Cum va arăta cel mai nou cimitir privat din Dolj? Amenajat cu piațetă, capelă, pavilion, parcuri
Dimensiune font:
Concesionarea unui loc de veci nu este o procedură ușoară din punct de vedere emoțional. Uneori, aceasta se realizează în avans, mai ales că locurile din cimitirele publice sunt din ce în ce mai puține. Astfel, locurile se concesionează pe zeci de ani, înainte să fie nevoie de ele. Bineînțeles, subiectul achiziționării unui loc de veci nu este ușor de dezbătut având în vedere implicațiile emoționale, însă vrem să îți prezentăm în continuare o alternativă a cimitirelor publice. Mai exact, îți vom vorbi în continuare despre Cimitirul Bărdinici, cel mai nou cimitir privat din Dolj. Acesta va fi un cimitir smart, amenajat cu piațetă, capelă, pavilion și parcuri. Citește în continuare și află care sunt avantajele față de un cimitir public.
Cimitirul Bărdinici este în prezent în stadiu de construcție și va fi disponibil în viitorul foarte apropiat. Cu toate acestea, cei care doresc pot concesiona deja locuri de veci la prețuri bune și pot beneficia și de servicii auxiliare, cum ar fi întreținerea și curățarea mormintelor.
În zona metropolitană a Craiovei, s-a simțit nevoia unui nou cimitir, având în vedere lipsa locurilor din cele publice. Aici intervine Cimitirul Bărdinici, care va avea o capacitate impresionantă a locurilor de veci. De asemenea, va fi un cimitir unde își vor putea găsi odihna veșnică oamenii care aparțin tuturor cultelor creștine.
Cimitirul Bărdinici este proiectul unei familii cu experiență de 25 de ani în domeniul prelucrării pietrelor funerare. În toți acești ani, membri familiei au văzut lipsurile din cimitirele publice și astfel și-au imaginat un proiect care să includă tot ceea ce este necesar pentru ca oamenii ce își iau rămas bun de la cei dragi, trecuți în neființă, să aibă parte de consolare într-un loc confortabil și frumos. Locația cimitirului este în sat Albești, zona metropolitană a Craiovei.
Suprafața cimitirului este de 85000 mp, iar la finalul lucrărilor va fi împărțită foarte bine, după cum urmează: 23000 mp sunt rezervați pentru morminte, iar restul pentru întreg ansamblul care va include spații verzi, alei și alte construcții. Capacitatea cimitirului va fi de 12000 de morminte și peste 25000 de cripte de înhumare. Cimitirul va avea un aspect elegant, unitar și cel mai important, va exista loc suficient pentru ca vizitatorii să ajungă la mormintele celor dragi. În cimitirele publice, adesea, aleile sunt extrem de mici, ceea ce poate provoca disconfort celor care vin să se reculeagă.
Așa cum am menționat deja, Cimitirul Bardinici este bine delimitat și va cuprinde, pe lângă parcelele cu morminte, câteva elemente interesante și atât de necesare pentru o experiență cât mai umană și liniștitoare pentru vizitatori: bănci, o zonă centrală unde se regăsește și Piațeta Obelisc, două parcuri, dintre care unul amenajat chiar langă clădirea administrației, ce include și un lac, Capela Familiei, Pavilionul capelelor și multe altele.
Din punct de vedere arhitectural, acest cimitir este complet diferit față de unul public. Mai mult, este important de menționat faptul că pentru criptele de înhumare, realizate din beton prefabricat, se oferă o garanție de 50 de ani.
Astfel, Cimitirul Bardinici va fi un loc de recreere asemănător unui parc, ceea ce înseamnă foarte mult pentru bunăstarea tuturor celor care vor veni să se reculeagă la mormintele personelor dragi, trecute în neființă. La starea de liniște vor contribui si spațiile verzi, care vor transforma cimitirul într-o adevărată oază de verdeață. Astfel, aici se vor regăsi peste 400 de arbori și arbuști (din 18 specii) și peste 300 de plante (din 13 specii).
Bineînțeles, trebuie să menționăm și calitatea lucrărilor, nu doar aspectul deosebit al cimitirului. S-au ales numai materiale calitative și care oferă un aspect liniștitor datorită aspectului și culorilor. Spre exemplu, travertinul a fost utilizat pentru Pavilionul Capelelor.
Foarte pe scurt amintim și de faptul că acest cimitir este unul smart. Ce înseamnă acest lucru? Este dotat cu serviciu de pază, sistem de supraveghere video, hărți, chiar și coduri QR pentru a afla toate informațiile necesare.
La final, menționăm și faptul că la concesionarea locurilor de veci, se poate opta și pentru servicii de întreținere și curățenie, având în vedere faptul că nu toți aparținătorii pot veni des la mormintele celor dragi sau nu se pot ocupa așa cum ar trebui de acest aspect.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau