Ce este apa de castraveți și ce beneficii are

ce-se-poate-intampla-daca-bei-zilnic-apa-cu-castravete-efectele-pot-fi-spectaculoase_size2

Dimensiune font:

| 10-11-2022 16:30


Apa de castraveți este apa infuzată cu castraveti, prin imersarea și înmuierea feliilor de castravete într-un recipient cu apă.

În timp ce acest lucru poate suna prea simplu, multe dintre ingredientele active ale castraveților infuzați în apă cresc aportul de nutrienți.

Apa potabilă este o parte importantă a oricărei alimentații sănătoase, așa că ajustarea ușoară a rețetei pentru îmbunătățirea impactului este o alegere înțeleaptă.

Castraveții sunt compuși în principal din apă, motiv pentru care acest tip de apă este atât de popular în curele de detoxifiere.


Această băutură are o aromă revigorantă, multe substanțe nutritive și ingrediente active.

Consumul de apă de castraveți va crește nivelul de vitamină C, precum și beta-carotenul, manganul, molibdenul și alți diferiți antioxidanți, inclusiv cucurbitacina.

Castraveții conțin, de asemenea, silice, care are o serie de efecte pozitive asupra corpului.

Câteva dintre numeroasele beneficii ale apei de castraveți includ îngrijirea pielii, pierderea în greutate, bolile cronice, sănătatea cardiovasculară și densitatea osoasă, printre altele.

1. Îngrijirea pielii
Există o serie de antioxidanți și vitamine antioxidante se găsesc în castraveți, care pot ajuta sănătății pielii.

Ca antioxidanți sunt capabili să neutralizeze radicalii liberi, care sunt nocivi și duc la riduri, pete de vârstă, etc, pe măsură ce îmbătrâniți.

2. Pierdere în greutate
Apa de castraveți este extrem de sățioasă. Apa este bună în mod natural, deoarece setea este adesea confundată cu foamea.

Apa de castravete va împiedica o parte din supraalimentare și gustările inutile între mese care pot da peste cap orice dietă.

3. Probleme de inimă
Consumul de apă de castraveți este o modalitate excelentă de a crește nivelul de potasiu, care este un electrolit vital pentru sănătatea generală.

De asemenea, potasiul acționează ca un vasodilatator pentru a reduce tensiunea arterială și tensiunea sistemului cardiovascular.

Se reduce astfel riscul de ateroscleroză, infarct miocardic, accidente vasculare cerebrale și boli cardiace coronariene.

”Paste Primăvara” cu castraveți

4. Densitatea oaselor
Deși nu există multe minerale în apa de castraveți, aceasta conține silice și mangan, printre alte oligoelemente.

Acest lucru poate contribui la întărirea oaselor și reducerea riscului de osteoporoză pe măsură ce îmbătrâniți.

5. Cancer
Castraveții conțin un compus unic numit cucurbitacin, care acționează ca un puternic antioxidant în organism.

În ultimii ani, acest compus a făcut obiectul a numeroase cercetări și s-a constatat că apa de castraveți poate reduce riscul apariției cancerului de prostată, printre altele.

6. Detoxifiere
Consumul de apă de castravete înseamnă o apă care poate ajuta la spălarea corpului și la urinare.

Aceasta înseamnă că toxinele din organism vor fi eliminate mai repede, reducând tensiunea sistemului metabolic.

7. Putere musculară
Una dintre componentele unice ale apei de castravete este silice, un mineral care este rareori amintit în legătură cu sănătatea umană.

Cu toate acestea, este o parte vitală a țesutului conjunctiv în organism și poate, prin urmare, să contribuie la creșterea și tonifierea mușchilor.

Cum să faci apa de castraveți?
Este ieftină și foarte ușor de pregătit…

Pasul 1 – Curățați și tăiați un castravete (3-4 felii pentru un pahar).

Pasul 2 – Umpleți o cană de sticlă cu apă rece și adăugați castraveții.

Pasul 3 – Adăugați gheață pentru a menține castraveții în apă, asigurându-vă că substanțele nutritive sunt eliberate.

Pasul 4 – Lăsați băutura să stea cel puțin 10-15 minute înainte de a bea.

Pasul 5 – Re-utilizați castraveții pentrun o nouă băutură. Aruncați castraveții folosiți după 24 de ore. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Secretele tinereții fără vârstă: În căutarea frumuseții de durată
15/11/2024 17:10

Într-o lume in care timpul lasă inevitabil urme asupra chipului nostru, visul tineretii fără varstă a devenit o prioritate pentru multe femei. Noile descoperiri din domeniul ingrijirii pielii si ter ...

Somnul de frumusețe: mit sau realitate?
15/11/2024 15:28

Într-o lume tot mai grăbită, unde orele de somn sunt adesea sacrificate pe altarul productivitătii sau al divertismentului, conceptul de „somn de frumusete” poate părea un mit romantic. Da ...

Beneficiile uimitoare ale îmbrățișărilor
15/11/2024 15:10

Beneficiile uimitoare ale imbrătisărilor De multe ori ne imbrătisăm reciproc atunci cand suntem fericiti sau atunci cand ne intalnim cu persoane pe care le iubim. Simtim bucurie si fericire atunci cand i ...

Mâncăruri rare de sărbători: Rețete din colțurile uitate ale lumii
15/11/2024 14:41

Sărbătorile sunt o invitatie la explorare culinară, o călătorie in care aromele, culorile si traditiile se intalnesc pe farfurie. De la gusturile exotice ale tropicelor la retetele aproape uitate din Europ ...

Cum poti avea cea mai frumoasa gradina cu plante ornamentale
15/11/2024 14:32

 Grădina ta este locul unde natura isi face simtită prezenta, iar alegerea plantelor ornamentale potrivite poate transforma orice spatiu intr-un colt de rai. Arbustii si arborii ornamentali sunt elemente ...

Cum să-ți menții sănătatea în sezonul rece: Trucuri pentru un corp sănătos și o piele strălucitoare
15/11/2024 13:25

Frigul iernii nu este doar un motiv de a scoate hainele groase din dulap, ci si o provocare pentru sănătatea noastră. Temperaturile scăzute, aerul uscat si expunerea mai redusă la soare pot afecta imunitat ...

Plăcinte și prăjituri tradiționale: diversitatea deserturilor de Crăciun
15/11/2024 12:00

Crăciunul nu inseamnă doar brad impodobit, colinde si daruri. Pentru romani, masa de sărbătoare este un adevărat spectacol de gusturi, traditii si amintiri de familie, iar deserturile sunt vedetele inconte ...

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat?
15/11/2024 11:29

Ce se intamplă dacă inghiti guma de mestecat? Încă din copilărie ti s-a spus să nu inghiti guma de mestecat, pentru că va rămane in stomac timp de sapte ani. Totusi, ce pătesti dacă inghiti gu ...

Ghidul norocului: ce trebuie să știi înainte de a juca la cazinouri online
15/11/2024 11:25

Poză de the blowup pe Unsplash.com   Cazinourile online au castigat popularitate intr-un ritm ametitor, oferind jucătorilor ocazia să se bucure de jocurile favorite din confortul propriei case. Ghi ...

4 sfaturi pentru a-ți găsi locuința ideală
15/11/2024 11:19

4 sfaturi pentru a-ti găsi locuinta ideală    Căutarea locuintei potrivite poate părea o adevărată provocare, insă cu putină planificare si atentie la detalii, procesul devine mai usor si ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei