grădinii.

1. Echipamente de încălzire

Printre tipurile de echipamente de încălzire pe care le poți utiliza în sere și solare se numără caloriferele electrice și tunul de căldură. Cea mai bună soluție o vei lua după ce iei în considerare dimensiunea spațiului pe care dorești să-l încălzești. O seră mică nu necesită la fel de multă încălzire ca una mai mare. Tipul și grosimea pereților serei determină și opțiunile de încălzire pentru spațiu. Cu o izolare adecvată, încălzirea poate fi complet eficientă.

1. Motosapă

O motosapă este un instrument necesar pentru ca legumele tale să prospere. Atunci când cumperi o motosapă ține cont de tipul de motor, puterea, poziția lamei și calitatea echipamentului. Există mai multe tipuri de motosape, și anume pe gaz, electrice și fără fir, alimentate cu baterii. Poți alege orice tip pentru sera ta atât timp cât iei în considerare siguranța, întreținerea și dimensiunea. Există modele compacte care se pot depozita foarte ușor. Înainte de utilizare, citește cu atenție instrucțiunile.

1. Alte echipamente

Alte echipamente de bază pentru sera ta pot fi un set de unelte de grădinărit, îngrășământ pentru legume, echipament de protecție ca mănuși de grădinărit și chiar drujbe.

O seră are nevoie de echipamentele potrivite pentru a funcționa corect și pentru a menține climatul optim pentru nevoile de creștere ale plantelor tale. Acum că ai aflat despre necesitățile de bază ale serelor, TopDefender te ajută să te bucuri de sezonul de grădinărit pe tot parcursul anului, punându-ți la dispoziție toate echipamentele și accesoriile necesare!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -Spatiu in suprafata de 35,16 mp, situat in orasul Negresti, Str. Unirii, bl. E2, sc. D, parter, judetul Vaslui, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Carte Funciara nr. 70102-C1-U27, nr. cadastral 1/4;0;3, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 63/19.07.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019 privind Codul Administrativ, pentru desfasurarea de activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.08.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 14.08.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 19.08.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.07.2024.
Viața e mai frumoasă atunci când te simți bine în corpul tău: 6 moduri în care te poți răcori vara aceasta
26/07/2024 10:13

Viata e mai frumoasă atunci cand te simti bine in corpul tău: 6 moduri in care te poti răcori vara aceasta Vara inseamnă zile lungi si distractive, dar si temperaturi ridicate, iar modul in care te simti ...

Uleiul de morcov, darul naturii în tratamentul psoriazisului
25/07/2024 16:30

Psoriazisul este o afectiune cronică a pielii care afectează milioane de oameni in intreaga lume. Caracterizat prin inflamatii, mancărimi si pete rosii acoperite de scuame argintii, psoriazisul poate provoca ...

Ipocrizia ca mijloc de adaptare socială
25/07/2024 09:10

Adesea percepută ca o trăsătură negativă, ipocrizia este adesea asociată cu falsitatea si lipsa de sinceritate. Cu toate acestea, există momente si contexte in care ipocrizia poate juca un rol pozitiv si ...

3 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii
24/07/2024 16:26

 3 sfaturi pentru alegerea jucăriilor potrivite pentru copii  Într-o piată saturată de optiuni variate si colorate, poate fi dificil să determini care jucării sunt cu adevărat benefice pe ...

  Timiditatea, curajul de a zbura
23/07/2024 10:36

Timiditatea la copii este adesea percepută ca o trăsătură negativă, insă poate aduce numeroase beneficii. În loc să fie considerată un obstacol, timiditatea poate fi o oportunitate de dezvoltare p ...

Regele Malaeziei, care străbate țara pentru a ajuta nevoiașii, a fost încoronat. Cine este Ibrahim Iskandar
21/07/2024 18:16

Malaezia şi-a incoronat sambătă regele, sultanul miliardar Ibrahim Iskandar, care s-a remarcat anterior prin deplasările sale cu o motocicletă Harley-Davidson in acţiuni caritabile, incoronare ce a avut l ...

O specie rară de păsări a ajuns și la Iași. Este vorba despre gâsca de India
21/07/2024 17:59

Anul acesta, locuitorii din Iasi si din Prahova au avut norocul de a surprinde un animal rar. De obicei, acest exemplar nu ajunge la noi in tară prea des, iar specialistii spun că, de cele mai multe ori, scap ...

Sabotorii interiori. O călătorie în lumea obstacolelor mentale
19/07/2024 00:00

În lumea contemporană, plină de provocări si incertitudini, unul dintre cei mai mari inamici ai succesului si fericirii noastre nu este in afara noastră, ci chiar in interiorul nostru. Acesti inamici ...

Cele mai controversate diete
18/07/2024 14:49

În lumea modernă, preocuparea pentru sănătate si imagine corporală a dus la aparitia unui număr mare de diete, unele mai populare si altele mai controversate. De-a lungul timpului, anumite regimuri a ...

Suplimentele alimentare, un suport esențial pentru sănătate în zilele toride de vară
18/07/2024 00:00

Vara este anotimpul in care natura ne oferă cele mai multe motive să petrecem timp afară, să ne bucurăm de soare si de activitătile in aer liber. Însă, odată cu bucuriile verii, vin si provocăril ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei