Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

casasigradinaupdate
echipamentedeprotectieamunciiupdate

Dimensiune font:

| 04-12-2023 09:17

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă! O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur și simplu dorești să profiți de răsaduri mai devreme în primăvară, o seră oferă multe beneficii. Dar necesită niște echipamente și unelte speciale. Unele legume, ca roșiile și ardeii nu cresc în sezonul de iarnă datorită temperaturilor reci. Dar nu te descuraja, deoarece alegând soiurile potrivite, cu ajutorul serei, le poți prelungi sezonul sau poți opta pentru alte legume care pot fi savurate din toamnă până în primăvară, când grădina exterioară este neutilizată. Pe timp de iarnă, poți cultiva o varietate diversă de legume în sere și solare. În general, legumele cu frunze și rădăcini, ca salata verde, sfecla, morcovii și ridichile, se descurcă mai bine decât roșiile, ardeii și castraveții. Legumele cu frunze și rădăcini se dezvoltă foarte bine în condiții de iarnă.Ventilația și o bună circulație a aerului în seră sunt vitale pentru a minimiza problemele cu insectele și pentru a menține un aport constant de dioxid de carbon necesar creșterii plantelor. În zilele însorite, când temperatura serei urcă, deschide ușa pentru a permite aerului proaspăt să intre. Nu uita s-o închizi seara! Recomandarea noastră este să achiziționezi câteva echipamente de încălzire, precum calorifere electrice sau un tun de căldură, deoarece plantele tale vor avea nevoie constant de o temperatură optimă.

 

Bucură-te de multe tipuri de legume în sera ta de iarnă!

O seră la tine acasă poate fi un vis devenit realitate. Fie că intenționezi să-ți crești fructele și legumele direct în seră sau pur și simplu dorești să profiți de răsaduri mai devreme în primăvară, o seră oferă multe beneficii. Dar necesită niște echipamente și unelte speciale.

Unele legume, ca roșiile și ardeii nu cresc în sezonul de iarnă datorită temperaturilor reci. Dar nu te descuraja, deoarece alegând soiurile potrivite, cu ajutorul serei, le poți prelungi sezonul sau poți opta pentru alte legume care pot fi savurate din toamnă până în primăvară, când grădina exterioară este neutilizată.

Pe timp de iarnă, poți cultiva o varietate diversă de legume în sere și solare. În general, legumele cu frunze și rădăcini, ca salata verde, sfecla, morcovii și ridichile, se descurcă mai bine decât roșiile, ardeii și castraveții. Legumele cu frunze și rădăcini se dezvoltă foarte bine în condiții de iarnă.

Ventilația și o bună circulație a aerului în seră sunt vitale pentru a minimiza problemele cu insectele și pentru a menține un aport constant de dioxid de carbon necesar creșterii plantelor. În zilele însorite, când temperatura serei urcă, deschide ușa pentru a permite aerului proaspăt să intre. Nu uita s-o închizi seara! Recomandarea noastră este să achiziționezi câteva echipamente de încălzire, precum calorifere electrice sau un tun de căldură, deoarece plantele tale vor avea nevoie constant de o temperatură optimă.

Ce legume poți planta în sezonul rece de iarnă?

Legumele pot fi cultivate în paturi înălțate sau în pământ, în containere. Cele în pământ sunt mai recomandate, deoarece acesta ajută la menținerea rădăcinilor mai calde. Mai multe termometre poziționate în seră sunt esențiale pentru a verifica temperatura. De obicei, legumele cultivate iarna, nu au mase de rădăcină ca cele cultivate în exterior, în grădina de vară.

Sfecla roșie, morcovii, cartofii, ridichile, și napii tolerează o seră rece și se pot planta în pământ la o adâncime de aproximativ 15 cm până la 20 cm. Broccoli, varza de Bruxelles și conopida au nevoie de mai multă adâncime în pământ din cauza rădăcinilor lor lungi, de obicei de aproximativ 25 cm până la 30 cm adâncime. Nu-ți fie teamă să experimentezi în seră. Păstrează semințele depozitate la temperaturi medii și în încăperi uscate fiindcă nu le plac temperaturile de îngheț și umiditatea. Garajul și subsolul sunt ultimele locuri unde vrei să-ți depozitezi semințele.

De ce echipamente ai nevoie pentru sera ta?

Dacă ești în procesul de proiectare sau achiziționare a unei sere, probabil că ai câteva întrebări despre ce ar trebui să cumperi odată cu aceasta. Unii oameni ignoră complet accesoriile și echipamentele necesare, în timp ce alții cumpără tot ce pot pune în sere și solare. Câteva echipamente de bază ar fi mașina de tuns iarba, pompe de apă, echipamente de încălzire (calorifere electrice, tun de căldură), motosape, îngrășământ, un set de unelte de grădinărit, mănuși de protecție și semințe de legume. Acestea pot face o diferență, în funcție și de tipul de seră pe care îl alegi, astfel bucurându-te de legumele tale preferate în zilele întunecate și reci ale anotimpului de iarnă.

Iată de ce anume trebuie să ții cont când alegi aceste echipamente:

1. Mașină de tuns iarba

Alegerea mașinii de tuns iarba potrivite poate fi un proces dificil și îndelungat. Există multe caracteristici de luat în considerare, cum ar fi tipul de iarbă din grădină și cât spațiu trebuie să acoperi. Dacă iarba din grădina sau sera ta este groasă și dură, atunci va necesita mai multă putere decât dacă ar fi subțire sau delicată. Ia în considerare cât de mare este curtea ta. Dacă o utilizezi doar pentru seră, spațiul va fi mai limitat. Trebuie să te asiguri că achiziționați o mașină de tuns iarba cu puterea și dimensiunea potrivite pentru spațiul tău. Gândește-te și unde intenționezi s-o depozitezi atunci când nu o utilizezi. De asemenea, confortul și siguranța sunt importante. Diferitele mașini de tuns iarba oferă diverse caracteristici de confort, cum ar fi mânere și roți reglabile, care fac manevrarea în jurul zonelor dificile mult mai ușoară! Dacă există ceva care blochează drumul, atunci aceste funcții te pot ajuta să te deplasezi fără probleme. Dacă motorul se va încinge prea tare, se vor opri automat!

1. Pompă de apă

Cea mai frecventă sarcină în seră și grădină este irigarea. Dacă nu ai o suprafață mică pe care să o stropești, pompa potrivită te va scuti de o mulțime de bătăi de cap. Există mai multe tipuri de pompe de apă, ca pompele de suprafață, pompele submersibile și pompele de drenaj. Alegerea se face în funcție de cât de departe este sursa de apă și la ce adâncime. Pompele submersibile sunt parțial sau complet scufundate în apă, ele nu aspiră apa, ci o împing deasupra lor. Sunt folosite pentru pomparea unui volum mare de apă curată sau ușor poluată dintr-o fântână, foraj sau bazin pe distanțe lungi. Pompele de suprafață și pompele de drenaj nu sunt instalate în apă, ci în afara sursei de apă, și pot pompa din aproape toate tipurile de surse de apă. Acestea sunt folosite și pentru alimentarea cu apă a caselor. Se pot opri și porni automat și sunt bune pentru irigarea serei și grădinii.

1. Echipamente de încălzire

Printre tipurile de echipamente de încălzire pe care le poți utiliza în sere și solare se numără caloriferele electrice și tunul de căldură. Cea mai bună soluție o vei lua după ce iei în considerare dimensiunea spațiului pe care dorești să-l încălzești. O seră mică nu necesită la fel de multă încălzire ca una mai mare. Tipul și grosimea pereților serei determină și opțiunile de încălzire pentru spațiu. Cu o izolare adecvată, încălzirea poate fi complet eficientă.

1. Motosapă

O motosapă este un instrument necesar pentru ca legumele tale să prospere. Atunci când cumperi o motosapă ține cont de tipul de motor, puterea, poziția lamei și calitatea echipamentului. Există mai multe tipuri de motosape, și anume pe gaz, electrice și fără fir, alimentate cu baterii. Poți alege orice tip pentru sera ta atât timp cât iei în considerare siguranța, întreținerea și dimensiunea. Există modele compacte care se pot depozita foarte ușor. Înainte de utilizare, citește cu atenție instrucțiunile.

1. Alte echipamente

Alte echipamente de bază pentru sera ta pot fi un set de unelte de grădinărit, îngrășământ pentru legume, echipament de protecție ca mănuși de grădinărit și chiar drujbe.

O seră are nevoie de echipamentele potrivite pentru a funcționa corect și pentru a menține climatul optim pentru nevoile de creștere ale plantelor tale. Acum că ai aflat despre necesitățile de bază ale serelor, TopDefender te ajută să te bucuri de sezonul de grădinărit pe tot parcursul anului, punându-ți la dispoziție toate echipamentele și accesoriile necesare!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
Rolul colagenului și al elastinei în menținerea unui ten sănătos
24/11/2024 15:25

Un ten luminos, neted si ferm nu este doar un simbol al frumusetii, ci si un indicator al sănătătii generale. În spatele unui aspect tanăr al pielii se află două proteine esentiale: colagenul si ela ...

Lumina din gesturi. Puterea ritualurilor în timpul prezentului
24/11/2024 14:06

   În iuresul zilelor noastre, ritualurile sunt fărame de sacru, adăpostite in gesturi mici si momente de respiro. Ele dau sens si formă trecerii noastre prin timp, fie că apartin unor tradi ...

Sindromul impostorului.Umbra succesului care apasă pe umerii multora
23/11/2024 15:06

Într-o sală de conferinte elegantă dintr-un hotel central, Claudia priveste zambind inspre cei peste o sută de oameni care o ascultă fascinati. Este specialistă in tehnologie, invitată să sustin ...

Slugărnicia - Umbra docilității și a interesului personal
23/11/2024 14:04

Într-un colt de cafenea linistit, un angajat povesteste cu jumătate de zambet si o doză de frustrare ascunsă despre colegul care, cu o elegantă calculată, face reverente invizibile sefului de fiecare ...

Procrastinarea sau arta subtilă de a amâna viața
22/11/2024 12:39

Într-o dimineată linistită de marti, Andrei priveste absent ecranul laptopului său. Deadline-ul pentru un raport important este doar la cateva ore distantă, dar browserul său este deschis la un video ...

 Umbrele motivației pierdute. Când visele devin fragmente
22/11/2024 12:19

Într-un apartament mic, intr-un colt al orasului, Andreea isi priveste cana de cafea goală. Nu stie cand a răcit. Poate e de dimineată. Poate de ieri. În jurul ei, lucrurile par inghetate in timp ...

Persoanele care dețin termometre cu mercur riscă închisoarea
21/11/2024 19:16

 Dacă detii un termometru cu mercur, risti să te confrunti cu dosar penal. Conform articolului 359 din Codul Penal, simpla detinere a unui astfel de termometru constituie infractiune. Persoanele surprins ...

Hygge la bloc. Apartamente transformate în oaze de confort urban
21/11/2024 16:12

Într-un timp in care totul se miscă rapid, ideea de a crea un spatiu care incetineste ritmul vietii a castigat popularitate inclusiv printre ieseni. Blocurile standard de apartamente, candva criticate pe ...

Economia dietelor nesănătoase. Costurile ascunse ale alimentației procesate și fast-food
21/11/2024 15:56

Un hamburger suculent sau o portie de cartofi prăjiti, cumpărate in cateva minute si consumate pe fugă, par solutii rapide pentru mesele zilnice. Dar ce se ascunde dincolo de ambalajele colorate si sloganuri ...

Cuptorul de pizza de grădină: ce modele sunt cele mai populare și cum să-l folosești
21/11/2024 14:59

 Un cuptor de pizza de grădină este visul oricărui iubitor de preparate italiene autentice. Dacă iti place să organizezi seri in aer liber cu prietenii sau familia, gătitul in grădină poate deveni ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei