Care este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea inimii?
Dimensiune font:
Respectarea unei alimentații sănătoase, bogate în nutrienți esențiali, nu numai că protejează sănătatea inimii, ci este și o strategie excelentă pentru a preveni o serie de boli precum hipertensiunea arterială sau colesterolul crescut.
Cu toate acestea, poate nu știai că unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea inimii este magneziul, un mineral esențial pentru construcția scheletului, pentru activitatea nervoasă și musculară, pentru metabolismul grăsimilor și pentru sinteza proteinelor.
În general, necesarul zilnic (aproximativ 350-400 mg pe zi) din acest mineral este luat din alimente, deoarece magneziul este prezent în multe alimente de origine vegetală.
În plus, magneziul este esențial pentru un ritm cardiac sănătos. Deficiența de magneziu sau aportul limitat pot crește bătăile neregulate ale inimii cunoscute sub numele de aritmii. Un nivel scăzut de magneziu în sânge poate crește riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.
Iată cele mai bune surse de magneziu pentru sănătatea inimii
Ciocolata neagră este o sursa excelenta de magneziu. Spre exemplu un baton de aproximativ 100 grame de ciocolată neagră conține 327 mg de magneziu. În plus, ciocolata neagră este bogată în diverși nutrienți, cum ar fi fier, cupru și mangan, precum și flavanoli. Aceștia din urmă sunt antioxidanți puternici care pot ține sub control nivelul colesterolului LDL (rău), reducând astfel riscul de boli de inimă.
Nucile. Sănătoase și hrănitoare, nucile pot fi o completare excelentă la dieta ta pentru o inimă sănătoasă. De fapt, datorită proprietăților lor antiinflamatorii, nucile sunt benefice pentru sănătate. De asemenea, nucile ajută și la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și a nivelului de colesterol.
Semințele oleaginoase. Semințele de chia, semințele de in și de dovleac sunt unele dintre cele mai bune surse de magneziu, pe care trebuie să le adăugați la dieta dumneavoastră, deoarece sunt bogate în fier, grăsimi monosaturate și acizi grași Omega-3. Mai exact, 100 de grame de semințe de dovleac conțin 534 de miligrame de magneziu, cu mult peste doza zilnică recomandată.
Pește gras. Somonul sau macroul sunt unele dintre cele mai bune surse de magneziu pe care le poți adăuga în dietă. De fapt, peștele gras conține majoritatea acizilor grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii.
Banane. Ieftine și ușor disponibile, bananele sunt o sursă excelentă de magneziu și potasiu, acesta din urmă reducând și riscul bolilor de inimă. De exemplu, 100 de grame de banane conțin aproximativ 27 mg de magneziu, 358 mg de potasiu și 22 mg de fosfor.
Legumele cu frunze verzi. Varza, napii si spanacul sunt unele dintre cele mai bune surse de magneziu. Mai exact, spanacul este una dintre cele mai bogate surse vegetale de magneziu, așa că 100 de grame de spanac crud conțin 79 mg de magneziu.
Cerealele integrale. În cele din urmă, cerealele integrale nu numai că conțin o doză bună de magneziu, dar conțin și fibre alimentare, care sunt grozave pentru sănătatea inimii. De asemenea, îmbunătățesc nivelul de colesterol din sânge, reducând riscul de boli de inimă și de accident vascular cerebral.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau